Newyorkerbyheart

Caesar Salad a la Newyorkerbyheart……….


Store “croutoner” med Maldon Sea Salt……….


Den færdige tallerken………


Salaten “close-up”……………..


Prinsessen så lige sit snit til at snige sig ind igen………

I dag fik vi Caesar Salad a la Newyorkerbyheart, dvs. at jeg bare har lavet det på min egen måde. Jeg har aldrig lavet det før, så jeg har sammensat det jeg/vi kan lide……..

Resultatet blev rigtig godt og meget velsmagende. Kæresten vil gerne have det igen, så det må være en “succes”. Så bare kast Jer ud i det, det er ikke svært………..

Caesar Salad a la Newyorkerbyheart:
italiensk brød
god olivenolie
Maldon sea salt
friskkværnet peber
1 moden avocado
2 kyllingebryster
hvidløg
romaine salat
1 pk. bacon i skiver
frisk rosmarin
frisk parmesanost
Dressing:
groft salt
friskkværnet peber
worcestershiresauce (Lea&Perrins er den bedste – synes jeg)
1 spsk. dijonsennep
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
hvidløg
olivenolie
saft af ½ citron

Skær skiver af brødet og halver det evt. (alt efter behag). Hæld olivenolie på panden og kom lidt finthakket hvidløg på. Steg brødskiverne deri og lad det dryppe af på køkkenrulle. Drys med det samme med Maldon salt.
Steg kyllingebrysterne i hvidløgsrester fra croutonerne og gerne lidt frisk rosmarin. Krydr godt med salt og peber. Når de er gennemstegte skæres de i skiver og køler lidt af.
Tag stenen ud af avocadoen og skær den i skiver, dryp med lidt citron så den ikke bliver brun og krydr med salt og peber.
Steg bacon sprødt og lad det dryppe af og afkøle lidt.
Dressing:
Pres hvidløg i en skål, bland det med lidt groft salt og friskkværnet peber. Kom 1 æggeblomme i og pisk 1 spsk. dijonsennep i, så det bliver cremet. Rør nu olivenolie i lidt efter lidt, så det bliver tykt (det skal være ret tykt når det er færdigt), pres citronsaften i, kom også worcestershiresauce i og rør godt rundt. Lad det stå og trække i ½ times tid, så smagen samler sig.
Anretning:
Læg romaine salat dekorativt på hver tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg avocadoskiver, kyllingeskiver og baconskiver på. Kom “croutonerne” ved og dryp med dressingen. Høvl tilsidst flager af frisk parmesanost over og server.

Note 1: Jeg valgte at lave store “croutoner”, fordi jeg synes at det ser dekorativt ud! Men du kan selvfølgelig lave dem i den størrelse du synes……….

Bøger:
Jeg læser jo Sabine Dardenne’s bog: “Jeg vælger at leve”. Den er meget barsk og dybt rørende – i går aftes da jeg lå og læste havde jeg lyst til at tude…………men hendes livsvilje er også meget livsbekræftende. Tænk at den lille pige kunne overleve det helvede hun var igennem uden at blive totalt sindsyg. Hun er virkelig en overlever!!!!
Jeg har lige bestilt “Vildfaren måne” og “Nattens konger” af Michael Connelly, som jeg synes er en fantastisk forfatter. Han har lavet en hel serie om politimanden Hieronymus (Harry) Bosch og de er alle fantastiske. Hans skrivestil er lige mig og han har et godt og velbeskrevet persongalleri. Jeg kan faktisk se Harry Bosch for mig når jeg læser om ham. Han har også fået filmatiseret et par af hans bøger, bl.a. “Bloodwork” med Clint Eastwood. Det var faktisk en af de filmatiseringer jeg IKKE blev skuffet over efter have læst bogen først. Jeg synes at der er ramt rimelig rigtigt og den følger bogen.
Har du ikke læst noget af Michael Connelly endnu så bare se at komme igang, han er vidunderlig!!! Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Oct 29, 2008
  9:08 am

  Eva

  Bingo! Den vil jeg lave aften – er vild med din mix af Caesar salat og clubsandwich.
  kh Eva


 2. Oct 29, 2008
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  held og lykke med det! Caesar salad er ALTID godt 😀

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!