Newyorkerbyheart

Salade Nicoise…………..

Billede mangler desværre
Fransk og italiensk: ciabattabrød og Salade Nicoise……………..

Billede mangler desværre
Salade Nicoise…………

Efter en weekend med kager og – for meget god mad – står den i dag på: Salade Nicoise. En skøn og dejlig salat, som mætter godt og er en fryd for øjet.

Ægte salade Nicoise
4 pers.
Salat:
2 stængler bladselleri
4 tomater
½ skrællet agurk
½ rød peberfrugt
8 små kogte kartofler
100 g kogte grønne bønner
4 hårdkogte æg
2 ds. tun
sorte oliven
Dressing:
6 spsk. rigtig god olivenolie
1 spsk. vineddike
1-2 spsk. sennep
Maldon salt og friskkværnet peber
På et stort fad lægges salat. Så skiver af de kogte kartofler og grønne bønner skåret i mindre stykker. Skær agurken i skiver og læg langs kanten. Fordel tomatskiver henover salaten. Skær blegselleri og peberfrugt i tynde skiver og læg dem på tomaterne. Halver æggene og læg og læg dem på.
Findel tunen med en gaffel og læg det i en bunke midt på salaten. Drys de sorte oliven på og kværn evt. lidt frisk peber over.
Rør dressingen sammen og dryp henover salaten.
Server med godt brød.

Velbekomme………………

Jeg har været en tur ned ad “memory lane” på det sidste og kom til at tænke på et digt som har fulgt mig i mange år. Det er fra Susan Hinton’s bog “Sidste år er længe siden”, som jeg læste utallige gange da jeg var i mine teenagerår. Hun har også skrevet “Outsideren” og “Motorcykeldrengen”. Jeg mener at “Sidste år er længe siden” og “Outsideren” blev filmatiseret.
Her er digtet, som jeg synes er meget smukt:

Natures first green is gold
her hardest hue to hold
Her early leave’s a flower,
but only so an hour.
Then leave subsides to leave
so Eden sank to grief.
So dawn og down today,
nothing gold can stay.

Bøger:
Jeg læste mange gode bøger i mine teenagerår. Jeg var meget glad for de før nævnte bøger, men også Helen Dore Boylstons bøger om Sue. Der er en helt serie om Sue som man følger fra hun kommer ind på sygeplejeskolen til hun er mor og kone (gift med en læge) og bestyrer af sin egen sygeplejeskole. De var supergode og jeg har faktisk endda læst dem som voksen og synes stadig at de holder.
Jeg tror altid at jeg har haft glæden ved at læse bøger. Lige fra jeg kunne læse Halfdan Rasmussen og Troldepus bøger til i dag hvor jeg jo har en mindre formue stående i bøger. Jeg håber aldrig at jeg mister den glæde ved bøger, jeg synes at de beriger mit liv på så mange måder………..

Print Friendly
Tilbage

Én kommentar


 1. Dec 4, 2012
  11:37 am

  Helle Thorhus

  Hej,
  Jeg skulle finde en salad nicoise og ” faldt” over din hjemmeside og din beskrivelse af de bøger du læste som ung.
  Sjovt at du beskriver “Piger i blåt,gråt,hvidt” osv. Jeg læste dem selv som voksen sygeplejerske og har grinet rigtigt meget af de bøger. De er enormt underholdende og slet ikke dårlige. Bare langt fra virkeligheden.
  Susan Hintons bøger fik vi læst op i skolen. Husker “pony-boy” og hans skæbne tydeligt.
  Måske har du også læst bøgerne om den amerikanske sygeplejerske “Cherry Ames” ? Hende var jeg også meget betaget af,
  Håber du får en god jul og får læst en masse gode bøger!
  Venligbhilsen
  Helle

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!