Newyorkerbyheart

Pizza og sne……….

04 marts , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bøger, Dressing/Sauce/Dip/Marinade, Opskrifter, Pizza - Tags: ,

Sikke et smukt vejr jeg sidder og kigger ud på. Sneen daler stille ned………”der er intet i verden så stille som sne”.

Bøger:

Jeg er lige startet på en ny bog: Stieg Larsson’s “Mænd der hader kvinder”. Jeg er ikke kommet så langt, men den lader til at være vældig spændende og sproget er i hvert fald flydende, hvilket betyder meget for mig når jeg skal læse en bog. Jeg bliver så frygtelig “træt” hvis sproget er alt for kringelkroget. Men der skal nok komme en mere udførlig beskrivelse af bogen senere, når jeg er færdig.

I aften står den på hjemmelavet, tyndbundet pizza (der kommer billeder på senere). Det er den bedste pizza opskrift jeg nogensinde har lavet og den er let at lave. Det vigtigste er at ovnen og bagepladen varmes op ved højeste temperatur i 45 min., så den er godt varm. Det er VIGTIGT at bagepladen er inde i ovnen!! Fyldet er vores ynglings, men det kan selvfølgelig varieres i det uendelige. Jeg lavede dejen i formiddags, da den skal stå ret længe…………her er opskriften:

Tyndbundet pizza
4 pers.
Dej:
3 dl lunkent vand
12 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Ca. 600 g mel
50 g blødt smør

Pizzasovs:
1 ds. flåede tomater
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret oregano
frisk basilikum
2 fed hvidløg (eller efter smag)
salt og friskkværnet peber
lidt sukker

Fyld:
frisk mozzarella ost
pepperoni
sorte oliven
rød peberfrugt eller snackpeber
frisk champignon i MEGET tynde skiver

Dej:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Mel og det bløde smør tilsættes lidt efter lidt. Dejen samles og æltes lidt. Deles i 4 portioner, hver portion æltes hårdt så luften presses ud. Formes til 4 boller. Dækkes med film og hæver i stuetemperatur i 4 timer. Sættes derefter i køleskabet i 2 timer.
Tomatsovs:
Det hele blendes og koges evt. ind.
Ovnen forvarmes ved højeste temperatur i ca. 45 min. med en plade i. Dejen rulles MEGET tyndt ud og flyttes over på bagepapir.
Sauce og fyld fordeles på og den flyttes over på en gloende hed bageplade og sættes i ovnen i 8 min.
Jeg plejer at lave noget hvidløgsolie som jeg drypper på når pizzaen tages ud af ovnen.
God fornøjelse 🙂

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 14, 2012
  9:47 am

  Per

  Det er lidt forvirrende, du skriver 12 gram gær i opskriften. Anonymous skriver 2 gram og du(newyorkerbyheart) kommenterer “Jeps, det er derfor at den også skal hæve så længe”
  Så hvad er rigtigt 2 eller 12 gram gær…..


  • Aug 14, 2012
   8:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Per!

   Det kan jeg kun give dig ret i. Jeg har selv været ret forvirret om det, men nu er jeg sikker på at det er 12 g, så jeg går ind og sletter den anden kommentar.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!