Newyorkerbyheart

Chiligryde og en lille “historie”……..


Kogte ris med peberfrugter……………….


Chiligryde……………..


Så er der serveret: ris, chiligryde, tortilla chips og hvidløgsdressing…………

Aftenens menu bestod af Chiligryde fra Karoline, det er en favorit her i huset.

Rissalat:
Passende mængde ris koges i bouillon og køles af. Blandes med 3 peberfrugter skåret i fine tern og gerne persille hvis det haves. Stilles på køl.

Chiligryde:
løg
hvidløg
rød chilipeber
1 ds. Kidney bønner i chilisovs
sød chilisauce
lidt vand
hakket oksekød
Løg og hvidløg hakkes fint. Svitses i gryden sammen med farsen. Kernerne tages ud af chilien (hvis man ønsker det meget stærkt, kan kernerne også tages med) og den hakkes fint. Kommes i gryden til kødet. Kom Kidney bønner, sød chilisauce og lidt vand ved og lad det koge lidt sammen.

Dressing:
Creme fraiche
hvidløg
salt, peber
Det hele blandes sammen.
Server med rissalaten og tortilla chips.

Jeg sad og kiggede gamle billeder igennem i dag og “faldt” over mine billeder fra New York. Jeg kom til at tænke på noget som stadig irriterer mig og som jeg slet ikke forstår:
Vi kom engang sammen med nogen som fik tilbudt at bo 14 dage i en lejlighed i New York (eller faktisk var det Queens eller Bronx, kan ikke lige huske hvilke af de 2), imod at passe hund. De sprang selvfølgelig til og jeg glædede mig på deres vegne for ingen af dem havde været meget udenfor Danmarks grænser.
Vi snakkede lidt om inden de tog afsted hvilke muligheder de hvade og hvad de evt. kunne se. De lånte endda min elskede New York Guide bog!!!
Jeg var så misundelig og fantaserede om hvad jeg ville se og gøre hvis det var mig der fik den mulighed.
Da de kom hjem var vi spændte på at høre om hvad de havde oplevet…………..men det var en “skuffelse”. De sagde, at de bare havde gået rundt. De havde ikke været ude ved Frihedsgudinden, set nogle af de fantastiske museums, været i Central Park, Empire State Building, Rockefeller Center eller noget som helst og alligevel sagde de, at de havde set hele New York.
De havde siddet og set “Pay per view” hver aften og kun spist italiensk, fordi det var det eneste de kendte. Tænk, jeg syntes at det var sådan et spild!!!!!

Jeg ved godt at det ikke tilkommer mig at blande mig i det, men heeeelt ærligt. Hvis jeg havde fået sådan en chance ville jeg i det mindste have udvalgt nogle ting/seværdigheder/steder og så set dem. Jeg ville have mæsket mig i alle de kulinariske muligheder og lækkerier som New York kan byde på og ville bestemt IKKE have siddet og set TV hver aften. Tænk i en “byen der aldrig sover”, så sad de bare og så film på “pay per view”!!!!

Nå, men det var bare lige det jeg ville ud med. Idag, flere år efter, kan jeg stadig bliver ophidset over det!!!!!!!!

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!