Newyorkerbyheart

Forloren hare………

“Haren” inden den kommer i ovnen……….

Så har den fået bacon over……..

Den færdig bagte “hare”………….

Aftenens tallerken………..

I aften fik vi “Forloren hare” og det smagte super godt – som det jo plejer. Jeg tog udgangspunkt i Hjerteforeningens “Let hjertet” opskrifts bog, som er en rigtig god kogebog med mange lækre opskrifter. Jeg har dog tilsat lidt røget flæsk i tern, som jeg har stukket ned i “haren” inden der kom bacon på, for at få den gode røgede smag til kødet. Saucen især er jo et kapitel for sig selv, den smager simpelthen så godt, især med ribsgele i. Jeg rundede lige smagen af med lidt Thrane creme fraiche 6%.

Forloren hare:
400 g hakket kalv og flæsk (jeg brugte nu kun magert svinefars)
1 stor gulerod, fintrevet
1 stort løg, revet
1 æg
3 spsk. mel
3 spsk. rasp
ca. 2 dl skummetmælk
salt, peber
bacon i skiver

Sauce:
3 dl skummetmælk
2½ spsk. majsstivelse
1 dl koldt vand
sky fra “haren”
salt, peber
2 spsk. ribsgele
kulør
Rør kødet sammen med gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, salt og peber. Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en “hare”. Her stak jeg så nogle bjælker røget bacon i.
Kom baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Når den er gylden hældes mælken ved (det der står under sauce ingredienserne) og den steger videre i yderligere 30 minutter.
Sauce:
Rør majsstivelse ud i vandet. Sigt skyen fra “haren” over i en gryde og tilsæt majsjævningen. Jeg kom så også lidt creme fraiche 6% i til lige at runde smagen af. Kog saucen op og smag til med gele, salt og peber. Tilsæt kulør.
Server med kogte kartofler og en form for grøntsager.

Meatloaf:
400 g ground veal and pork (I only used pork)
1 big carrot, shredded
1 big onion, shredded
1 egg
3 tbsp. flour
3 tbsp. fine bread crumbs
about 200 ml skim milk
salt, pepper
bacon slices

Sauce:
300 ml skim milk
2½ tbsp. maizena
100 ml cold water
juices from the meatloaf
2 tbsp red currant jelly
salt, pepper
Mix the ground meat with carrot, onion, egg, flour, fine breadcrumbs, milk, salt, and pepper. Put the mixture in a dish and shape it as a loaf. Cover with bacon slices. Put in the oven at bake at 225 degrees Celcius for 30 minutes. When it’s browned pour in the milk (from the sauce ingredients) and put back in the oven for another 30 minutes.
Sauce:
Stir the Maizena into the water. Strain the juices from the meatloaf into a pot and add the Maizena mixture. Bring it to a boil and put in red currant jelly, salt and pepper to taste. Also add som sauce colour if you can get some, so that the sauce gets a brown colour. Serve with boiled potatoes, sauce, and vegetables.

Så i Dags Dato i søndags?? Der var noget om en blog skriver fra New York, som var blevet købt af en eller andet selskab og havde fået jeg ved ikke hvor mange millioner dollars for hans blog………….jeg vil bare sige, at hvis der er nogen af Jer derude der vil give sådan et tilbud – så vil jeg da godt overveje det *GG*

Bøger:
Jeg har lige modtaget Stieg Larssons: “Pigen der legede med ilden”, som er efterfølgeren til succes romanen “Mænd der hader kvinder”. Jeg har købt den direkte ved forlaget og har faktisk fået den et par dage før den bliver udgivet, tror nok at den først officielt bliver udgivet den 13. oktober. Jeg glæder mig for vildt til at læse den!!! Jeg synes – som så mange andre – at “Mænd der hader kvinder” er en totalt genial bog, hvis I stadig ikke har fået den læst, så se at komme igang……………
Jeg købte også en kogebog i går: “Geniale gryderetter og superbe supper” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Der er rigtig mange gode retter i, så jeg glæder mig til at få afprøvet nogle af dem….

