Newyorkerbyheart

Mousakka…………….

Billede mangler desværre

Aftenens tallerken………

Billede mangler desværre

Ostesaucen………….

 

Billede mangler desværre

Det er vist længe siden I har fået et billed af “The sleeping beauty”………..

 

Billede mangler desværre

Oksefars og løg svitses……..

 

Billede mangler desværre

Fadet efter det er kommet ud af ovnen………

Endnu engang skal jeg beklage at billederne kommer i så rodet en rækkefølge, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af få dem i den rigtige rækkefølge…………håber at I kan bære over med mig?

I aften fik vi Mousakka, det er første gang jeg har smagt – og lavet – det. Jeg synes at det var rigtig godt!!! Oprindeligt skal der bruges lammefars, men jeg brugte nu oksefars. Opskriften er fra Tina Nordström (Tina’s Mat), som kører på DR2.

Mousakka:

800 g blandet fars

1 stort løg

salt, peber

smør og olie til stegning

2 små auberginer

1 squash

1 kg. kartofler

Ostesauce:

2 spsk. smør

2½ spsk. mel

8 dl mælk

3 dl revet ost

200 g Chevre ost (jeg brugte lagret Cheddar som de havde i Netto i denne uge)

4 tomater

Skræl og kog kartofler.

Sæt ovnen på 180 grader. Skær løg i skiver og brun dem sammen med farsen i lidt smør og olie. Krydr med salt og peber (jeg tilsatte også lidt oregano).

Skær auberginer og squash i ½ cm. tykke skiver og læg dem i en skål. Drys med lidt groft salt. Tryk saltet ind og lad dem stå i 10 minutter, så væsken kan løbe fra. Tør det overflødige salt af inden skiverne lægges i mousakka’en. Skær kartofler i skiver.

Ostesauce: Smlet smør, drys mel over. Rør melet godt ud så det ikke danner klumper og hæld mælken i lidt efter lidt. Rør hele tiden for at undgå klumper. Lad det koge igennem et par minutter, så det tykner. Smuldr begge oste sorter i og lad det forsigtigt koge med et par minutter. Smag til med salt og peber.

Dæk bunden af et fad med ostesauce. Derefter kødblandingen, så auberginer, squash og kartofler – start forfra. Slut med ostesauce og skivede tomater. Drys med salt og peber. Sæt i ovnen i 30 minutter. Kan fryses.

Hvor findes der mange TV-kokke!!! Jeg er vild med hende svenskeren Tina Nordström fra Tina’s Mat, jeg synes hun er sød, helt nede på jorden og laver mad der er let tilgængeligt. Jeg kan også godt lide Jamie Oliver, Nigella Lawson, Ainsley Harriot og Rachel Ray. Jeg synes at det er fedt når kokke kan lave noget mad, uden at man føler at det er helt udenfor ens formåen. Førhen kunne jeg godt lide Nikolaj Kirk, men jeg synes efterhånden at hans mad bliver lidt for underlig. Måske er det bare mig der er blevet for konservativ?? Jeg ved godt at Mik Schack ikke er TV-kok, men jeg synes at han har en helt vild fed indgang til mad og madlavning. Det er jo ingen hemmelighed at jeg går HELT VILDT meget op i mad og derfor generer det mig måske også nogle gange når jeg læser i diverse debatter. Der er så mange som tænker på kalorier og “light” versioner!! Altså, jeg forstår selvfølgelig godt at “man” passer på sin vægt og tænker over hvad der puttes i munden………………jeg synes bare nogle gange at det tager lidt overhånd!! Der er nogle steder hvor jeg bare ikke kunne drømme op at skære fløden væk, eller ikke at bruge smør, at bruge sukker i stedet for sødemiddel osv. Jeg vil hellere tage en noget mindre portion og at det jeg så for virkelig smager af noget – og smager af det, det skal – end jeg vil gå på kompromis. Det er jo tankevækkende at folk der drikker light sodavand tager mere på end dem der drikker “almindelig” sodavand. Hvad med bare at drikke en “rigtig” sodavand 1 gang hver 14. dag, istedet for at drikke 1-2 light sodavand om dagen?? Personligt HADER jeg smagen ved light sodavand, jeg synes de har en meget mystisk eftersmag som jeg bare ikke kan forenes med. Det samme med light saftevand………… Jeg har en dyb og inderlig tro på at light ikke er lig med sundt!!!

