Newyorkerbyheart

Kylling i vindruesauce…………..

Kyllinge drysset med karry……..

Aftenens tallerken…………

Kylling i vindruesauce………….

Kyllingestykkerne brunes………..

Vindruerne er gjort klar…………

I dag fik vi en af ynglingsretterne: Kylling i vindruesauce. Det er en opskrift fra Karolines, den smager godt og er hurtig at lave. Jeg lavede ovnbagte kartofler og grønne bønner til, men tilbehøret kan jo varieres efter ønske. Den originale opskrift lyder på at der skal parteres en hel kylling, jeg må (med skam) indrømme at jeg aldrig har gjort det. Jeg har altid brugt kyllingebryst filet’er, som jeg skærer i mindre stykker. Men det kan jo gøres som man har lyst til……..

Kylling i vindruesauce:
1 kylling som parteres (eller kyllingebryst filet’er)
karry (brug ikke en der er alt for stærk)
50 g smør
1 dl hønsebouillon (evt. vand + flydende bouillon)
2 dl piskefløde
200 g halverede, udstenede vindruer
salt, friskkværnet peber
Gnid kyllingestykkerne med karry på begge sider og brun dem i smør, drys med salt og peber. Tilsæt bouillon og fløde og lad dem stege ved svag varme, under låg, til de er møre (bruges kyllingebryst filet’er skåret i stykker skal de ikke have særlig længe). Tag stykkerne op. Er saucen for tynd, koges den lidt ind eller jævnes med lidt maizena. Kom druerne i og lad den koge igennem ved svag varme i 2-3 minutter. Smag til.
Server med ovnstegte kartofler eller hasselback kartofler og grøntsager. Kan selvfølglig varieres.

Note 1:
Original opskriften lyder (som det kan ses) på piskefløde, jeg plejer at bruge madlavningsfløde, men denne gang brugte jeg det nye vidunderprodukt som jeg har fundet: Thrane creme fraiche 6% som kan tåle at koges!! Jeg synes at det er super godt…..

Note 2:
Vær ikke alt for nærig med karryen (især ikke hvis det er den milde) når kyllingestykkerne gnides ind, det er den der giver hele smagen.

Note 3:
Nu har jeg ikke lige taget tid på det, men jeg tror at hvis der bruges kyllingebryst filet’er (som jeg altid gør), så tager det ca. 30 minutter at lave.

Bøger:
Jeg blev færdig med “Sidste Udvej” af Chris Ryan i går og hvis du er til den slags bøger, så vil jeg gerne anbefale den. Jeg synes at den er god, samme gode standard som de andre. Jeg ved ikke helt hvad næste bog bliver, men jeg skal nok vende tilbage.

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Oct 1, 2006
  9:11 pm

  Laura

  I really love your food blog, and I really wish that you could post your recipes in english. I did the potato recipe and my family loved it, please post the recipes from this page for me in english.


 2. Oct 1, 2006
  9:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Laura,
  yeah I know I should post in English…..a lot more people would probably stop by, too. The only thing is, I’m not sure my English i good enough. It’s been a while since I’ve used it, sooo……
  But I’ll most certainly post this recipe for you in English, and if you find others you like, I’ll be happy to translate 🙂
  Thanks for trying out my recipe and I’m glad that you and you family liked it 🙂

  Chicken with grapes:
  1 kg chicken pieces, I usually use chickenbreast without skin and bones. I cut them up in smaller pieces

  Curry powder – not too hot
  50 g butter/margarine
  100 ml chickenstock
  200 ml heavy cream
  200 g grapes (green or red), cut in half
  salt, pepper
  Cover the chicken pieces with currypowder on both sides. Melt butter/margarine and let the chicken pieces brown on both sides. Season with salt and pepper.
  Pour in the chicken stock and the heavycream and turn the heat down. Put a lid on and let simmer untill the chicken is cooked (about 15 minutes). Take the chicken pieces up from the sauce and bring it to a boil to thicken the sauce a bit. Put in the grapes and the chicken pieces, turn down the heat and let simmer 2-3 minutes. Season with salt and pepper.
  Serve with potatoes cut in pieces, pour a little oliveoil over and season with salt, pepper and dried thyme. Toss and put in the oven untill brown and crisp (about 45 minutes at 200 degrees celcius).
  Also serve vegetables or a salad.
  Enjoy 🙂

  Please let me know if you and you family liked it……


 3. Oct 2, 2006
  11:11 am

  Anonymous

  uh det ser rigtig lækkert ud – tror jeg skal prøve at lave denne opskrift – Hvor får man det der 6 % cremefraice henne?
  Kh DItte


 4. Oct 2, 2006
  6:29 pm

  Louise

  Ja, det ser nemlig bare drøngodt ud! Jeg har noteret opskriften, og vil lave det i morgen. Det ser ikke bare nemt og lækkert ud, det ser også ud til at det er rimelig billigt i drift ;o) hvis altså bare vindruerne ikke har fået prisen skruet i vejret. Jeg ved heller ikke helt hvor man får det der magre creme fraiche henne…er det bare sådan i den almindelige brugs man kan købe det, eller er det en ‘specialitet’?


 5. Oct 2, 2006
  7:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Jep, jeg køber det i den lokale Superbrugs og jeg synes som skrevet, at det er ret fantastisk 🙂


 6. Oct 4, 2006
  5:20 pm

  Louise

  Ville bare lige tjekke ind og sige, at jeg skal lave denne her ret i aften. Jeg fandt også Thrane creme fraichen, ganske som du sagde, og jeg glæder mig helt vildt til at både lave det og smage det. Tak for den herlige opskrift.


 7. Oct 4, 2006
  5:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Jeg er meget spændt på at høre hvad du synes om det – håber du melder retur 🙂
  Jeg synes at det er en utrolig genial ret…….også som gæstemad måske med lidt bagte rodfrugter i denne tid 🙂


 8. Oct 4, 2006
  8:42 pm

  Louise

  Det var stor succes! Jeg lavede det som din opskrift her, og ristede en pakke champignon, som jeg hælde i retten til sidst. Derudover gave jeg retten et ekstra pift med en halv teskeful chilipulver af den milde slags. Det får de andre smage til at træde tydeligere frem, uden at gøre det monstrøst stærkt. Det smagte simpelthen herligt. Jeg lavede halve ovnkartofler til, som jeg bare dryppede med olivenolie og salt og peber. SÅ godt!


 9. Oct 4, 2006
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Glæder mig at I kunne lide det – det lyder lækkert med de ristede champignon……..jeg ELSKER champignon 🙂


 10. Aug 15, 2008
  2:04 pm

  Anonymous

  Da vi ikke kan lave aftensmad uden brug af løg og hvidløg, svitsede jeg 1 rødløg og 2 store fed hvidløg i lidt olie, og kom lidt af buillon’en ved. De (løgene) bliver jo også søde, så de komplementerede druerne fint – og retten smagte skønt. Men her hvor jeg bor (Malaysia) kan man desværre ikke finde fedfattige “fløde” produkter, så det blev med bouillon og piskefløde….
  Hilsen
  Ditte – jeg skal have mig oprettet i morgen med navn :-))


 11. Aug 15, 2008
  5:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ditte!

  Det vil jeg prøve i aften 🙂

  Mange hilsner og tak for tippet
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!