Newyorkerbyheart

Havtaskefilet med lufttørret skinke……….

23 oktober , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Film (Movies), Salater - Tags: , ,
Billede mangler desværre

Hakket basilikum og bredbladet persille………

Billede mangler desværre

Havtaskefilet inden de kommes i ovnen………

Billede mangler desværre

Vilde ris med basilikum, bredbladet persille og babyspinat………..

Billede mangler desværre

Aftenens tallerken…………..

I aften fik vi havtaskefileter. Det er første gang jeg skulle smage havtaske, så jeg var lidt spændt inden jeg satte tænderne i det, men det smagte super godt. Mild og lækker i smagen. Hvidt fast kød og lidt konsistens som hummer – synes jeg. Dertil vilde ris blandet med krydderurter og babyspinat og hvidløgsbrød.
Super lækker, sund og nem aftensmad.

Havtaskefilet med lufttørret skinke:

250 g havtaskefilet
4 skiver lufttørret skinke
ristede pinjekerner
olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
ris (vilde, brune eller almindelige ris)
friskhakket basilikum
friskhakket persille
friskhakket mynte (det kunne jeg ikke få, så det havde jeg ikke i)
babyspinat
saft af 1 lime
2½ dl yoghurt naturel.
Fjern evt. hinder fra fileterne. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Vikl skinken om og læg dem i et fad. Dryp med lidt god olivenolie og sæt i en varm ovn ved 220 grader i ca. 15-20 minutter.
Kog risene efter anvisning. Når de har trukket, kommes de i en gryde med lidt olivenolie, salt, peber og limesaft. Rør krydderurter i og kom babyspinatbladene i. Rør godt rundt hele tiden ved høj varme. Når spinatbladene er faldet sammen, tages gryden fra varmen. Server med yoghurt naturel og ristede pinjekerner.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Elitesoldat” af Andy McNab og jeg kan kun sige, at jeg synes at det er en fantastisk bog. Humoristisk og meget velskrevet. Giver en god fornemmelse af “hverdagen” indenfor SAS regimentet. Jeg er nu startet på “Mørketal” af Arne Dahl, som er en forsættelse i serien om A-gruppen. Den tegner lige så godt som de andre. Jeg er ikke nået så langt endnu, men det jeg har læst er godt………
Kæresten er i gang med “Pigen der legede med ild” af Stieg Larsson (ham med “Mænd der hader kvinder”) og han siger, at den er fantastisk. Mindst lige så god som den første bog – og det siger jo ikke så lidt. Det er noget der tyder på at det er rigtigt, for han har til tider været helt væk i bogen i weekenden, kun kommet op til overfladen når han skulle spise 🙂

Film:
Vi har set filmen “Besat” om pigen Emily Rose, som bliver besat af en dæmon. Hendes præst er fængslet for at være skyld i hendes død, da hun ikke har taget den medicin som hun skulle. Vi følger retsagen. Det er en film baseret på virkelig hændelsen og det er en meget stærk og skræmmende film synes jeg.
Vi har også set “Lord of war” med Nicolas Cage i rollen som skrupelløs våbenhandler, der sælger det alle sider i de krige der hersker rundt om på vores jord. Bliver mennesker som han naget af samvittighedsfølelser over alle de mennskers død de er meddelagtig i??
Skulle også være baseret på virkelige hændelser og var faktisk en bedre film, end jeg umiddelbart troede.

I morgen skal vi have pizza. Jeg poster ikke, for opskriften er allerede herinde. Det var noget af det første jeg skrev herinde. Men jeg vender tilbage senere på ugen med “ugens suppe”.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Oct 24, 2006
  10:19 pm

  Anonymous

  Det ser godt ud – er det mon en Jamie opskrift? Har også et par havtaskefileter liggende i fryseren, de var på tilbud i netto – tror jeg skal prøve denne. Kh Ditte


 2. Oct 25, 2006
  10:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Ditte!

  Nej, det er ikke en Jamie Oliver opskrift, men opskriften bag på fiskepakken – som jeg også har købt i Netto 🙂
  Det smagte suverænt……

  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!