Newyorkerbyheart

Mig, en “daydreamer”…………….

Billede mangler desværre
Streusel bar………..

Billede mangler desværre
Streusel bar med hindbær………….

Dette er en ny opskrift, men de blev faktisk rigtig gode. Ikke for søde, men alligevel som en kage. Der står friske hindbær i den oprindelige opskrift, men jeg brugte frosne som jeg tøede op og det fungerede ganske udemærket. Jeg dryssede dem med en lille smule sukker, da jeg var bange for at “kagen” ville blive lige lovlig “frisk” 🙂

Streusel bars
Bund:
6 dl mel
1½ dl sukker
½ tsk. salt
225 g smør, stuetemperatur

Fyld:
2 dl hindbærmarmelade
2 dl friske hindbær
1 spsk. citronsaft

Top:
30 g smør, stuetemperatur
½ dl brun farin
11/4 dl havregryn
11/4 dl hakkede mandler

Varm ovnen op til 190 grader.
Smør en bradepande og læg et stykke bagepapir i bunden, men så den går op over kanterne. Rør mel, sukker og salt ved lav hastighed med en el-mixer, indtil det er blandet godt. Tilsæt smør, et lille stykke ad gangen og rør, stadig ved lav hastighed. Bliv ved med at røre (eller gør det evt. med fingrene) til det ligner “krummer”.
Kom 3 dl af blandingen i en skål og stil det til side. Fordel resten af blandingen ligelidt i bunden af bradepanden og pres det godt sammen. Bag det indtil kanterne bliver brune, ca. 14-18 min.
Mens bunden bager tilsættes farin, havregryn og mandler til den gemte melblanding og det blandes godt sammen. Smuldt smørret i med fingrene.
Bland marmelade, citronsaft og hele hindbær i en skål, mos med en gaffel indtil det er blandet, men stadig med enkelte hele bær.
Fordel marmelade-blandingen over den varme bund. Strø “streusel” blandingen over fyldet. Sættes tilbage i ovnen og bages indtil toppen er gylden brun og fyldet bobler, ca. 22-25 min.
Afkøl ved stuetemperatur (i bradepanden) i 1-2 timer. Tag den op af bradepanden ved at løfte forsigtigt op i bagepapiret. Skær den i firkanter og server.


Tarteletter…………..


Tarteletter…………

Tarteletter er faktisk en ret vi – desværre – får for sjældent…………..men nu skulle det være. Det smagte skønt og er jo faktisk let at lave – om end tidskrævende 🙂
Jeg kogte et par kyllinger i et par timer, sammen med div. grøntsager og krydderier. Derefter kølede kyllingerne lidt af inden jeg “plukkede” kødet af dem.
Dagen efter lavede jeg en sovs af suppen fra kyllingerne og saft fra asparges. Pyntede med persille………….èt voila!!!!

Jeg har altid været et lidt ensomt barn og har derfor forfaldet en del til at dagdrømme. Når jeg synes at tingene var for hårde, kravlede jeg ind i min lille verden og “svævede” afsted – væk fra problemerne eller det jeg var ked af.
Men det at jeg var meget selv som barn har også gjort mig i stand til at holde ud at være sammen med mig selv – og at kunne “underholde” mig selv. Når jeg kigger rundt på andre/hører om andre og deres sociale “skema” kan jeg godt nogle gange tænke: “hold da op, hvad flygter de fra!……….”. Engang i mellem er det vel en “kunst” at kunne/turde være alene med sig selv og sine følelser 🙂
Nå, men dagdrømmerierne har jeg lagt – delvis – på hylden som voksen. Dog er der i visse tilfælde at jeg tyr til dagdrømmeriet, som f. eks. da jeg så “Sex and the City”. Når jeg så Carrie i hendes lejlighed i serien tænkte jeg: “uhh, der kunne jeg godt trives.” I nogle tilfælde kunne jeg næsten se mig selv bo der – og at bo i New York City det ville da ikke være så slemt, vel??? Jeg ved ikke hvorfor jeg får det sådan nogle gange når jeg ser amerikanske film/serier – på en eller anden måde synes jeg at deres huse/lejligheder er SÅ fede!!! Tit har de også skønne møbler, lækre indbyggede reoler, bænke ved vinduerne osv., nå ja og så det faktum at jeg jo SÅ gerne vil bo i USA *GG*
Det var det samme da jeg så “You’ve got mail” med Tom Hanks og Meg Ryan, hvor jeg synes at Meg Ryan boede i et skønt lille hus. Eller da jeg så “Sleepless in Seattle” drømte jeg om at bo i Seattle, lige ved/på vandet som Tom Hanks gjorde – hvor fedt ville det være??
Jeg kan også huske at jeg på et tidspunkt slendrede rundt i området omkring Dupont Circle i Washington D. C. Jeg kom forbi nogle smukke, gamle “Brown stones”………….der kunne jeg også helt klart se mig selv bo i en af de smukke gamle huse. De lå på hyggelige, brede gader med store skyggende træer på begge sider – jeps, helt klart lige mig!!! Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!