Newyorkerbyheart

Stuvede champignon………………

Champignon svitses…………..

Så er de blevet stuvet…………

Dagens frokost tallerken…………..

I dag fik jeg stuvede champignon til frokost. Vi havde nogle friske champignon som jeg lige skulle have brugt, så dette var mit valg. Det er længe siden jeg har fået det og jeg synes at det smager rigtig godt. Jeg stuvede dem bare med skummetmælk, så selvom det er en opbagt sovs så er det ikke helt urimeligt fedt 🙂

Stuvede champignon:

friske champignon i skiver

salt, friskkvænet peber

1 fed hvidløg, revet

lidt mel

skummetmælk (eller hvilken mælk der nu forestrækkes – fløde kan også bruges)

lidt citronsaft

margarine/smør

Fedtstof smeltes og champignon svitses. Lad væden dampe lidt væk og krydr med lidt salt og peber. Drys lidt mel over og rør det hele sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen og lad det koge igennem. Pisk/rør så der ikke dannes klumper. Bliv ved med at komme mælk i til den rette konsistens haves, det skal helst være lidt tykt!! Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Server på franskbrød eller rugbrød og pynt med agurker, tomater og evt. et drys persille.

Note 1: Godt som forret, pænt pyntet og på et stykke godt, ristet brød.

I går var vi en tur på Nørrebro, København. Kærestens søster fyldte 40 år og da de bor midlertidig i en lejlighed på Nørrebro, fordi de er ved at bygge om i deres egen lejlighed, da det var en søndag og da de holder fest på en anden tidspunkt, havde de bare inviteret nogle venner i stedet for familien. Vi – kærestens bror, søster, mor, kæresten og jeg – havde på planlagt en surprise visit i samarbejde med hendes kæreste – og hun blev MEGET overrasket!!! Vi var derovre ved kaffetid og havde medbragt en kagekone. Hun så noget underlig ud i hovedet da hun åbnede døren og hele hendes familie stod derude og sang fødselsdagssang 🙂 Det var ret sjovt!!

Vi var derovre nogle timer – bl. a. gik vi en tur på Assistens Kirkegård hvor bl. a. H. C. Andersen, Søren Kierkegaard og Niels Bohr ligger. Sikke mange “mærkelige” titler folk havde i tidernes morgen, det var lidt sjovt at gå og kigge på. Der er også en helt russisk afdeling. For jyder som os er det en stor omvæltning at komme til vores hovedstad. Sikke megen liv der er på Nørrebro sådan en søndag – i forhold til vores lille by hvor man skal være glad for at møde en håndfuld mennesker på en tur gennem byen en søndag eftermiddag!!! På en måde kan jeg godt forstå at folk bliver tiltrukket af at bo i storbyen, der er mange flere muligheder og meget mere liv.

Vi var ret sent hjemme og jeg var totalt smadret!!! Vi sad 5 voksne mennesker i en bil og det er altså 1 for mange!!! Puha, jeg synes at hjemturen var MEGET lang………. Vi havde et enkelt lille stop på hjemvejen, for svigermor havde lavet kartoffelsalat og frikadeller, så det fik vi på en resteplads lige før mørket faldt på 🙂

I dag har jeg ikke fået lavet dagens gode gerning. Jeg har været ret træt efter i går og min krop har ikke helt villet som jeg ville!! Jeg kunne næsten ikke tvinge mig selv ud af sengen i morges (formiddags) og jeg følte det som om jeg var blevet kørt over af en tromle i nattens løb, så ondt havde jeg over det hele!!! Det varer vist et par dage inden jeg er helt på toppen igen!! Jeg har heller ikke lavet mad i dag, vi fik pizza nede fra byen…….

Vi så “Inside Man” med bl. a. Denzel Washington og Jodie Foster på dvd den anden aften. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal mene. På sin vis var den ok – lidt i stil med “Oceans eleven” synes jeg, på den anden side var den lidt underlig. Jeg synes ellers normalt at Jodie Foster laver gode film. Vi så “Flightplan” på dvd for ikke så længe siden, med Jodie Foster i hovedrollen og den var rigtig god synes jeg. Super spændende og helt sikkert en jeg vil anbefale!!

Men i morgen vender jeg tilbage, vi skal have “farserede porrer”, igen en god gammel dansk ret 🙂Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 21, 2006
  10:13 pm

  Louise

  Jamen hvor herligt at I havde en god tur herover på ‘min’ ø. Jeg bor på Vesterbro nu, ca. 5 minutter fra Hovedbanegården, hvilket er i den modsatte retning af Nørrebro. Jeg har boet på Nørrebro, flere steder faktisk, i begyndelsen af 90’erne, inden jeg i 1994 flyttede til Vesterbro. Min svoger og svigerinde og deres søn bor på Nørrebro – helt ude i den yderste ende af Nørrebrogade, i en stor lejlighed, som ganske vist er lys og stor og alt det der, men jeg synes nærmest ikke det er København mere….det er aaaaalt for langt ude for mig ;o)

  Jeg vil lige sige, at jeg ikke har været i den amerikanske butik endnu og kigge efter tartar sovs, men det kommer, det kommer….


 2. Sep 22, 2006
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Det er lidt forvirrende med alle de “bro’er” i har og du skulle have set os da vi kørte rundt for at finde Nørrebro – jeg tror at alle kunne se at vi var jyder *GG*

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!