Newyorkerbyheart

Græske bøffer og tzatziki……..

Billede mangler desværre
Tzatziki…………

Billede mangler desværre
“Close-up” af tzatziki……………

Billede mangler desværre
Den “græske” bøf inden den steges…………..

Billede mangler desværre
Værs’ go’ så er der serveret…………..

Det er længe siden vi sådan rigtig for alvor har fået en gang hvidløg, så i aften fik vi “græske” bøffer med tzatziki og ovnkartofler. Det smagte super godt og vi EEEEELSKER hvidløg her i huset – som også kan lugtes nu 🙂 Her følger opskrifterne…………

Tzatziki:

creme fraiche 9% (der kan også bruges fromage frais hvis du ønsker det, men jeg kan godt lide den lidt rundere smag fra creme fraichen)
presset hvidløg efter smag (vi bruger MEGET)
groft salt
agurker
Lad creme fraichen dryppe af et par timer i køleskab. Jeg hældte det op i en si, beklædt med et bomuldsviskestykke.
Agukerne rives fint og drysses med groft salt, lad dem stå et par timer så vandet kommer ud af agurkerne. Hæld væsken fra og knug det sidste saft af agurkerne ud inden det blandes med creme fraichen. Pres hvidløget i og bland det hele godt sammen.
Lav det helst i god tid, så det kan stå og trække lidt.

“Græske” bøffer:

oksefars
salt
peber
hvidløg efter smag (vi bruger MEGET)
timian
rosmarin
fetaost
sorte oliven uden sten, hakket
finthakket løg
Bland det hele sammen til en fars og steg i en blanding af olivenolie og margarine til de er nok. Server med tzatziki og ovnkartofler.

Jeg håber at der er andre som mig, der er dybt forargede over de domme som dem der er involveret i “Tønder-sagen” får. Det er jo at gøre grin med den lille pige at de får 2 år!!!! Hvad er 2 år mod de ting de har gjort til den lille pige??? Ja, undskyld det kan godt være at jeg er lidt irrationel, men jeg synes at de skulle smides ind til de hårde kriminelle lidt. Måske de kunne lære dem lidt om hvordan man behandler børn…………… Jeg synes simpelthen at det er “sjofelt” at en der begår skattesvindel eller anden økonomisk kriminalitet får længere straf end en mand der forgriber sig mod en lille pige. Hvad er det for et samfund vi lever i??
Ikke nok med at de næsten ingen straf får, de får også lov til at sidde i et behageligt rum med tv, varme og andre goder, mens den lille pige skal leve med de “ar” og frygtelige oplevelser resten af hendes liv. Ja, jeg er virkelig harm og oprørt over at sådan noget kan finde sted, det er jo uhyrligt. De kommer jo sikkert også ud før tid………

Endvidere er der også navneforbud for uha, vi skal jo beskytte de “stakkels” mennesker. I mange henseender synes jeg at der bliver taget flere hensyn til den anklagede og dømte end til offereret – hvorfor??? Det er jo ikke dem der har lidt, men den stakkels pige. Jeg vil slet ikke begynde at skrive om hvad jeg synes der skal ske med hendes forældre……………
Men en ting er helt sikkert: engang imellem kan jeg godt blive fristet til at synes om dødsstraf!!

Bøger:
Jeg er startet på “Danselærerens genkomst” af Henning Mankell og den lover godt. Den er allerede meget spændende. Jeg skal nok vende tilbage med mere når jeg kommer længere ind i bogen. Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 2, 2009
  5:18 pm

  Jan sørensen

  Hej
  Jeg vil gerne sige tak for en god hejmmeside og så kan jeg godt anbefale denne opskrift. Vi bruger den mest om sommeren med salat og flute og den er en vinder til en god grill aften 🙂


 2. Mar 3, 2009
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jan!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før? 🙂
  Jeg er glad for at I kan lide opskriften……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 16, 2009
  5:51 pm

  Jarlen

  Hej

  Jeg vil også bare sige tak for opskrifterne på din blog. Jeg bruger ofte google til at finde random opskrifter, og det er overraskende tit jeg rammer ind i din blog, ofte med mere interessante og inspirerende forslag end de gængse opskriftsites jeg finder. Vi har åbenbart meget samme smag i mad 🙂
  Jeg er ikke sikker på hvorfor min mad skal krydres med Tøndersagen, det smager den ikke bedre af, men fred være med det.
  Jeg plejer at lave min Tzaziki med græsk yoghurt, men jeg har intet i køleskabet i øjeblikket, jeg har til gengæld creme fraise 9%, så jeg slipper for at smutte i Fakta, mange tak fordi du har styr på hvad jeg har i køleskabet 😛

  Jesper Jarlskov


 4. Nov 16, 2009
  6:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jesper!

  Det glæder mig at du bruger mine opskrifter af og til 🙂
  Som jeg skriver under min profil, så skriver jeg også om alt det der rører mig og det jeg føler skal have et ord med på vejen! Det er sådan jeg har valgt at lave min blog…..
  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!