Newyorkerbyheart

Boller i karry og “day time” tv……………….


Boller i karry (“klumperne” er løg og æbler………………..

En kødbolle…………..
I går – og i dag – står menuen på “Boller i karry”. Det var meningen at det skulle være med et asiatisk twist, men jeg kunne desværre ikke få nogle frisk mangoer, så det må blive en anden gang. Jeg lavede så bare en almindelig gang boller i karry med ris til.
Kødboller:
svine-/kalvefars
æg
mælk
revet løg
salt, friskkværnet peber
mel
Farsen røres sammen og hviler i ca. 30 min. i køleskab. Derefter formes de til kødboller med en dessertske (det synes jeg er en passende størrelse). Kommes i næsten kogenden vand evt. tilsat lidt krydderurter og peberkorn. Koges ca. 8-10 min. eller til de føles faste. Tages op med en hulske og lægges i en stor sigte.
Karrysovs:
mel
vand fra kogning af kødboller
smør
finthakket løg
finthakket syrligt æble (f. eks. Belle de Boskop)
salt, friskkværnet peber
karry
Fedtstof smeltes og løg kommes i. Lad dem blive gennemsigtige. Tilsæt karry og æble og lad det svitse godt. Kom mel ved og så vand fra kødbollerne til passende konsistens. Smag til med salt og peber. Kom bollerne ned i og varm igennem. Server med ris til.
Jeg må gå til bekendelse, tv’et kører herhjemme fra jeg står op til vi går i seng. Jeg ser gerne Go’ Morgen Danmark (genudsendelsen), hvor favorit værterne er Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim. De to har bare en hel speciel kemi der brænder igennem tv-skærmen. Jeg synes at de i særklasse er de bedste tv-værter………
Så er jeg kommet til at følge med i en tv-serie på TV3 der hedder “That’s life”. Det er ikke særlig “dybt” med meget underholdende og en af de bedste “day time” serier jeg har set.
Jeg har indset at det ikke er specielt intellektuelt at se “day time” tv, men det er nu ganske underholdende alligevel. Nu er det ikke sådan at jeg sidder i “sofadeseren” og glor tv dagen lang. Den kører bare……… – og jeg får jo lavet min yoga HVER dag og der kører TV’et ikke……….
Så er der jo eftermiddagens serier på TV2. Ja, ja jeg ved at de har genudsendt “Blomsterbørns børn” en million gange………….men alligevel 🙂 Så er der jo “Amy’s ret”, det synes jeg er en supergod serie. Jeg kan faktisk ikke forstå, at når de udgiver alle mulige (og ikke mindst umulige) serier på dvd, hvorfor udsender de så ikke “Amy’s ret”?? Ligeså med “The West Wing” (med danske tekster), det forstår jeg ikke.
Nå, ja så er der jo “Beverly Hills 90210”. Det er bestemt IKKE særlig fancy at indrømme, men jeg ser dem alligevel………..jeg kan bare ikke lade være. Det er jo underligt taget i betragtning at jeg har set de serier så mange gange – tjaa vel nærmest hver gang de er blevet genudsendt!!! Det er ikke noget jeg er specielt stolt af, men jeg gør det altså……….
Jeg ser dog ikke de reality shows der kører – helt ærlig det gør jeg altså ikke!! Jeg så “Robinson” de første 2 år, men så blev jeg ligesom træt at det. Konceptet ændrede sig jo ikke det helt store. Jeg forstod heller aldrig hvorfor nogen synes at “Big Brother” var så godt. Jeg mener, mennersker der er spærret inde i et hus og kun kan opfinde intriger, kliker osv. Gad vide om folk bare sad og ventede på at se folk gå i bad eller på toilettet……….
Jeg synes at det er skræmmende hvad nogle mennesker vil gøre for deres “5 minutes of fame”, jeg forstår ikke hvorfor det er blevet så “in” at komme i TV – ligegyldig hvor dum og uvidende de kommer til at fremstå!!!!
Bøger:
Jeg er færdig med “Ice Station” (som jeg lige skriver igen: er ANBEFALELSESVÆRDIG!!!). Nu læser jeg forsættelsen: “Area 7”, som er ligeså god som den første. Jeg har lige anskaffet mig “Manden de kaldte Scarecrow”, som er den 3. i serien…………og jeg glæder mig allerede. Jeg kan kun give Matthew Reilly mine varmeste anbefalinger 🙂 Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Dec 14, 2008
  9:40 am

  Hanne's verden

  Hahahaha… dejligt befriende med én, som indrømmer, at hun ser Beverly Hills. Den er jeg også selv forfalden til. Synes dog nu, det er ved at være nok med den. Men skal dog alligevel indrømme, at jeg har set et par afsnit fornylig;o)
  Nu vi er inde på det med serier – så er jeg helt forfalden til McLeods døtre… Dét er vist også lidt pinligt. Men ikke desto mindre ser jeg den næsten hver dag – eller optager den, hvis jeg ikke har tid.

  Du kan se, at jeg er ved at kigge din side igennem – for det er jo et ret gammelt indlæg, jeg her kommenterer…
  Hilsner fra Hanne


 2. Dec 14, 2008
  8:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Hvor dejligt at du tager dig tid til at læse tilbage 😀

  Jeg er aldrig kommet til at se McLeods døtre, selvom jeg har hørt meget godt om den….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!