Newyorkerbyheart

Boller i brødmaskine…………..


Min vidunderlige brødmaskine……………..


Sådan ser vidunderet ud når den er lukket…………….


Friskbagte boller……………..


Nyeste billed af den husets lille prinsesse…………

I dag har jeg bagt boller, der har jo lige været vejr til det. Det er ikke til at mærke at vi nærmer os juni måned med hastige skridt………..

For et lille halvt års tid siden købte vi en brødmaskine og det er den mest fantastiske ting jeg nogensinde har ejet. I starten bagte vi selvfølgelig mange brød – også rugbrød som blev rigtig gode. Nu bruger jeg den ligeså meget til bare at ælte dej sammen til f. eks. boller, pizza snegle, pizza osv. Det er SÅ let og simpelt. Man putter bare alle ingredienserne i beholderen, sætter beholderen i maskinen, tænder for den, indstiller program, lukker låget og så ælter og hæver den dejen. Derved bliver dejen også æltet ved den perfekte temperatur og det giver nogle fantastiske boller – eller gærdej i det hele taget!! Jeg bruger mest tørgær, fordi det holder længere og er let at bruge, men man kan selvfølgelig også bruge almindelig gær.
Den kan også programmeres så der er friskbagt brød når man vågner om morgenen………det larmer bare, så derfor har vi ikke brugt det så meget.
Faktisk kan man også røre kagedej sammen i den, men det har jeg dog endnu ikke prøvet……
Når man laver bolle dej i den, skal man selvfølgelig selv forme bollerne, sætte dem på plade og bage dem i almindelig ovn – men alt det grove arbejde er jo lavet for en.

Her kommer min opskrift på boller, som jeg synes er rigtig god:

Bedstes boller:
50 g gær
100 g smør
5 dl mælk
ca. 1 kg. mel
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
Smørret smeltes. Mælken hældes i og lad det blive fingervarmt. Hæld det i en skål, opløs gæren deri.
Resten af ingredienserne tilsættes, melet tilsidst. Gem lidt til æltning. Dejen æltes godt og stilles så til hævning i 1 time.
Formes til boller og efterhæver i 20 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og bages ved 220 grader (200 i varmluftsovn) i 12-15 minutter.

Note 1: Hvis de æltes og hæves i brødmaskine skal opskriften halveres, ellers kan de ikke være i maskinen!! Kom først smeltet margarine, mælk, salt og sukker (pisket let sammen, så sukker og salt er opløst) i beholderen. Derfter mel og tilsidst tørgær (som jeg bruger eller almindelig gær).

Note 2: Jeg erstatter tit noget af hvedemelet med durum mel eller en eller anden form for groft mel. Desuden tilsætter jeg også nogle gange revne gulerødder, det smager rigtig godt!!

Jeg har indsat det nyeste billed af husets lille prinsesse. Hun er bare så smuk!!!
Hun har faktisk været syg nogle dage og jeg var ved at blive helt bekymret for hende. Jeg ved ikke om hun er kommet til at slikke en eller anden form for gift eller noget i sig, men i hvert fald har hun ikke haft det godt.
Hun har gemt sig, ikke gjort sin pels ren og bare lagt og kigget eller sovet. Faktisk lignede hun en deprimeret kat…………

Vi kunne ikke rigtig få øjenkontakt med hende og hendes blik var slet ikke klart som det plejer at være. Det stod på 2-3 dage, men så vågnede hun op en morgen inde i sengen hos os. Øjnene var klare og hun begyndte at gøre pelsen ren. Desuden begyndte hun også at spise og drikke igen og vi kune begynde at ånde lettet op…………….. Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

21 kommentarer


 1. Jul 4, 2006
  10:53 am

  Anonymous

  I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
  »


 2. Jul 21, 2006
  7:40 am

  Anonymous

  Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
  »


 3. Jul 23, 2006
  1:40 am

  Anonymous

  I find some information here.


 4. Oct 31, 2006
  10:13 pm

  Maja

  Hej tak for mange gode opskrifter og billeder af en rigtig dejlig kat. Jeg overvejer at købe mig en bagemaskine, da jeg bor i et køkken næsten uden bordplads og det er bare helt umuligt at ælte dej. Derfor ville jeg bare høre hvad mærke din er og om du er tilfreds med den?
  Har prøvet at sende dig en mail, men det kunne jeg ikke helt få til at virke. Er vist lidt af en it-klaphat 🙂 På forhånd tak! Hilsen Maja


 5. Nov 1, 2006
  10:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maja!

  Så håber jeg, at du får læst dette…..
  Min er en Melissa og jeg har købt den over nettet til – jeg tror det var kr. 299,- INKL. porto. Men Netto og andre butikker har den tit. Jeg er SUPER glad for min. Jeg synes at det er fantastisk nemt. Jeg har en gigtlidelse og har derfor ikke så mange kræfter i mine fingre og derfor er det en fantastisk hjælp til at ælte dej osv. Vi bager ikke så meget franskbrød i den længere, men rugbrød og æltning bruger jeg den tit til…..også til pizzadej osv.
  Hvis du ellers har spørgsmål er du velkommen til at maile til mig på: newyorkerbyheart@jubii.dk

  Håber, at det har hjulpet dig.
  Mange hilsner
  Birthe (Newyorkerbyheart)


 6. Sep 4, 2007
  3:06 pm

  Bettina

  Jeg ved godt, jeg er sent ude *s* – men jeg har lige købt en Melissa bagemaskine , og ved en søgning på opskrifter kom din side op.
  Din opskrift på boller mangler, så vidt jeg kan se, en angivelse af gærmængde!?! :o(


 7. Sep 4, 2007
  3:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettina!

  ja, det kan jeg da godt se at det gør, det beklager jeg 🙂

  Der skal bruges 50 g gær.

