Newyorkerbyheart

Fiskefad med masser af grøntsager……….

02 oktober , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med fisk/skaldyr - Tags: , ,

Bunden af fiskefadet………

Kokosmælk kogt op med grøn karrypaste……….

Aftenens tallerken………..

Fiskefadet, lige taget ud af ovnen………

Pangasius filet lagt ovenpå grøntsagerne………..

I dag fik vi igen fisk – pangasius filet i fad med masser af grøntsager. Det smagte rigtig, rigtig lækkert og kan jo varieres i det uendelige med forskellige grøntsager.

Pangasius filet (eller andre filet’er, tror også at torsk vil være godt)
squash i små tern
gulerødder i små tern
kartofler i små tern
løg, hakket meget fint
friske champignon, skivede
snack peber, i små tern
broccoli i små buketter
forårsløg
Maldon salt, friskkværnet peber
1 ds. kokosmælk
grøn karrypaste efter smag
Alle grøntsagerne skæres meget fint og vendes sammen. Læg en bund af grøntsager i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Læg filet’er ovenpå og krydr dem med salt og peber. Kom endnu et lag blandede grøntsager ovenpå. Kog kokosmælk op med grøn karrypaste efter smag og hæld det over. Sæt i ovnen i ca. 30 minutter. Hak forårsløg og drys det over fadet når det kommer ud af ovnen. Server med godt brød.

Fish with lots of greens:
white fish without skin or bones (I used pangasius, but I think cod would be great too)
zucchini, diced
carrots, diced
potatoes, diced
mushrooms, sliced
broccoli, in bite size pieces
onion, chopped finely
sweet red pepper, diced
spring onion, chopped
1 can coconut milk
green currypaste, as much as you like
salt, pepper
Cut up all the vegetabels and toss them. Put half in a dish and season with salt and pepper. Put the fish on the vegetabels, and season. Put the other half of the vegegebels on top and season again with salt and pepper. Bring the coconut milk and green curry paste to a boil. Pour the mixture over the fish and vegetabels. Put in the

Bøger:
Jeg er startet på Andy McNab’s “Bravo to nul”, som er hans beretning om da han blev taget til fange under krigen i Irak. Han og Chris Ryan – som jo var ham der undslap – var jo faktisk afsted i den samme gruppe. Her er det jo så Andy McNab’s version der opleves. Faktisk, synes jeg at han er en bedre fortæller end Chris Ryan. Som jeg før har skrevet, ved jeg ikke hvorfor jeg er så facineret af den soldater verden, men jeg synes at det er spændende at læse om.
Jeg blev så glad i går, da jeg læste i Jyllans-Posten at forsættelsen til Stieg Larssons “Mænd der hader kvinder” nu er lige på trapperne. Den hedder “Pigen der legede med ild” og jeg glæder mig heeeeelt vildt til at læse den. “Mænd der hader kvinder” er sådan en fantastisk bog og har du ikke læst den, så se at komme igang!! 🙂 Desværre døde Stieg Larsson jo alt, alt for tidligt. Han havde planlagt 10 bøger i denne serie, men nåede kun at lave 3. Rettighederne til at lave TV-serie og 1 film er blevet solgt til dem, der laver “Wallander” – så det kan jo ikke gå helt galt.
Dan Brown er også lige udkommet med en ny bog på dansk “Tanakados kode”, den bliver jeg jo nok også “nødt” til at eje……….

En læser har bedt om at jeg oversætter opskrifterne under den danske, så det vil jeg i fremtiden bestræbe mig på – håber, at det er noget som I andre også kan leve med.

I morgen skal vi have stegt flæsk med persille sovs (som jeg har postet før), så da vil jeg ikke poste. Jeg vender tilbage igen på onsdag 🙂

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Oct 2, 2006
  9:38 pm

  Laura Hernandez

  Thank You so much, I have been trying to translate your recipes since this morning and I’m getting close, but you have made my day for translating this recipe.


 2. Oct 2, 2006
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  You are welcome 🙂

  I hope you’ll be able to enjoy more of my recipes in the future. In the meantime, please feel free to ask for translations for old recipes……..

  My best,
  Birthe


 3. Oct 2, 2006
  10:06 pm

  Louise

  Nu må jeg snart prøve de pangasiusfileter! Det ser lækkert ud. Og jeg elsker jo sådan noget med kokosmælk og karry og den slags, så det kan jo ikke gå helt galt!

  Synes også det er en superide at oversætte opskrifterne, men så ved jeg ikke helt om jeg skal svare på engelsk eller dansk ;o)

  Jeg har hørt SÅ meget godt om den svenske krimi du nævner, Mænd Der Hader Kvinder, så den er jeg nok nødt til at enten låne eller købe :o)


 4. Oct 2, 2006
  10:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Ja, det bliver du helt klart nødt til, det er måske den til dato bedste krimi jeg har læst……….og det sidger trods alt ikke så lidt ;o)

  Jeg synes pangasius filet er geniale, især hvis man, som jeg, ikke er så god til at spise fisk. De er meget neutrale i smagen, for ikke at sige helt 🙂


 5. Oct 3, 2006
  8:07 am

  Louise

  Jamen så er det jo som det skal være…fisk må ENDELIG ikke smage af fisk, sådan har jeg det faktisk også ;o)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!