Jeg må indrømme, at jeg ikke altid helt forstår Danmarks behandling af indvandrer. Nu verserer der igen en sag, hvor en som er fuldt ingreret, har arbejde, børn, mand og klarer sig selv, skal udvises af Danmark. Imens kan kriminelle og andre der nasser på samfundet få lov til at blive her, for dem skal vi da hjælpe??? Jeg forstår ikke, at de der har gjort en indsats for at blive integreret, har fået en familie og et arbejde skal udvises. Hvorfor vil vi absolut beholde dem der ikke kan klare sig selv, dem som koster samfundet penge?? Jeg siger ikke at alle der ikke kan klare sig selv skal ud, men jeg forstår heller ikke hvorfor det modsatte skal være tilfældet. Vi har så mange indvandrer fra forskellige lande, men dem vi aldrig hører noget fra/om er asiaterne. De klarer sig selv totalt!!! De banker en lille biks op hvor man kan “spise her eller tage med hjem”, og så er det ordnet. På den måde forsørger de hele deres familie. De fleste af dem kan godt nok ikke tale så godt dansk, og jeg har ingen ide om hvordan de ellers integrerer sig i samfundet – men de lægger i hver fald ikke nogen til last.
Jeg synes at indvandrer debatten er svær, for på den ene side synes jeg at vi skal være åbne og tage imod. Men på den anden side, så synes jeg også at vi godt kan stille nogle krav til dem som kommer. Jeg synes at de skal lære dansk og prøve at blive integreret efter bedste evne i vores samfund. Men vi skal også tage imod dem og lade dem komme ind i vores hverdag og på vores arbejdspladser, for hvordan skal de ellers blive integreret i vores samfund. Så det er sådan noget tovejs, noget der skal komme fra begge parte og hvis det ikke gør det, så vil det ikke kunne fungere – tror jeg ikke……….. Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 10, 2006
  9:10 pm

  Birgit

  Det er simpelthen med fryd og til stor hjælp at følge din mad-blog. Kigger flere gange om ugen!


 2. Oct 10, 2006
  9:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Mange tak for de pæne ord, jeg er så glad for at dig herinde igen.
  Jeg er glad for hvis jeg kan være med til at give lidt inspiration til andre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 12, 2006
  9:40 am

  Birgit

  Synes det er en genial idé du har fået her… Og hvis du en dag mangler en idé, vil jeg da gerne sende dig min opskriftsamling pr. email… Bare fang mig på Mingler!


 4. Oct 12, 2006
  10:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Jeg mangler ALTID ideer, så du er velkommen til at maile til mig. Du kan maile til newyorkerbyheart@jubii.dk

  Alle opskrifter er ALTID velkomne 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 12, 2006
  4:32 pm

  Louise

  Det er altid dejligt at udvkelse opskrifter. Bare vent, jeg har noteret at jeg skal sende dig min flæskestegs-stjålet-fra-Jamie-Oliver-opskrift når vi nærmer os julen.

  Jeg er lige kommet hjem fra en kort tur til Bruxelles, hvor jeg var på en slags forretningsrejse. Det lyder væsentligt mere fornemt end det var, og jeg er glad for at være hjemme igen, selvom Bruxelles faktisk er en dejlig by. Jeg rejse alene, så det var ikke så meget jeg kom ud at spise – det er så kedeligt at sidde og spise for sig selv. Så det blev mest til lidt sandwich og andet hurtigt mad. Men Bruxelles er om noget en gastronomi-by, og jeg ville ønske jeg havde haft en rejsefælle så vi kunne have gået ud og spise sådan rigtigt. Jeg fik dog lidt belgisk chokolade med hjem, som jeg glæder mig til at sætte tænderne i!

  Flæskestegen jeg lavede i weekenden blev forrygende god, og der var til en omgang herlig biksemad næste dag, så det var jo skønt. I aften bliver der ikke noget madlavning. Jeg er smadret ovenpå flyvetur og arbejde, og kæresten får sent fri. Så vi går ‘på gaden’ og finder noget at spise.

  Heldigvis bor vi tæt på mange spisesteder, og kan vælge og vrage, så om det bliver noget shawarma-noget, mexicansk, smørrebrød eller noget helt fjerde, det vil vise sig. I morgen skal jeg være alene hjemme, så der ved jeg heller ikke om jeg får lavet mad, vi får se :o)


 6. Oct 12, 2006
  7:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Bruxelles lyder ellers som en skøn by – er det ikke noget med at det er Belgien pommes frites kommer fra? Du skulle da bare ha’ sagt til, jeg ville gerne have nydt lidt gastronomisk med dig *S*.

  Nogle gange ville jeg ønske at min lille by havde flere muligheder indenfor fastfood, end bare den evindelige pizza eller burger. Men sådan er det jo at bo i en lille by…….

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!