Newyorkerbyheart

Nougathorn………….

06 september , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Nougat horn, formede og klart til at blive bagt………..

Nougat lægges på dejen……….

Dejen til nougathorn………….

Hornene inden de kommer i ovnen…………

De færdigbagte horn……….

Jeg bagte nogle nougathorn i dag, da jeg havde så meget blød nougat liggende som skulle bruges. Original opskriften er på marcipanmasse og nougat…………men jeg nøjedes med nougat i dag. Det skal dog siges, at jeg før har prøvet den oprindelige opskrift og de kan KLART anbefales. De smager helt forrygende, men disse blev nu heller ikke så dårlige 🙂

Nougat-/marcipanhorn 18 stk.:

2½ dl. mælk

25 g gær

75 g smør

½ tsk. salt

1 tsk. sukker

ca. 500 g mel

Pynt:

1 æg

hakkede nødder eller mandler

perlesukker/tesukker

Fyld:

125 g ren, rå marcipan

50 g sukker

50 g smør

100 g blød nougat

Varm mælken i en gryde, tilsæt smør og rør rundt til det er smeltet. Rør gæren ud i det lunkne mælk, tilsæt salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Sæt den til hævning 30 min. et lunt sted. Del dejen i 3 kugler, rul hver kugle ud til en cirkel og del den i 6.

Rør marcipan med smør og sukker, læg en god teskefuld af massen på hver trekant sammen med 1 skive nougat. Rul dem samen fra den brede ende og form til horn. Sæt til hævning i endnu 30 minutter. Dyp i let pisket æg og en blanding af hakkede nødder/mandler og perlesukker. Bag i 15 minutter ved 200 grader.

Note 1: Jeg brugte som før skrevet kun blød nougat.

Note 2: Jeg smeltede smørret først og tilsatte så mælken.

Note 3: Pas på med at hælde for meget mel i på en gang, jeg brugte slet ikke 500 g.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 9, 2010
  1:49 pm

  Bebiane

  Jeg har prøvet din opskrift før og den er super god.


 2. Aug 9, 2010
  1:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bebiane!

  Dejligt at høre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 24, 2013
  2:20 pm

  Pia Friis Jensen

  Hej Birthe
  Super flot inspirerende hjemmeside,nu vil jeg eje din kogebog 😉
  Har du prøvet at fryse hornene? Vil gerne lave dem i forvejen, da jeg skal have sølvbryllup på mandag og de lyder som alternativet til den ellers så obligatoriske kringle på morgenbordet.
  Sender positive tanker og ønsker dig god energi i kampen
  Kærligst Pia


  • May 16, 2013
   2:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pia!

   Tak fordi du kan lide min blog. Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men vil da tro at det kan lade sig gøre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jun 19, 2013
    4:31 pm

    Pia Friis Jensen

    Hej Birthe.
    De blev rigtig fine sammen med de 75 kanelsnegle jeg også bagte 🙂
    Jeg smeltede smørret og blandede med kold mælk, fulgte så din opskrift, men lavede hornene færdige uden at lade dejen hæve. de blev sat på bageplader og frosset natten over. Næste dag så pakkede jeg dem i poser.
    Søndag aften blev de taget op af fryseren og lagt på bagepapir. Mandag morgen halv fem, tænde for ovnen pensle horn og snegle. Og så blev der bagt, alt imens der blev lavet skrammelæg, lunet posteg m.m. – så alle 95 morgengæster fik nybagte kager til morgen bordet.
    Den metode vil jeg bruge igen, så kan man lynhurtig diske op med lidt lækkert hjemmebag – tror nemlig ikke det er nødvendigt at optø en hel nat.
    Rigtig god sommer til dig


 4. May 16, 2013
  2:11 pm

  Ditte

  Hej Birthe,
  Superdejlig opskrift! Jeg gjorde som dig – varmede smørret op og derefter mælken i smørret. Jeg brugte heller ikke helt så meget mel, som opskriften angiver. Jeg skar ud til 8 i stedet for 6, så de bliver lidt mindre og så lavede jeg dem med både n og m 😉
  Mums og tak!
  Ditte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!