Newyorkerbyheart

Grillet tandoori kylling med kartofler med bacon om og gulerods-råkostsalat……..


Grillet tandoori kylling…………..


Kartofler med bacon om……………..


Gulerods-råkostsalat………..


Det færdige resultat………..

Jeg har prøvet at lave kartoflerne på grillen (med STOR succes!!!), i aften prøvede jeg at lave dem på panden, stegt i rigtig smør. Resultatet blev godt, men de er bedre på grillen pga. den røgede smag 🙂

Grillet Tandoori kylling:

½ liter yoghurt naturel
2½ cm. frisk ingefær, revet
3 fed knust hvidløg
2 tsk. paprika
2 tsk. groft salt
1½ tsk. kanel
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
friskkværnet peber efter smag
1/4 tsk. stødte nelliker
kyllingestykker
Hæld yoghurt i en stor skål. Tilsæt krydderierne og rør det godt sammen – jeg kom også revet citronskal i. Hvis der bruges kyllingestykker med skind og ben, skær da nogle dybe snit i stykkerne inden de lægges i marinaden. Jeg brugte bare kyllingeinderfilet’er.
Sørg for at yoghurt’en dækker kyllingestykkerne godt. Dæk skålen til og lad marinere i MINDST 8 timer (jeg havde dem stående natten over).
Pensl grill-risten med olie og grill kyllingestykkerne. Hvis stykkerne er med skind og ben grilles de over inddirekte varme i 60-70 minutter, eller til de er gennemstegte. Kyllingeinderfilet’er skal ikke have så lang tid og grilles over direkte varme.

Gulerods-råkostsalat:

revne gulerødder
rosiner
presset saft fra citron
sukker
Kom de revne gulerødder og rosiner i en skål. Pres citronsaft over efter smag og drys med sukker, indtil ønsket smag opnåes.

Kartofler med bacon:

nye små kartofler, kogt halvt møre
salt, friskkværnet peber
rosmarin
bacon i skiver, halveret
Lurpak smør, eller fransk smør med groft havsalt
Kog kartoflerne i vand med masser af salt og gerne frisk rosmarin, til de er næsten møre (jeg havde desværre kun tørret, men resultatet blev nu meget godt). Lad dem køle af.
Vikl ½ baconskive rundt om kartoflen og sæt evt. en tandstik i for at holde på bacon. Steg dem møre, brune og sprøde i smør (brug enten Lurpak eller fransk smør med groft salt i).
Server.

FORZA ITALIA!!!!!
Italien blev verdensmestre – og hvilke verdensmestre 🙂 Jeg synes at det var de helt rigtige der vandt – og også holdte med et de flotteste spillere!!!
Både TV2 og DR sendte kampen, så kan man jo gætte på hvilken tv-station der havde flest seere?? Jeg vil gætte på TV2!! Hold op hvor har DR nogle elendige studieværte – ikke kun på sporten – men generelt. Det er en pine at sidde at se nyheder f. eks. på DR, de taler så forfærdelig langsomt og er bare generelt irriterende at se på.
Så er der sportsværterne: Man skulle tro at de får de dårligste af hver årgang!!!! Hold op hvor er de uprofessionelle. Nogle gange kan man godt komme i tvivl om de i det hele taget ved noget som helst om det de sidder og kommenterer!!!!!
Den dag de finder en studievært der kan sige 3 sammenhængende ord UDEN at kigge på deres que-cards, da er vedkommendes lykke gjort!!!! Det er SÅ pinligt at se på.
Hende Louise Bjerregaard kan ikke engang sige 2 sammenhængende ord uden at kigge på sine kort – PINLIGT!!
Så er der altså noget mere professionalisme over TV2. Deres værter er smarte, intelligente og kan sige hele sætninger uden at kigge på deres papirer – og så ved de da i det mindste hvilken sport de kommenterer!! De har også helt klart de bedste eksperter. Sådan en som Troels Bech er jo klasser bedre end Morten Bruun!!!

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Havana-rummet” af Colin Harrison og det er en god bog. Den er spændende og yderst velskrevet, men dog ikke en af hans bedste bøger, synes jeg ikke.
Nu er jeg startet på “Styrke Syv” af Chris Ryan. Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Feb 27, 2008
  1:18 pm

  Anonymous

  fin lille opskrift du har dér. Kyllingen ser bare lidt bleg ud, hvis man køber en Tandoori blanding får man ofte en meget flot rød farve på kyllingen som ser lidt mere festlig ud.


 2. Feb 27, 2008
  1:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej!

  Hvis du ikke bryder dig om siden, må jeg henvise dig til andre sider der er bedre. Dette er bare en privat side, der findes mange andre sider 🙂

  Billedet snyder, idet lyser var for skarpt, det var rødt og der ER brugt tandoori krydderi….

  mvh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!