Newyorkerbyheart

Frikadeller med stuvet spidskål og råkostsalat……….

Billede mangler desværre
Spidskålen koges…………

Billede mangler desværre
Så er stuvningen næsten færdig………….

Billede mangler desværre
Så er der serveret………..

Billede mangler desværre
Prinsessen gør sig ren på sofaen………

I går aftes fik vi stuvet spidskål med frikadeller og råkostsalat. Det skulle have været stuvet hvidkål, men vi havde ikke mere i fryseren. Spidskålen smagte nu også udemærket stuvet. Førhen har jeg altid lavet stuvningen med opbagt sovs, men i går lavede jeg den fedtfattige udgave med jævning og det blev rigtig godt.

Jeg er ked af at jeg ikke har fået postet de sidste par dage, men vi har haft nogle turbolente dage. Kærestens arbejdssituation ændrede sig i en god retning, så i tirsdag var vi ude og spise på “Ribehøj Fiskepark”. Det lyder måske lidt underlig, men det er et virkelig skønt sted. Hyggelig restaurant med rigtig god mad. Vi fik hjortefilet med smørstegte kartofler, garniture og skysauce (som smagte pragtfuldt!!), til dessert fik vi hjemmelavet is :-). I kan se mere om stedet her http://www.ribehoej.dk/

Stuvet spidskål:

3/4 kg. kogt spidskål
3 spsk. mel
4-4½ dl mælk
salt, friskkværnet peber
friskrevet muskatnød
evt. 10 g smør
Pisk væske og mel godt sammen. Bring i kog og lad jævningen koge svagt i 2-3 minutter. Smag til med salt, godt med friskkværnet peber og revet muskatnød. Læg kogt spidskål i gryden og tilsæt evt. smør for at afrunde smagen (jeg udelod det – men mest fordi jeg glemte det………). Kog stuvningen igennem 2 minutter og smag til igen.

Bøger:
Jeg blev færdig med Ian Rankins “I indviet jord” og jeg kan kun anbefale den. Det er selvfølgelig med John Rebus i hovedrollen. Gode personskildringer og flydende tekst.
Jeg er startet på Kjell Eriksson’s “Stenkisten” (som faktisk er nr. 2 i en serie), jeg har ikke læst 1’eren – men det skal jeg helt sikkert. Det er svensk når det er bedst, jeg fatter ikke hvordan de svenskere kan blive ved med at ryste super forfattere “ud af ærmet”?? Han har fået flere priser og så vidt jeg har læst, er han virkelig værd at stifte bekendtskab med!!!

Træning:
Jeg har fået en ny dvd, som hedder “Tiffany’s fight the fat” (kickboxing). Den er rigtig godt – og det er SUPER hårdt!!! Jeg prøvede den første gang i tirsdags og i går var jeg så øm som jeg ikke har været længe – og for at være ærlig: så er jeg faktisk stadig ret øm idag (især i mavemusklerne).
Den bruger jeg nu hveranden dag – og laver stadig yogalates hver anden dag. Godt at komme ind i en træningsrytme igen, jeg kan mærke at min krop har godt af det!! Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Aug 26, 2006
  9:03 pm

  Louise

  Ja tak!! Uhhmmmm. Ser bare rigtig skønt ud! Elsker faktisk både spidskål, frikadeller og råkost ;o) Det er vist ved at være lang tid siden, at jeg selv lavede frikadeller, kunne være det var på tide.


 2. Aug 28, 2006
  3:39 pm

  Louise

  Så er der købt ind til netop denne ret! Det skal jeg lave i aften. Klokken er kun 15.40 nu, så jeg er ikke gået i gang, men har det hele klar. Jeg vil bare høre, om du kan fortælle mig, hvorlænge spidskålen skal koge?

  Glæder mig til at spise det :o)


 3. Aug 29, 2006
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Dette svar kommer måske for sent – det er jeg ked af………jeg har ikke fået beskeden før nu……

  Jeg kogte vel spidskålen ca. 15 minutter vil jeg tro – men det har du sikkert fundet ud af nu. Blev det godt? 🙂


 4. Aug 30, 2006
  7:07 pm

  Louise

  Hej igen :o)

  Ja, det blev virkelig godt. Jeg overdoserede en smule med muskatnøden, så stuvningen fik sådan en lille smule besk smag, men ikke værre end vi kunne overdøve det med lidt ekstra salt ;o) Jeg kogte spidskålen i vel 5 minutter, og lod det så stå i det varme vand i 15-20 minutter, så det passer nok med din angivelse af ca. 15 minutters kogetid.

  Nu skal jeg til Kreta og have en masse lammekoteletter og tzatziki. MUMS.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!