  Held og lykke med den, den er god til rigtig mange ting 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 15, 2007
  1:53 pm

  Svend Koustrup

  Lillebroren og jeg er ved at finde julegave til de gamle, og hun havde vist ønsket sig en brødmaskine – google og faldt ind over her 🙂 Min initielle argumentation for ikke at købe sådan en, var at den nok ville blive brugt 5 gange, og så stå i et skab til den blev smidt ud om 10 år. Men netop det, at den for lidt svagelige, er rigtig god til at ælte osv, kunne måske aflaste min moder – Så tak for det 🙂
  Du må meget gerne komme med nogle flere anvendelsesmuligheder, så den netop ikke kun bliver brugt til at bage brød i.
  Mvh Svend


 9. Dec 15, 2007
  2:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Svend!

  Mange tak for din kommentar – og fordi du giver dig til kende herinde 🙂

  Den er rigtig god, hvis man, som jeg ikke har så mange kræfter i fingre/hænder til at ælte med. Jeg har endnu ikke prøvet at lave kagedej i den, men det skulle der kunne laves. Jeg bruger den dog tit til at ælte dej til boller, pizza, burgerboller osv.
  Bager også af og til rugbrød i den. Det mest praktiske er hvis den kan stå fremme, så tror jeg at den bruges mest 🙂

  Jeg er ihvert fald glad for min og der findes kogebøger udelukkende om bagemaskiner til meget rimelige penge…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Dec 5, 2008
  8:39 am

  Sven-E.

  Hej
  Jeg står selv og overvejer at købe en brødmaskine. Jeg er dog i tvivl om hvilken det skal være. Hvilket mærke er din maskine? Og er der et sted hvor man kan finde anmeldelser af brødmaskiner?
  mvh
  Sven-E.


 11. Dec 5, 2008
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sven-E!

  Som du kan læse flere steder i ovenstående kommetarer, så er min maskine en Melissa 🙂

  Jeg er sikker på at du kan finde anmeldelser, hvis du giver dig til at lede på nettet….

  mvh
  Birthe


 12. Dec 21, 2008
  3:50 pm

  Sus

  Melissa blev kåret bedst og billigst i test ud af 3 maskiner. Har netop i dag købt en, og er ved at bge det 1. brød. Så venter spændt.
  Mvh Sus


 13. Dec 21, 2008
  4:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sus!

  Ok, det vidste jeg ikke, tak for oplysningen herinde 🙂 Jeg er spændt på at høre hvad du synes…….

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Dec 21, 2008
  4:42 pm

  Sus

  Ang. melblandinger,,, er der forskel på Landgut og Omo, bortset fra prisen. Omo er dobbelt så dyr???
  Sus


 15. Dec 21, 2008
  4:43 pm

  Newyorkerbyheart

  hej igen Sus!

  Aner det ikke, det er længe siden jeg har købt melblandinger 🙂

  mange hilsner
  Birth


 16. Dec 21, 2008
  4:48 pm

  Sus

  Nå, men har læst at ret mange er vilde med den billige fra Lidl til en ti`er. Så har købt forskllige slags. Så at Brugsen solgte Omo til 20 kr.
  Har smagt Giabatta fra Lidl, som kollega havde bagt, var rigtig lækkert. Men venter nu spændt på solsikke brød, har tilsat lidt x salt, samt solsikke kærner.
  Sus


  • Dec 22, 2011
   7:48 pm

   Annette Wiche

   I vores Lidl i 7200 Grindsted koster melblandingerne 12,95,
   når de ikke er på tilbud, og de har kun 3 slags, men de er gode. Har også lige købt en bagemaskine i går i Lidl mrk. silvercrest til 299,- kr. Den er ganske god, har ikke fået brugt den så meget endnu, da den jo lige er købt.

   Annette


   • Dec 22, 2011
    7:53 pm

    Newyorkerbyheart

    Hej Anette!

    Ja Lidl har en del melblandingen til bagemaskine, det har de også i Tyskland. Jeg brugte melblandingerne lidt i starten, hvor jeg også brugte den mest til at bage med. Nu bruger jeg den mest til at lave dej med, fordi det kan aflaste mine hænder og arme rigtig meget – og så hæver dejen rigtig godt i sådan en maskine – så brød og boller bliver luftige og lækre 🙂 Jeg håber, at du bliver glad for den.

    Mange hilsner
    Birthe


 17. Dec 21, 2008
  5:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sus!

  bliver spændende at høre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Dec 21, 2008
  6:17 pm

  Sus

  Sprød skorpe, syrlig smag lidt en blanding af franskbrød/rugbrød. Ikke så god som kollega`s Giabatta. Nu skal der eksperimenteres, alt i alt en positiv oplevelse, af det 1. forsøg.
  Sus


 19. Dec 21, 2008
  9:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sus!

  Ja det kan være at du må prøve dig lidt frem, men det er jo også lidt sjovt. Godt at du synes at det er en positiv oplevelse 🙂

  mange hilsnerr
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!