Newyorkerbyheart

Farserede porrer……………

19 september , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags: ,

Aftenens tallerken…………

Panerede og klar til at blive stegt……………

Sådan ser de ud indeni………..

De steges på panden……….

Porrerne er kogte og klar til at få fars udenom………..

I aften fik vi farserede porrer, som igen er en af de gode gamle, danske retter. Jeg synes at det smager rigtig godt – og det giver en god sovs. Jeg laver brun sovs til, nogen foretrækker en hvid mælkesovs, men det har jeg aldrig været så vild med…….

Farserede porrer:

1 bdt. porrer

1 kg. fars (jeg brugte kalv og flæsk)

2 æg

2 dl mel

4 dl mælk (jeg tror nu kun at jeg brugte 3 dl)

et revet løg

salt, friskkværnet peber

rasp

margarine

Gør porrerne rene og skær dem i passende stykker, 5-7 cm. Kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 15 minutter. Lad dem køle af og HUSK at gemme vandet de har kogt i til sovsen!!

Rør farsen sammen med æg, mel, mælk, salt, peber og revet løg. Lad det hvile 15 minutter. Kom fars udenom porrerne og form dem til en tyk pølse, rul dem i rasp. Steg dem på en pande, ved middelvarme, til de er brune på alle sider og gennemstegte.

Brug kogevandet fra porrerne til at lave sovsen af. Server med kartofler og en form for grøntsager – vi fik blomkål – til.

Note 1: Jeg synes det er svært at putte fars udenom. Det er vigtigt at porrerne er tørre. Nogle foreslår at komme rasp på bagepapir og så brede en firkant af fars ovenpå. Derpå lægges en porre og så bruges bagepapiret til at rulle en pølse. Men det virkede IKKE for mig!!!. Jeg bredte et lag fars ud i den ene håndflade – tyndt lag – lagde en porre ovenpå. Så prøved jeg på bedste vis at “folde” dejen op om porren og så ned i en dyb talleken med rasp. Når først der er rasp på, er de lettere at forme, så de bliver pæne!!! Det sviner lidt, men det er den eneste måde jeg kan få det til at fungere på 🙂

Note 2: Jeg har læst, at hvis der laves mange, kan de steges i ovnen. De lægges i et smurt fad og der kommes margarine klatter ovenpå. Så ind i ovnen ved 200 grader til de er gemmenstegte og brune. Jeg har IKKE prøvet denne metode!!!

Note 3: Jeg brugte et helt kilo fars – kalv og flæsk – da jeg gerne ville have lidt til fryseren 🙂

Bøger:

Jeg er stadig ved at læse “Nattens synder” af Tami Hoag. Jeg synes at plottet er vældig spændende: En dreng er forsvundet og man finder hans taske med nogle mystiske sedler…… Byen har haft en dømt pædofil boende, uden indbyggernes vidende og han levede under falsk navn……….

Men igen så irriteres jeg over den kærligheds-historie der også er en del af historien. Det er ret ærgeligt, for hun skriver jo ret godt og hendes bøger er spændende…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 21, 2006
  10:09 pm

  Louise

  Jeps! det er en af de Tami Hoag-bøger jeg også har læst. Syntes lissom dig, at plottet er rigtig godt, men var ganske simpelt ved at GÅ TIL over den ualmindeligt banale og forudsigelige kærlighedshistorie ;o)

  For det ikke skal være løgn, så er samme bog faktisk filmatiseret. Ikke som biograffilm, men som tv-film, og mage til bras…….

  Nå, nu skal det ikke være negativt det hele. Jeg synes de farserede porrer ser skønne ud. Porrer er en grønsag som jeg først som voksen er begyndt at spise, og nu synes jeg faktisk det er en dejlig ting. Farserede porrer lyder vældig godt!

  :o)


 2. Sep 22, 2006
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Det ER godt, du skulle prøve det. Jeg synes at de smager helt fantastisk, men det er også først en ret jeg tog op igen for et års tid siden……….vi fik det vis lidt for tit i mit barndomshjem 🙂


 3. Jan 9, 2007
  12:59 pm

  Signe

  Hejsa,
  lige et spørgsmål: kan man fryse farserede porrer?


 4. Jan 9, 2007
  1:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!
  Jeps, efter de er tilberedt kan de fint fryses…..det har jeg gjort og det fungerede fint 🙂
  Held og lykke med det……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 9, 2007
  1:30 pm

  signe

  Tak tak – har allerede været nede og handle ind til det 😀 havde et par porrer i overskud og så faldt jeg lige over denne opskrift, det er ikke noget jeg normalt ville lave, men det smager jo godt – så hvorfor ikke 🙂


 6. Jan 9, 2007
  2:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Signe!

  Ja, det smager fantastisk……selvom det er en lidt gammeldags ret 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!