Nå, efter al den “belærenhed” vil jeg fortælle noget sjovt:

I går sad kæresten jo og surftede på nettet hele aftenen for at undersøge hvilken fladskærm der skulle være den bedte (og billigste), da vores fjernsyn jo gik i stykker tidligere på dagen – troede vi!!!

Kæresten synes lige, at efter han havde siddet og lært alt hvad der er værd at vide om fladskærme, ville kigge på vores fjernsyn for at se hvad der var galt. Han nørklede lidt med den og vupti, lige pludselig duede den igen!!! MEGET MYSTISK………… Så nu sparer vi da de penge lige nu 🙂

“Vild med dans” er jo startet igen i aften på TV2 og jeg har været trofast seer lige siden det allerførste program. Jeg synes at det er et helt fantastisk program, når jeg har set det er jeg altid i supergodt humør og fyldt med lyst til at danse og more mig!!! Jeg synes, at det udstråler så meget livssglæde. Sidste år var jeg helt vild med David Owe og Vicky Jo Ringgaard, jeg synes at Vicky Jo er en fantastisk danser og så har hun bare SÅ meget udstråling!!! Jeg synes dog også at det var synd for Marianne Eihilt og Eskild Ebbesen at de tabte, jeg synes virkelig at Eskild Ebbesen var dygtig. I år tror jeg at jeg satser mine penge på Simon Matthew (som da også er lidt lækker – om end ung!!) og Viktoria Franova (der kan man da også tale om udstråling!). Det bliver spændende at følge………….

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Sep 21, 2006
  10:17 pm

  Louise

  GYS! Tager man mere på af light sodavand end alm. sodavand?

  Jeg har været den helt store sodavandsdrikker i flere år, men stoppede for knapt et år siden, og gik over til light. Men som dig bryder jeg mig egentlig heller ikke om smagen, og nu er jeg faktisk gået over til dansk vand, som jeg nærmest er blevet afhængig af.

  Nå, jeg ville egentlig sige, at jeg syntes at din mousakka ser rigtig appetitlig ud. Jeg har lavet det en del gange selv, men aldrig på denne måde med tomater ovenpå og sådan. Jeg vil så absolut lave den her. Vi har jo også lige været i Grækenland, mousakkaens hjemland, og der fik jeg det også en enkelt gang. Men det er en tung ret, som ikke altid gør sig så godt i sommervarmen.

  Jeg synes VIRKELIG det her ser pragtfuldt ud!


 2. Sep 22, 2006
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Jeg er også dybt afhængig af (Netto’s) danskvand UDEN citrus!!! Vi slæber jeg ved ikke hvor mange flasker hjem hver uge……..og det ser farligt ud når de skal afleveres igen 🙂 Hvor er det “uhyggeligt” så meget vi ligner hinanden ;o)

  Tak for rosen, håber at du får den afprøvet. Jeg synes den var rigtig god – men jeg har jo heller ikke prøvet andet 🙂
  God weekend……..


 3. Dec 17, 2008
  8:46 pm

  Hanne's verden

  Hej igen

  Ja, så faldt jeg lige over noget igen, som jeg lige kan kommentere ;o)

  Er også fuldstændig vild med mad – derfor er det fedt at have fundet din side:o)

  Tv-kokke – har du set de programmer som hedder David Rocco’s Dolce Vita. Er vild med ham – sød er han og så er det italiensk mad, når det er bedst.

  Tine fra Sverige, synes jeg også er super. Og de sidste par dage har jeg set et program, som hedder Chings køkken – deraf interessen for asiatisk mad.
  Synes også at Laura Calder – French food at home er et godt program.
  Og selvfølgelig Jamie Oliver. Elsker også hans kogebøger – det er befriende ligetil mad, hvor smagen er i fokus.

  Ja, kunne nok blive ved. Har længe nydt at have kanalen BBC Food… den er nu lavet om til BBC Lifestyle, hvilket jeg ikke er helt tilfreds med;o) …

  Må hellere få hold i skriveriet.
  Hej hej
  Hanne


 4. Dec 17, 2008
  8:47 pm

  Hanne's verden

  Bøvler lidt med det med at få dine kommentarer… så prøver lige igen… sorry ;o)


 5. Dec 17, 2008
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Jeg beklager at du ikke kan få det med kommentarerne til at virke, jeg kan desværre ikke hjælpe dig…..

  Hvor er du heldig at have BBC Food/Lifestyle, det håber jeg virkelig at vi får, når der kommer digitalt tv 2009 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!