Newyorkerbyheart

Grillet kyllinge satay med spicy peanut dipping sauce og nudelsalat…………….


Spicy peanut dipping sauce…………….


Nudelsala………………..


Grillede kyllinge satay……………..


Den færdige anretning…………..

I dag skulle vi prøve noget nyt: Grillede kyllinge satay med spicy peanut dipping sauce og nudelsalat. Det smagte faktisk rigtig godt. Jeg var helt vild med nudelsalaten – men jeg tror at kæresten synes at den var liiiige en tand for syrlig 🙂 Han var heller ikke så vild med peanut dipping saucen (han bryder sig ikke så meget om peanutbutter), men alt i alt var han godt tilfreds.
Jeg synes at det smagte genialt og nudelsalaten var så smuk at se på 🙂

Nudelsalat:

1 frisk chili
2 spsk. syltede hvidløg (jeg brugte friske hvidløg, ca. 2 stk.)
2 cm. frisk ingefær
1-2 stængler bladselleri
2 håndfulde bønnespirer (jeg udelod dem, da jeg ingen havde)
1 lille bakke rucola (jeg købte sådan en bakke blandet fransk salat blanding, rigtig god)
½ gul peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 bdt. forårsløg
3-4 håndfulde babyspinat
1 håndfuld frisk koriander (jeg udelod det, da jeg ikke kunne skaffe det)
100 g ristede cashewnødder
æggenudler
Dressing:
1½ lime – kun saften
2 spsk. soya
2 spsk. olivenolie
1 spsk. sesamolie
1 tsk. akaciehonning (jeg brugte lidt mere)
salt, friskkværnet peber
Pisk ingredienserne til dressingen sammen i bunden af en stor salatskål.
Skyl og snit alle grøntsagerne. Chili, syltede hvidløg og ingefær hakkes meget fint. Kom bønnespirer, rucola og babyspina i salatskålen sammen med fintsnittede peberfrugter, forårsløg og bladselleri.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning (jeg hældte bare kogende vand over dem og lod dem stå lidt).
Vend alle grøntsagerne, de afdryppede nudler og de ristede cashewnødder i dressingen. Pynt med friskhakket koriander.

Grillede Thai kyllinge satay med spicy peanut dipping sauce:

4 kyllingebryster
2 spsk. appelsinjuice
2 spsk. soya
1/4 tsk. sesamolie
1 stort fed hvidløg

Spicy peanut dipping sauce:
2 spsk. frisk koriander, hakket (igen, jeg havde det ikke – men brugte lidt stødt koriander)
3 spsk. varmt vand
3 spsk. chunky peanutbutter
1 tsk. farin
½ tsk. chiliflager eller efter smag
½ tsk. soya
Skæ hver kyllingebryst i 8 tern. Sæt på træspyd. Læg dem i en lav bradepande. Bland appelsinjuice, soya, olie og hvidløg godt sammen. Hæld det over kyllingespyddene. Lad dem marinere ved stuetemperatur i 15 minutter, vend dem 1 gang (se min note).
Bland ingredienserne til dipping saucen og stil til side.
Grill spyddene – enten over trækul eller på en grillpande – til kyllingen er gennemstegt. Server med det samme med dipping saucen.

Note: Jeg skær kyllingebrysterne i tern og kom dem i en plastikpose sammen med marinaden. Jeg lod det stå i køleskab i 6 timer. Ca. 30 min. før jeg skulle grille dem, lagde jeg træspyd i vand – så de ikke brænder.
Jeg satte så bare kyllingeternene på spyd og grillede dem over trækul.

I morgen står menuen på Gammeldags stegt kylling med nye kartofler, skysauce og hjemmelavet agurkesalat. Jeg faldt over opskriften den anden dag og kom pludselig i tanke om hvor længe det er siden jeg har fået det. Jeg tror ikke at jeg har fået det siden min barndom, hvor det næsten var et fast indslag til søndagsmiddagen – jeg har ALDRIG selv prøvet at lave det……………..

God Sankt Hans aften til Jer alle!!! Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!