Newyorkerbyheart

Kødsovs med masser af grøntsager og fuldkornspasta………


Grøntsagerne…………..


Grøntsagerne svitses i gryden……………


Tomater hældes ved………..


Det færdige resultat…………

I dag fik vi kødsovs, hvori jeg havde kommet masser af grøntsager. Dertil fuldkornspasta (- økologisk oveni købet) og hvidløgsbrød. Det smagte rigtig godt med alle de grøntsager i og det blev en kæmpe portion.
Det er første gang vi prøver fuldkorns spaghetti og jeg synes det var godt. Det er som om der er lidt mere “bid” i det, end almindelig spaghetti.

Kødsovs med masser af grøntsager:

1 løg, hakket
hvidløgsfed efter smag, finthakket
1 squash i tern
1 bakke champignon i kvarte
4-5 gulerødder i små tern
3 røde snack pebre i små tern
500 g hakket oksefars
tørret basilikum
groft salt, friskkværnet peber
flydende grøntsagsbouillon
2 ds. hakket tomater
lidt sukker

Tilbehør:
fuldkornspasta
Løg og hvidløg svitses i en gryde med lidt olivenolie. Jeg drysser som regel lidt salt på løgene, så tager de ikke så hurtig farve.
Farsen tilsættes, svitses til den skifter farve og bliver grynet.
Tilsæt så alle grøntsager lidt ad gangen. Jeg tog dem i denne rækkefølge: gulerødder, snack peber, squash og champignon. Krydr med tørret basilikum, groft salt og friskkværnet peber.
Hæld hakkede tomater og flydende grøntsagsbouillon ved. Drys med lidt sukker, for at fremhæve tomatsmagen.
Lad det småsimre uden låg i 1-1½ time.
Server med fuldkornspasta, der er kogt al dente.

Note 1: Grøntsagerne kan varieres efter smag. Der kan også tilsættes lidt rødvin hvis man har lyst til det.
Smagen bliver kun bedre af at den får lov til at småsimre længe.

I dag tog vi til “Byggecentrum” i Middelfart for at se på muligheder for indenfor vinduer og tagbelægning. Vi går jo stadig lidt med tanker om at bygge ud, hvis vi ellers kan få alle brikkerne til at falde på plads. Det er jo lidt af et større projekt.
Vi havde også besøg af en ejendomsmægler fra Nybolig i dag, for at få en uforpligtende vurdering af vores hus. Vurderingen var sådan set ok, men vi er ikke overbevist om at det er lykken for os at købe et andet hus. Dette hus vi bor i har en fantastisk god beliggenhed, ugenert og ud til åbne marker – desværre er det jo så bare ikke så stort.
Vi prøver stadig på at finde den rigtige beslutning 🙂

I går var vi i Haderslev for at slentre lidt rundt. Det er en dejlig by, med masser af hygge og charme. Vi holdt os lidt væk fra butiksgaderne og søgte de små brostensgader, med det charmerende gamle huse – man kan nærmest mærke historiens vingesus – FANTASTISK!!
Vi gik også en tur nede ved dammen, som er et super skønt område. På torvet fandt vi et hyggeligt sted hvor vi fik et stykke Fragalite med frisk frugt og soft ice, nydt sammen med en lækker kop cappucino. Vejret og stemningen var helt i top og vi følte nærmest at vi var på ferie 🙂

Al denne aktivitet her i ferie perioden er ved at sætte sine spor på min krop/helbred. Jeg har efterhånden ondt over det hele og trænger snart til at komme tilbage i vante gænge. Det har dog været en skøn ferie, selvom vi ikke har været udenlands. Vi har nydt at være sammen og nydt alle de fælles oplevelser.

I morgen skal jeg til at forberede lørdagens middag for kærestens familie – i anledningen af hans fødselsdag i mandags. Det er forresten også min fødselsdag på søndag – da skal vi til Middelfart (Frøken Jensen) på Kulturøen og have brunch…….. Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 10, 2006
  9:38 pm

  Louise

  Ser som sædvanlig rigtig lækkert ud. Jeg bryder mig ganske vist ikke så meget om fuldkornspasta, men man kan jo bare lave det med ‘rigtig’ spaghetti i stedet for :o)

  Synes ikke I skal sælge jeres hus. Du har nævnt flere gange hvor skøn du synes beliggenheden er, og det virker som om, at jeres eneste ‘problem’ er, at der ikke er nok plads. Men det lyder til at det er noget I kan løse på den ene eller den anden måde!


 2. Aug 12, 2006
  10:29 am

  Newyorkerbyheart

  Jeg er faktisk blevet lidt vild med fuldkornspasta – især dette som er fra Urtekram og som jeg synes har mere bid og smag end almindelig pasta 🙂

  Jeg tror også helst at vi vil bygge, det er i hvert fald det vi arbejder i lige nu……….

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!