Newyorkerbyheart

Mine første scones……..

Marinade til morgendagens steaks…………

Færdig bagt scone………

Ubagte scones……..

En ensom ubagt scone……………

I må undskylde at rækkefølgen af billederne er lidt underlig, men jeg har skiftet til den nye beta-blogger og den opfører sig lidt underlig – jeg håber at det bliver bedre med tiden!! Som noget nyt kan I nu se ude i højre side hvilke nogle emner jeg skriver om – og derved skulle det gerne blive letter at finde en opskrift – håber jeg. Det tager nok lidt tid inden jeg har fået alle mine indlæg kategoriseret (nu ville jeg ønske at jeg ikke postede så flittigt *GG*), men jeg skal nok få det gjort……….

I dag prøvede jeg for første gang i mit liv at bage scones. De blev rigtig gode!! Jeg havde ikke nok hvedemel, så jeg brugte en blanding af hvedemel, durummel og majsmel. De mindede mig meget om de “cornmuffins” jeg fik i USA – det er jo slet ikke så skidt i betragtning af at jeg ELSKEDE “cornmuffins” 🙂

Kæresten og en af hans kammerater var ude og cykle og da de kom hjem blev de tragteret med friskbagte scones og et stykke af “Ynglingskagen”. Jeg bagte “Ynglingskagen” fordi det er kærestens ynglingskage……….opskrift og billed kan I finde ved at bruge søgefunktionen i øverste venstre hjørne………

Savoy scones:

300 g mel

2 tsk. bagepulver

60 g sukker

75 g smør

2 dl mælk

Sæt ovnen på 250 grader.

Bland mel, bagepulver og sukker i en skål. Hak fedtstoffet i med en kniv og fordel det med fingrene, til det bliver en grynet masse. Tilsæt mælken og ælt dejen hurtigt sammen. Rul dejen ud til 1½ cm.’s tykkelse. Stik scones ud med et glas eller en udstikker. Bag 10-12 minutter.

Server med flødeskum og hindbærsyltetøj.

Note 1: Jeg trykkede bare dejen ud i 1½ cm.’s tykkelse i stedet for at rulle det ud, det var helt fint.

Note 2: Jeg serverede koldt smør til de lune scones og det smagte SUPER godt!!

I morgen skal vi grille marinerede steaks, så jeg lavede marinaden i dag. Jeg brugte: olivenolie, sød chilisauce, teriyaki marinade, hvidløg og friskkværnet peber. Piskede det hele godt sammen og hældte det i en plastikpose, hvor jeg også kom steaks’ene i. “Æltede” marinaden godt ind i kødet og så skal de bare ligge og hygge sig til i morgen………

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Aug 25, 2006
  10:48 pm

  Kelvin

  Hello from a blogger down under in Ne wZealand. I was searching the blog world when your blog popped up. I cannot understand your language, bhad a look at your phohos. Foooooood !!!


 2. Aug 25, 2006
  11:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Thanks for looking at my blog 🙂
  I’m sorry that you can’t understand my language………..but I sure hope you enjoyed the photos.
  New Zealand is almost as far away from Denmark as you can get – but food is an universal language, isn’t it? 🙂


 3. Aug 26, 2006
  7:45 pm

  Louise

  And the scones look really really good! I have never been able to really bake scones which were eatable ;o) although I am a fairly good baker.


 4. Jul 18, 2009
  12:03 pm

  Anonymous

  Du skal ikke servere det med flødeskum, det skal serveres med Clotted Cream.


 5. Jul 18, 2009
  8:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Til Anonym!

  Jeg har da vist heller aldrig nævnt noget om at jeg serverer dem med flødeskum……

  /Newyorkerbyheart


 6. Jan 2, 2010
  12:29 pm

  Anonymous

  Lige kommet hjem fra London måtte jeg simpelthen bage scones. din opskrift er den nemmeste jeg kunne finde, og de smager skønt! Line


 7. Jan 2, 2010
  12:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Det glæder mig at du kunne lide dem, det er også nemme – og som du selv siger, så smager de godt………..især med lemoncurd 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 27, 2012
  12:54 pm

  Majken

  Mmmm! Har lige bagt disse scones, og de kan varmt anbefales! De er virkelig lækre. Jeg putte ca. 70g blendede mandler i dejen, og det har givet en dejlig marcipan-agtig smag. MUMS!


  • Oct 27, 2012
   1:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Majken!

   Dejligt at du kunne lide dem og sikke en god ide at komme mandler i, det må jeg prøve 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!