Newyorkerbyheart

Chokolade-/orange kage……………

Dejen hældes i en form, foret med bagepapir……….

Den færdigbagte kage…………

Dækkes med pålægschokolade og pyntes med kokosflager (eller kokosmel)………..

Velbekomme………

Så er det jo fredag i dag og dermed blevet tid til at bage “fredags-kage” – en ret hyggelig beskæftigelse 🙂 Jeg valgte en chokolade-/orangekage idag, også kaldet “Kaspers bradepandekage”. Den blev SUPER god og kan anbefales!!!

Orange-/chokoladekage:

400 g mel

100 g kakao

1 tsk. natron

350 g sukker (jeg brugte kun 325 g)

½ liter appelsinjuice

4 æg

200 g smeltet margarine

pålægschokolade

kokosmel

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland alle de våde ingredienser i en anden skål – derefter blandes de 2 dele sammen, husk at røre godt. Det hele kommes i en bradepande, ca. 30 x 40 cm., evt. beklædt med bagepapir. Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter eller indtil den er gennembagt. Når den er kommet ud af ovnen afkøles den lige et par minutter, hvorefter der lægges pålægschokolade på. Når det er smeltet bredes det lidt ud og så drysses med kokosmel.

Træning:

I dag har jeg lavet min “Personal trainer dvd” og det er altså SÅ hårdt!!! Jeg er gået op på hårdeste niveau nu – og det er IKKE falsk markedsføring………..puha. Jeg har ondt i hele kroppen og føler virkelig at jeg er blevet arbejdet igennem.

Bøger:

Jeg er stadig ved “Sidste udvej” af Chris Ryan og den er ret god og spændende. For dem der har læst nogle af hans bøger er denne også om Geordie Sharp, SAS soldat. Hans søn og kæreste blevet kidnappet, mens han har været på mission i Columbia…….ikke det rareste at vende hjem til….

I går fik vi frikadeller med grøntsager, råkostsalat og smørsauce. Jeg postede ikke, fordi jeg jo tidligere har postet frikadeller – og råkostsalat – så der var ikke så meget at skrive om. I aften skal vi have rester, men i morgen vender jeg tilbage med “Kylling i vindruesauce” fra Karoline. Det er en af vores ynglingsretter og smager helt fantastisk.

Den anden aften jeg var ude med affald faldt mit blik på noget på græsplænen……..og det var et lille pindsvin!!! Jeg har aldrig før set et pindsvin i vores have, den var så sød. Jeg troede at den ville skynde sig at forsvinde ligeså snart jeg gik ind for at hente kameraet, men det gjorde den heldigvis ikke. Så jeg fik et par billeder af den. Jeg kunne gå helt tæt på den uden at den blev bange, jeg havde lyst til at røre ved den……..men gjorde det ikke 🙂 På et tidspunkt blev den dog bange og rullede sig helt sammen, med piggene strittende ud til alle sider……..

Vi bor et sted hvor der ellers af og til kommer “vilde” dyr forbi. Hvert år omkring denne tid har der været fasaner forbi og vi har sågar haft besøg af en påfugl et år. Desværre nåede jeg ikke at tage billeder. Den viste eller hele halepragten og den var flot 🙂

Print Friendly
Tilbage

3 kommentarer


 1. Sep 29, 2006
  7:33 pm

  Louise

  Nej hvor er den sød, det lille pindsvin. De er vist gode at have i haven, er der ikke noget med at de æder snegle og sådan? Jeg tror ikke de er så rare at røre ved, pindsvin, ikke fordi de stikker, men fordi de har lus og lopper og alt muligt andet….det har jeg i hvert fald ladet mig fortælle :o)

  Chokoladekagen ser dejlig ud, og jeg glæder mig til at se opskrift og billeder på din kylling og vindruer. Som kyllinge-fan er det altid kærkomment at få ny inspiration til lækre kyllingeretter.

  Jeg tænkte på om du har læst Elsebeth Egholms krimier om journalisten Dicte og hendes veninder? Jeg er jo svoren læser af mestendels engelsk og amerikanske bøger, men nu er jeg faktisk faldet for de ovennævnte, og synes slet ikke de er så tossede. Kender du dem? Det gør du sikkert, de er udgivet for nogle år siden, det er i virkeligheden bare mig der er bag ud hvad angår danske bøger!!


 2. Sep 29, 2006
  7:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Nej, jeg kender ikke hendes bøger. Jeg må indrømme at jeg (heller) ikke er god til at læse danske bøger. Jeg får læst Leif Davidsens bøger, når der udkommer nogle, men ellers bliver det ikke til så mange…..
  Jeg ved ikke hvorfor, men når jeg kan vælge mellem engelske/amerikanske/svenske krimier – ja så bliver de danske altså valgt fra 🙂 Men jeg vil da lige kigge lidt på hendes bøger, hvis du siger god for dem, så er jeg ikke nervøs 🙂

  Kagen er SÅ god og jeg var vist allerede spist for meget af den………..nu bliver jeg nødt til at træne igen i morgen 🙂


 3. Oct 2, 2006
  6:32 pm

  Louise

  Jeg forstår godt at du vælger det danske fra når der skal købes/lånes bøger. Det gør jeg faktisk også, næsten altid. Men nu er jeg som sagt faldet lidt for Elsebeth Egholms krimier. De når selvfølgelig ikke op på siden af en af de gode Scarpetta mysterier, men man er alligevel godt underholdt, de er nemme at læse – og så foregår de rent faktisk i Jylland og ikke i Kbh. Nu er jeg jo selv københavner, men fandt det faktisk forfriskende at de foregik i Jylland (er faktisk selv lidt jyde, da min far er opvokset i Århus ;o) )

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!