Newyorkerbyheart

Balsamico marineret kylling (Roasted balsamic chicken)………..


Kartoffelmos med brun sauce og kylling…………


Prinsessen ELSKER også kylling……….

I dag lavede jeg en ny ret: “Balsamico marineret kylling”. Det smagte meget godt, men jeg tror ikke at det gjorde noget om kyllingestykkerne havde marineret lidt længere end de knap 5 timer de fik. Jeg vil nok anbefale 1 døgn………….

Roasted balsamic chicken:

½ dl balsamico
2 spsk. dijon sennep
2 fed hvidløg (jeg brugte lidt mere)
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
groft salt, friskkværnet peber
2 kg. kyllingelår (jeg brugte hele lår – lår med rygstykke)
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom marinaden i en pose sammen med kyllingestykkerne. Sørg for at marinaden bliver gnedet godt ind i kyllingestykkerne. Lægges i køleskab i mindst 2 timer, gerne 1 døgn.
Opvarm ovnen til 200 grader. Læg kyllingestykkerne i et fad. Drys med lidt groft salt og friskkværnet peber og steg dem til de er gennemstegte.

Note 1: Jeg lavede nogle rids i kyllingestykkerne, så marinaden bedre kunne trænge ind.

Vores lille prinsesse – katten, forstås – er fuldstændig ellevild når vi får kylling. Hun danser rundt om os og vil gøre hvad som helst for at kunne få lov til at dyppe hendes små poter i kyllingen!!! Hun stjæler hvad som helst fra bordene hvis hun kan komme afsted med det og når hun så bliver skældt ud, kigger hun på en som om siger: “Hvad??? hvad har jeg gjort???” Desværre er hun MEGET svær at skælde ud, for når hun kigger op på os med hendes kønne øjne og ligger hovedet lidt på skrå (som hun altid gør), så smelter vores hjerter totalt og vi kan ikke få os selv til at skælde hende ud alligevel. Sikke nogle “forældre” vi er!!!
Engang jeg havde bagt boller og lagt dem til afkøling på risten, lå der boller overalt på køkkenbordet da jeg kom derud………….og der var bidt i dem alle sammen!!!

I morgen går turen nordpå, så må vi se hvor vi skal overnatte. Fra onsdag til torsdag har vi bestilt værelse i Skagen – og jeg glæder mig helt vildt!!! Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

3 kommentarer


 1. Aug 3, 2006
  11:17 am

  Puspha

  Super delicious.


 2. Aug 3, 2006
  7:47 pm

  Louise

  Det ser rigtig lækkert ud Birthe. Jeg er selv i gang med en kyllingeret her til aften – strimler af filet med karry og kokosmælk – og tjekker bare lige ind for at sige god tur. Og så har min blog denne adresse, hvis du vil linke: http://bogsider.blogspot.com/
  Jeg er ved at lave en næsten identisk engelsk blog, så derfor er der ikke kommet så meget på endnu, men det kommer, det kommer….KH Louise


 3. Aug 4, 2006
  4:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Det lyder rigtig godt det med kylling og kokosmælk. Mailer du en opskrift til mig, så vil jeg gerne prøve den, tage billeder og poste den her på bloggen – hvis jeg må altså 🙂
  bilynggaard@hotmail.com
  Jeg kigger forbi din blog 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!