Newyorkerbyheart

Italian night…………………….


De færdig stegte kødboller………….


Gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg klar til sovsen……………..


Så er processen igang………………..


Spaghetti med kødboller og hvidløgsbrød………..

“Spaghetti and meatballs” er en af mine absolut favorit retter, jeg synes at det smager fantastisk. Det er også lidt omstændeligt at lave og det tager lang tid, men det er det hele værd – lad være med at snyde, du fortryder det!!!! 🙂

Spaghetti and meatballs:

Kødboller:
oksefars
revet løg
masser af hvidløg (sådan vil jeg helst have dem)
toast brød uden skorpe, gerne et par dage gammelt
mælk
æg
frisk basilikum
timian
rosmarin
persille
revet parmesan
salt og peber

Riv toastbrødet i små stykker og bland det med æg og lidt mælk. Lad det stå lidt og pisk så i det til brødet er opløst.
Kom farsen i og bland så de øvrige ingredienser i. Rør det hele sammen og lad det hvile lidt.
Form dem til boller (størrelsen afhænger jo af temperament, men jeg kan godt lidt dem lidt store i det). Tril dem i mel og kom dem på en panden hvor det er godt med olivenolie i. Steg dem på alle sider til de er nok.

Spaghettisovs:
finthakket løg
finthakket hvidløg
finthakket gulerod
finthakket bladselleri
hakkede tomater
flydende bouillon
½ flaske rødvin
timian
basilikum
salt, peber
lidt sukker

Løg og hvidløg svitses til det afgiver duft, men ikke tager farve. Kom så gulerødder og bladselleri ved og lad det svitse godt. Kom så de sidste ingredienser i og lad det simre/småkoge UDEN låg i 2-3 timer. Jo længere, jo bedre!!!
Kom kødbollerne i og varm dem igennem i sovsen.
Server med en god spaghetti – lad være med at købe “slave” spaghettien til kr. 5,-!!!
Server med hvidløgsbrød og friskrevet parmesanost……………….VELBEKOMME.

Jeg har lige siddet og set “Rent Hjem” på TV2 og jeg må sige at jeg er forarget 🙂 Helt ærlig, så forstår jeg ikke hvordan nogle mennesker kan få det så beskidt……………og tilmed leve i det!! Jeg må så også sige, at jeg forstår heller ikke at de vil stå frem og vise det…………….hvis det var mig ville jeg være flov – MEGET flov.
Altså, jeg er ikke nogen rengøringstornado og man kan sagtens finde støv ovenpå mine reoler…. Men derfra og så til at leve i sådan noget: med muselort, spindelvæv og uaftørret kogeplade, det er simpelthen for ulækkert. Det er jo ikke sådan at de ikke kunne se det, det lå jo nærmest i flere centimeter – og så med et lille barn løbende rundt i huset……….
Ja, jeg forstår det altså ikke…………..

Vi er lige blevet inviteret til bryllup – det er jo altid en glædelig nyhed. Faktisk blev de allerede gift sidste år, men i år holder de en kæmpe fest for alle deres venner.
Det er gommen jeg kender. Et venskab der går helt tilbage fra 1991, da vi mødtes udenfor et Youth Hostel i Washington D. C. Jeg var sammen med Pia, en norsk au pair som jeg også stadig har forbindelse med, på ferie i D.C. i 1 uge. Han var sammen med hans kammerat, Michael. Vi var sammen med dem i de 3 dage de opholdte sig i byen. Vi så bl. a. FBI, Pentagon og “The White House” sammen med dem. Der var INGEN “hanky panky” imellem os overhovedet, men vi blev alle 4 gode venner – og siden har vi holdt forbindelsen – er det ikke utroligt??
Vi har kun set hinanden 1 gang siden og det var i 1993, da de 2 tyskere (Stefan og Michael), Pia fra Norge og Charlotte (en dansk pige der også var au pair) og mig. Ellers har vi holdt kontakten ved lige med breve og her i de sidste par år, via mails. Vi har fulgt hinandens liv igennem kæreste, børn, studier osv. Det har været sjovt. Så altså bryllup i Tyskland (Krefeld) den 24. juni 2006. Det bliver vist ret internationalt tror jeg, ihvert fald har Stefan mange venner i USA, da han har studeret derovre……………så nu må vi se, desværre ser kærestens arbejdsprogram ikke for lovende ud.

Bøger:
Jeg er forresten gået i gang med at læse “Manden de kaldte Scarecrow” af Matthew Reilly, den sidste af dem han indtil videre har skrevet. Igen, så kan jeg kun anbefale dem, der er supergode og MEGET spændende!! Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!