Newyorkerbyheart

Min første risotto

06 marts , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter, Pasta-/nudel-/risretter - Tags: ,

Billede mangler desværre
Aborro risotto ris købt i Canazei, Italien sidste år da vi var på skiferie………..men er først kommet i brug nu 🙂

Billede mangler desværre
De hvidløgsmarinerede rejer er klar og risottoen er også ved at blive klar………..

Billede mangler desværre
Så er der rørt MASSER af frisk revet parmasan og iskoldt smør i og den er klar til at trække………

Billede mangler desværre
Så er der serveret: Min første risotto med hvidløgsstegte tigerrejer og squash – velbekomme 🙂

I dag skulle jeg prøve at lave min første risotto. Jeg har tit villet, men har ikke rigtig haft modet til det.
Sidste år da vi var på skiferie i Canazei, Italien købte jeg dog nogle aborro ris – og nu skulle det være.
Her kommer opskriften jeg har brugt (den er fra Jamie Oliver)

Risotto (base)
6 pers.
1 l bouillon (kyllinge- eller grøntsagsbouillon alt efter hvad der skal i – jeg brugte grøntsagsbouillon)
1 spsk. olivenolie
3 finthakkede skalotteløg eller 2 mellemstore zittauerløg (jeg brugte det sidste)
2 fed finthakket hvidløg
½ finthakket bladselleri (det brugte jeg ikke)
400 g risotto ris
2½ dl tør, lys Vermouth eller hvidvin (jeg brugte hvidvin)
Maldon salt og friskkværnet peber
70 g iskoldt smør i tern
125 g friskrevet parmesan
Fyld efter smag evt. rejer, squash, frisk asparges, ærter m. m.
Varm bouillonen op i en gryde (jeg blandede bare varm vand med flydende bouillon). Varm olivenolie i en anden gryde, tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og sauter ingredienserne i 4 min. Tilsæt ris og skru op for blusset.
Risen begynder at tage farve, så der skal røres hele tiden. Efter 1 minuts tid ser riskornene næsten gennemsigtige ud. Tilsæt Vermouth/vin under forsat omrøring. Duften er helt fantastisk og al skarp alkohol fordamper, og kun den gode smag optages i risen.
Når risen har optaget al Vermouth/vin, tilsættes den første skefuld varme bouillon og 1 knsp. salt. Skru ned for blusset, så risen koger ved meget lav varme. Tilsæt løbende den varme bouillon under omrøring, så man nærmest masserer den cremede stivelse ud af risen. Inden tilsætning af ekstra fond, skal den tilsatte fond være helt optaget af risen. Hele seancen varer ca. 15 min (det varede nærmere 20-25 min. for mig). Smag til med salt og friskkværnet peber. Forsæt med tilsætning af bouillon til risen er mør, men “al dente” (med bid).
Tag gryden af bluset, tilsæt smør og parmesan under forsigtig omrøring – og her tilsatte jeg også det fyld jeg havde valgt. Læg låg på og lad risottoen trække 2-3 minutter. Det er det vigtigste punkt, når man laver risotto, for det er her, den bliver rigtig cremet og våd. Spis risottoen så hurtigt som muligt, mens konsistensen er som den skal være.

Mine kommentarer: Det var SUPER godt og smagte pragtfuld. Kraftig, mildt og rundt på samme tid. Det var en succes og helt klart noget vi skal have igen…………

I morgen står den på Spaghetti Carbonara………..jeg tror at jeg er inspireret af at vi tager til Canazei, Italien igen sidst på ugen 🙂

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!