Newyorkerbyheart

Vietnamesiske forårsruller og Pangasius filet med limesauce………..

Billede manger desværre

Ingredienserne til Vietnamesiske forårsruller……

Billede manger desværre

Aftenens tallerken………..

 

Billede manger desværre

De marinerede Pangasius filet’er……..

 

Billede manger desværre

Vietnamesisk forårsrulle……………

 

Billede manger desværre

Fyld på forårsrullen…………

Jeg lavede en superlækker frokost i dag: Vietnamesiske forårsruller. Jeg fik dem til frokost fordi kæresten ikke er så vild med den slags mad…….så nogle gange laver jeg sådan noget til frokost når han ikke er hjemme.

Jeg synes at det smager super godt, er lækkert, sundt og hyggeligt at sidde og lave dem selv. Super lækker “fingerfood”, kan sagtens anbefales som gæstemad!!

Hvis I har en Fakta butik i nærheden skal I tage at gå ned og købe deres tilbud i denne uge: Pangasius filet’er. Der er også opskrift i denne uges Fakta reklame, men jeg skriver den selvfølgelig også her nedenunder!! Sjældent har jeg da smagt en fisk der er SÅ lækker, den smager overhovedet IKKE af fisk!! Lækkert hvidt kød…….

Det er en slags hajmalle fra Vietnam (tror jeg nok) og skulle minde meget om søtunge (som jeg desværre aldrig har smagt……..). De koster kun kr. 20,- for 2 filet’er, SÅ SKYND JER AT KOMME AFSTED!!! Vi skal i hvert fald ned og købe nogle flere til at putte i fryseren…….. 🙂

Pangasius filet’er med limesauce:

2 pers.

1 pk. Pangasius filet

1 limefrugt

1 tsk. grofthakket peberkorn

1 tsk. groft salt

1 spsk. hakket, frisk dild

Sauce:

20 g smør

2 spsk. limesaft

1½ dl fløde (jeg brugte madlavningsfløde)

Bland limesaft, dild, salt og peber. Hæld blandingen over fisken. Dæk til og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Steg fisken på en varm pande eller grillpande ca. 3 minutter på hver side.

Saucen:

Lad limesaften simre til det er reduceret til det halve. Rør fløden i. Tag gryden af varmen og pisk smørret i, lidt efter lidt, indtil smørret er smeltet. Smag til med salt. Varm op ved lav varme. Serveres med små kartofler.

Note 1: Jeg tilsatte lidt sukker til saucen, det gav et godt resultat.

Jeg vil lige fortælle lidt om de “Vietnamesiske forårsruller”. De er meget simple at lave – og også hyggelig synes jeg – men kæresten er ikke helt enig 🙂

Vietnamesiske forårsruller:

rispapir

steak

risnudler

agurk

mango

sød chilisauce

Rispapir kan købes i velassorterede supermarkeder (nogle gange Netto) eller over nettet hos www.shop-asia.dk.

Steak steges og skæres i tynde strimler. Agurk halveres på langs og kernerne skrabes ud. Skæres i lange stænger. Mango skæres også i stænger. Risnudlerne kommes i en skål og kogende vand hældes over. Lad dem stå i 5 minutter og sigt vandet fra.

Tag et ark rispapir og læg den i et dybt fad med kogende/varmt vand indtil den bliver blød og “medgørlig” (pas på, den er lidt skrøbelig). Læg lidt nudler på, et par strimler steak, agurk og mango. Fold kanten ind forneden og foroven, rul derefter fra den ene side mod den anden. Dyp i chilisauce eller en blanding af soya, fiskesauce, frisk revet ingefær, frisk revet hvidløg, lidt limesaft og frisk, rød chilipeber.

Note 1: Der kan også bruges marineret, stegt kylling, store tigerrejer osv.

Note 2: Der kan bruges flere forskellige grøntsager, men pas på ikke at komme for meget i dem, så er de ikke til at spise.

Note 3: Ønskes en mere traditionel forårsrulle, kan de forsegles med lidt æggeblomme så de ikke ruller op. Derefter steges i olie, så de bliver brune og sprøde.

Jeg må indrømme, at vi ikke er særlig gode til at spise fisk her i huset. Faktisk er vi MEGET dårlige til det!!! Vi kan sådan lige svinge os op til en fiskefrikadelle eller en rødspættefilet en gang imellem………….men det er alt, ALT for sjældent!! Jeg kan ellers godt lide torsk, jeg synes at den har en god konsistens og en mild smag………men jeg får det bare ikke lavet. Jeg tror ellers vores lille prinsesse (katten) ville blive glad, hvis vi fik fisk lidt oftere 🙂 Jeg har også med held grillet tunsteaks og laks engang imellem……..

Engang vi var på restaurant (Tyrstup Kro) fik vi sandart med sprødstegt skind, hold da op hvor smagte det fantastisk!!! Det er måske noget af det bedste fisk – bortset fra denne Pangasius filet – jeg nogensinde har fået!!

Da jeg var i USA lavede min værtsfar fisk engang imellem og det smagte intet mindre end FANTASTISK!! Jeg ved ikke helt hvad det var han gjorde ved dem, men det smagte forrygende – og så fik vi “Tartar sauce” til. Kan man få det herhjemme??

