Newyorkerbyheart

Marineret, grillet steak salat……………….


Grillede, marinerede peberfrugter……………


Så er der anrettet……………


Close-up…………..

Det er svært at finde motivation til at stå og “slave” over komfuret når det er varmt og solen skinner udenfor. Dette er den perfekte løsning: Marineret, grillet steak salat. Det er let og rigtig sommerligt – og alligevel mættende.

Marineret, grillet steak salat:
2 steaks
1 mango
forårsløg
salat (evt. forskellige blandede salater)
agurk
grillede peberfrugter
Dressing:
balsamico
olivenolie
dijonsennep
ahornsirup
salt, friskkværnet peber

Jeg grillede peberfrugter under ovnens grill, men det kan selvfølgelig også gøres på grillen. Pillede skindet af og overhældte dem med lidt olivenolie med hvidløg i. Drys med salt og friskkværnet peber.
Jeg marinerede steaks i nogle timer i en Mesquite grillsauce som jeg købte da vi var i Sverige – den er SÅÅÅÅ god – deri lidt chilisauce, friskkværnet peber, hvidløg og frisk rosmarin.
Steaks grilles over varme kul, tages af og hviler lidt.
Salat anrettes på tallerkener. Derover lide forårsløg, krydr med salt og friskkværnet peber. Skiver af agurk, de grillede, marinerede peberfrugter og mango i skiver. Så steaks skåret i skiver og drys med forårsløg.
Pisk/ryst dressingen sammen og hæld lidt over salaten – stil evt. resten på bordet så man selv kan tage mere på. Server med hvidløgsflutes.

Note: Steaks kan marineres i det man har lyst til. Evt.: olie, krydderurter, peber og lidt citronsaft. Eller: rødvin, skalotteløg, hvidløg og peber. Der er MASSER af muligheder………
Grøntsagerne kan varieres i det uendelige, det i “opskriften” var bare lige hvad jeg havde…..
Jeg ryster altid dressing sammen i en meljævner, det er så nemt.
Jeg havde kun iceberg salat, men en bund af forskellige salater ville være lækkert……….

Bøger:
Jeg er startet på Bjarne Reuters “Barolokvartetten” og jeg synes faktisk den er ganske underholdende. Jeg havde lidt svært ved at komme i gang med den, fordi jeg forbinder mest Bjarne Reuter med børnebøger………..
Jeg har også gang i en bog ude på solvognen, når jeg ligger og slikker sol. Jeg kan godt lide at læse en “let” bog, gerne “chick-lit” når jeg slikker sol. Jeg er ved Sophie Kinsella’s “En shopaholics hemmelige drømmeverden”. Det er den første bog jeg læser af hende og jeg må indrømme at jeg kan se noget af mig selv i den……….
Den er sjov og underholdende 🙂
Jeg har også lige læst “Louise-triologien” af Hanne-Vibeke Holst. Jeg fik dem aldrig læst da jeg var teenager og jeg synes at de var rigtig gode. I det hele taget er jeg ret vild med Hanne-Vibeke Holst. Hendes “Therese-triologi” var simpelthen genial!!! Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har læst de bøger………

Jeg har også hendes “Kronprinsessen” stående, men har endnu ikke fået den læst!! Jeg har også læst “Min mosters migræne” som jeg synes var SÅ genial og utrolig sjov. Jeg grinede højt flere gange………… Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 17, 2008
  4:21 pm

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Ja, jeg sidder jo her i sofaen og læser din blog …. langt tilbage i tiden.
  Og kan ikke lade være med at kommentere i ny og næ.

  Kan godt nok ikke finde ud af, hvordan jeg får de der feeds til at virke… ville jo være rart, at der bare kom en mail, hvis du har kommenteret på noget af det, som jeg skriver… Blog-verden er helt ny for mig ;o)

  Men jeg er også ret vild med Hanne Vibeke Holst. Læste Louise-bøgerne en masse gange som ung, sidenhen Terese-triologien og har også læste de to første bind af den politiske-triologi. Den er også ret god. Måske du har fået læst den nu? Eller du så måske filmatiseringen her i år på DR? Ikke helt godt, at den var svensk… altså nu, hvor den er skrevet i Danmark…

  Hej hej fra Hanne


 2. Dec 17, 2008
  4:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  jeg ved faktisk heller ikke helt hvordan det virker det med at få mails når jeg har svaret dig, er der ikke et sted du kan sætte kryds, når du har skrevet en kommentar?
  Jeg er så stolt over at du gider at sætte dig ned og læse min blog, sikke en ære 🙂

  Åh, Terese-triologien, jeg tror at jeg har slidt de bøger op 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 17, 2008
  5:19 pm

  Hanne's verden

  Jo, har prøvet det med at sætte x, men synes ikke lige at det virker… forsøger lige igen. Så det her er lidt en prøve;o)
  Så hvis du bare lige skriver et ord eller to, så vil jeg se, om jeg kan få det til at virke.
  Hanne


 4. Dec 17, 2008
  5:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Jamen, det gør jeg da lige, håber at det virker 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 17, 2008
  7:14 pm

  Hanne's verden

  Det virker:o)

  Og så kan jeg da ved samme lejlighed lige sige, at jeg i dag har lavet dine asiatiske krebinetter og stegte nudler. En succes!
  Vi har fået en del asiatisk inspireret mad den sidste tid. Det smager bare super godt – både stegte ris-retter med æggepandekage, smagen af ingefær, hvidløg og chili, hjemmelavede forårsruller osv. Lækker, lækker mad de laver i det hjørne af verden.

  God aften til dig.
  Hilsner Hanne


 6. Dec 17, 2008
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Hanne!

  Ej hvor dejligt at det virker 🙂

  Ja, det er skøn mad det asiatiske, desværre er min kæreste overhovedet IKKE vild med asiatisk mad – æv!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!