Newyorkerbyheart

Så skal der “wokkes”, del 2……….


Grøntsagerne wokkes……….


Så er nudlerne og kødet tilsat………….

Værs’go, så er der serveret………….


Tilbygningen……………måske??

I aften stod menu’en på wok mad. Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden vi sidst har fået det………..og wok’en har bare stået og kigget hånligt på mig………
Jeg købte sådan en Ken Hom wok (da hans madserie blev vist på DR2) og hans kogebog, som er SUPER god – men jeg har ikke fået det brugt så meget som jeg havde intentioner om!!!

Wok med marineret kylling a la Newyorkerbyheart:

kyllingefilet

Marinade:
soya
frisk ingefær, revet
hvidløg, revet
frisk rød chili, finthakket
citronsaft
lidt olie
få dråber sesamolie
friskkværnet peber

Ingredienser:
sukkerærter, delte
mini majs, i stykker
rød peberfrugt julienne
porre i julienne
gulerødder skåret på skrå
lidt bønnespirer
rødløg i smalle både
spidskål i strimler
frisk ingefær, finthakket
hvidløg, finthakket
frisk rød chili, finthakket
friskkværnet peber
oystersauce
fish sauce
få dråber sesamolie, mørk
nudler
Start med at gøre alle ingredienser klar i skåle, så de er lige til at gå til. Jeg inddelte dem efter hvordan de skulle i (dvs. hvor meget stegetid de skulle have).
Jeg kom nudlerne i en skål og kom lidt salt ved. Så blev de overhældt med kogende vand og stod så bare nogle minutter – rør i dem så de bliver adskilte – og så er de klare.
Varm wokken op og kom olie i – helst peanutolie, men jeg brugte lys sesamolie. Start med at komme kyllingestykkerne i – efter at marinaden er siet fra – og lynsteg til de er gennemstegte. Når de er ved at være der, kommes gulerødder og rødløg ved. Når de er grøntsagerne er møre – men stadig med bid – og kødet gennemstegt, tages det af varmen og stilles til side.
Kom så kål, peberfrugt, porrer, finthakket hvidløg, finthakket ingefær og finthakket chili ved og lad det lynstege til det begynder at dufte skønt af ingefær/hvidløg. Kom resten af grøntsagerne ved og lynsteg det hele til det er mørt – men stadig med bid!!!!
Hæld grøntsager over i en skål. Hæld vandet fra nudlerne og kom dem i wokken sammen med lidt olie. Så hældes kød, alle grøntsagerne, lidt oystersauce, lidt fish sauce og nogle dråber mørk sesamolie ved. Det hele vendes rundt, så det er godt blandet.
Server straks…….

Note 1: Det vigtigste ved wok mad er at grøntsagerne er møre – men stadig sprøde – det giver det lækreste resultat.
Jeg ved at mange er tilhængere af poser med frosne wokblandinger, men jeg mener at de skal undgåes. Det bedste resultat opnåes ved at bruge gode, frisk grøntsager.

Note 2: Der kan bruges de grøntsager man har lyst til – og der behøves IKKE at bruges så mange forskellige som jeg har gjort her.

Note 3: I stedet for spidskål kan der også bruges savoykål, hvidkål, kinakål – eller babyspinatblade. Det kan selvfølgelig også udelades……….

Nå, det var jo meningen at vi skulle have besøg af en lokal tømrer/snedker i dag, som skulle give os et tilbud om hvad prisniveau vi befinder os i mht. tilbygningen. Jeg havde sat en flaske Asti Spumante Dolce på køl i morges – for alle tilfældes skyld…………men tror I at han dukkede op????
Vi ventede og ventede, men der kom ingen 🙁 Til sidst blev kæresten så irriteret at han ringede til ham!! Det viste sig, at han totalt havde glemt os – og at han også var syg – sagde han!! Men han vil – helt sikkert – dukke op i morgen kl. 17.00………….så nu må vi endnu engang vente………
Sikke et antiklimaks…………men så kan champagnen da rigtig nå at blive kold. Om den så skal drikkes i glæde, eller for at drukne sorgerne, det må vi se på i morgen 🙂

Jeg er SÅ glad for at jeg er begyndt at få mange kommentarer på min blog – TAK TIL JER ALLE!!!
Det er så meget sjovere at skrive, når man også fornemmer at der er nogen der faktisk læser det……………. Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Aug 16, 2006
  9:19 pm

  Louise

  Det her vil jeg lave!!! Det er nemt, lækkert og så er det ovenikøbet så sundt, at man ikke kan forstå hvordan det også kan smage godt – kender du det?

  Jeg er ikke så frygtelig vild med hverken sukkerærter eller minimajs, men det kan jeg jo bare udelade eller skifte ud med noget andet.

  Til gengæld er jeg helt forgabt i spidskål, hvis man kan sige at man kan være forgabt i en madvare ;o) Men det kan man vel egentlig godt.

  En meget frisk og sprød og hurtig salat til fx en ‘tung’ kødret er følgende:

  Dryp en halv spsk god olivenolie i en skål. Heri et par gode stænk Kikkoman soya og til sidst snittes et kvart spidskålhoved i tynde ‘båndspaghetti’ strimler. Bland og server med det samme (ellers bliver spidskålen slatten).
  Det kan gøres lidt fyldigere med fx tynde agurkeskiver (uden kerner) eller tomatkvarter. Frisk og sommerligt….vi skal jo nyde spidskålen mens den er her. Til vinter kan man lave det samme, blot med hvidkål – men det skal snittes endnu tyndere, så man ikke skal sidde og tygge drøv på et halvt hvidkålshoved ;o)


 2. Aug 16, 2006
  9:21 pm

  Louise

  Hov -glemte helt i min spidskålssnak at sige: Hvor surt med den tømrer! Jeg håber han kommer i morgen. Er meget spændt på at høre om det bliver til noget, eller om I måske flytter, eller hvad I gør.


 3. Aug 16, 2006
  10:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Tro mig, vi er også spændte!! Nu bliver endnu en nattesøvn ødelagt *S*

  Jeg er blevet ret vild med spidskål – efter at have “opdaget” den. Har også brugt den i cole slaw….
  Jeg skal prøve din salat engang, den lyder rigtig lækker. Synes tit at jeg mangler en salat, når vi får noget “tungt”.

  Kan du huske “grilled cheese sandwich” fra dine USA-dage?? Jeg har i lang tid haft utrolig lyst til en, jeg tror jeg bliver nødt til at lave en i løbet af de næste dage……..

  I en af de følgende dage kommer en af mine favoritter fra de kinesiske restauranter i USA: Beef ‘n broccoli………
  så “stay tuned” 🙂


 4. Aug 25, 2006
  11:38 pm

 5. May 22, 2013
  5:38 pm

  Rikke

  Jeg bruger altid denne opskrift som udgangspunkt, når jeg skal wokke. Må snart printe den ud — og lægge den ind i din bog, som jeg købte for nylig.
  Tak for begge dele! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!