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Sep 6, 2006
  6:22 pm

  Anonymous

  Tartar sauce kan du selv lave af syltede agurker, som du hakker og blander med mayonnaise. Egentlig er det jo gerne relish amerikanerne blander med mayo, men det er jo ikke så tit til at få fat i og jeg er sikker på, at det andet er ok også 🙂

  I øvrigt – er der ingen forklaring til de der ruller, du har lavet? Det ser nemlig spændende ud!


 2. Sep 6, 2006
  10:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Mange tak for din kommentar 🙂 Jeg har før prøvet det med hakkede, syltede agurker og mayonnaise………men jeg synes ikke det smager helt som det skal…….
  Jeg ved godt at ikke har skrevet noget om rullerne, det skal jeg nok få gjort 🙂

  Håber, at du får lyst til at kigge forbi min blog en anden gang 🙂


 3. Sep 6, 2006
  10:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Forklaring til forårsrullerne er hermed givet 🙂


 4. Sep 8, 2006
  6:20 pm

  Louise

  Jeg skal snart ind i den amerikanske butik her i København og købe French’s Mustard (Har ikke kunnet opdrive lige denne sennep nogen andre steder, så hvis nogen har set den, så sig endelig til) og vil se om de har noget tartarsauce færdiglavet, evt et eller andet ‘tartar-sauce-kit’ så man selv kan blande. Så kan jeg sende det over til dig ;o) Elsker også selv tartar-sauce. Når jeg en sjælden gang imellem går på MacDonalds får jeg ALTID filet o’fish (og gerne to på samme tid) med deres herlige tartar-sauce til. Uhhmmm ;o)


 5. Sep 8, 2006
  8:46 pm

  Newyorkerbyheart

  åhh Bogsider du er en skat 🙂
  mange tak……. Hvordan gik din ferie? Håber I havde masser af godt vejr!
  Dejligt at du er hjemme igen :-9


 6. Oct 1, 2006
  12:09 pm

  Signe Lønholdt

  Hejsa,
  jeg har været herinde på din side og luret dine opskrifter en hel del gange og i fredags blev pangasius-fileten med limesauce prøvet af og det smagte himmelsk. Tusind tak for de mange spændende opskrifter, næste gang tror jeg at jeg skal prøve surf and turf opskriften.

  Kærlig hilsen
  Signe

  PS: Savner også tatar-sauce med tun på crackers … hulk


 7. Oct 1, 2006
  12:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Dejligt at høre at der er flere, der savner tatar sauce……..

  Tak for dine pæne ord. Ja, vi er blevet helt vilde med pangasiusfilet her i huset og har indkøbt en hel stak af dem. Nu er jagten så gået ind på forskellige opskrifter med dem – og på mandag skal vi have endnu en variant 🙂
  Jeg er glad for at du kan lide min madblog, altid dejligt at høre…..
  Du kan godt glæde dig til “Surf and turf” salaten, den smagte skøøøønt 🙂
  Håber, at høre fra dig en anden gang 🙂


 8. Apr 23, 2007
  8:46 am

  Birgit

  Så fik jeg afprøvet din opskrift på Pangasius med lime…

  Det blev modtaget meget forskelligt her hjemme *GG* Mine forældre og jeg elskede det, mens kærsten nøjes med fisk uden sovs og pomfrits med remolade… *G* Han mener en fisk skal være paneret og helst hedde rødspætte før han vil sætte tænderne i den… Sådan er det jo!

  Knus


 9. Apr 23, 2007
  10:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!
  Godt at kunne lide fisken – ihvert fald de fleste af Jer *S*. Jeg håber, at han prøvede at smage den, for den er 1000 gange bedre end en rødspætte – synes jeg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. May 20, 2007
  1:38 pm

  Nghia

  Hej. Lige en kommentar til de vietnamesiske forårsruller. Der kan komme meget meget mere i det. Du kan evt. prøve at ovnbage en hel laks og bruge det som ‘kød’ istedet for! Eller tiger rejer. Derhjemme plejer vi at bruge svinekam, hvor de bliver skåret i super tynde skiver. Hvad angår det grønne, så prøv med koriander og andet østligt grønt. Man kan næsten ikke gå galt i byen! Til sovsen plejer jeg at bruge ca ½ liter varmt vand, sukker, noget fiske sauce, hvidløg og en grøn lime!


 11. May 20, 2007
  4:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nghia!
  Mange tak for de inputs og tak for opskriften på dipping saucen 🙂


 12. Oct 1, 2012
  12:13 am

  Mads

  Hey hey
  Ville bare sige ang Pangasius, det er en af mest miljøskadelige fisk du kan købe da den skal transpoteres så lang, samt en af de mest usunde fisk at spise pågrund af den måde de opdrætter den på. Det kan godt være den er billig men bedre er den heller ikke. Hold jer hellere til dansk fisk som dem du allerede har nævnt nogle stykker.
  Her er et link hvor man kan læse lidt om Pangasius http://www.dr.dk/P1/P1Dokumentar/Udsendelser/2011/02/21152343.htm
  Mvh Mads


  • Oct 1, 2012
   2:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mads!

   Du har helt ret og tak for din kommentar. Jeg har ikke spist eller købt pangasius i et godt stykke tid efterhånden 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!