Newyorkerbyheart

Kartoffel-/porrefad med bacon………..

18 oktober , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med svinekød - Tags: ,

Fadet inden det kommer i ovnen…………

Tæt på, her kan I se kartoflerne i bunden, så porrer, bacontern og (madlavnings)fløde……….

Det færdige resultat………..

Aftenens tallerken (undskyld det dårlige billed)………..

Det er ved at være et par dage siden jeg har postet opskrifter herinde, men jeg har haft lidt travlt med mit strikke-projekt. Jeg synes selv at det går rigtig godt og jeg håber, at resultatet bliver flot 🙂

I aften fik vi en ret som har fulgt mig gennem mange år efterhånden. Den er simpel, hurtig og smager rigtig godt. Original opskriften siger at der skal piskefløde i, men efterhånden bruger jeg madlavningsfløde enten 7% eller 15% . Jeg synes at resultat bliver ligeså godt som med piskefløde.

Kartoffel-/porrefad med bacon:

kartofler skrælles og skæres i tynde skiver
porre (2-3 stk.), renset og skåret i ringe
1 pk. bacontern
salt, friskkværnet peber
fløde (piske- eller madlavningsfløde)
Læg de skivede kartofler i bunden af et ovnfast fad. Krydr dem godt med salt og friskkværnet peber. Drys godt med porreringe ovenpå og derpå drysses bacontern. Kværn lidt mere peber ud over. Hæld piske-/madlavningsfløde ved og kom fadet i ovnen. 200 grader i ca. 1 time. Jeg dækker fadet de første 30 minutter med stanniol og fjerner det så de sidste 30 min. Server med salat, kogte grøntsager eller en form for råkost.
Note 1: I stedet for bacon tern kan der også – med held – bruges skinketern.

Potatoes, leek and bacon dish:

Potatoes, peeled and cut in thin slices
leeks (2-3), cleaned and cut in rings
bacon, diced
salt, pepper
heavy cream
Put the sliced potatoes in a dish. Season very well with salt and pepper. Add the leeks and diced bacon. Grind some pepper over. Pourl in some heavy cream. Put in the oven at 200 degrees Celsius for 1 hour. Cover with foil the first 30 minutes, then remove the foil the last 30 minutes. Serve with salad or some other vegetables.
Bøger:
Jeg er ved at læse “Elitesoldat” af Andy McNab. Jeg har før skrevet om min facination af “soldater historier”. Denne bog fortæller om hans baggrund, optagelse i en af verdens hårdeste enheder, missioner rundt om i hele verden. Han fortæller om hans privatliv, tab af kammerater osv. Jeg synes at det er rigtig spændende at læse om de forskellige missoner og om hvordan de træner, for at kunne været et af verdens hårdeste/bedste enheder. Han skriver og fortæller utrolig godt, det er på ingen måder tørt eller kedeligt – synes jeg 🙂 Jeg ved allerede at min næste bog bliver “Mørketal” af Arne Dahl. Det er 8. bog i serien om A-gruppen og jeg glæder mig helt vildt til at læse den. Jeg synes at de andre har været rigtig gode og spændende, så det forventer jeg også at denne er…………. Posted by Picasa

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 19, 2006
  4:51 pm

  Louise

  Uhhhmmm, det ser dejligt – og nemt ud. Porrer er en af de ingredienser, som jeg hadede som barn/ung, men som nu er noget af det herligste…sjovt som ens smag kan ændre sig.

  Herhjemme skal vi i aften have en tillempet curry, som jeg ofte laver når jeg ikke lige ved hvad jeg ellers skal finde på. I stedet for fx at bruge kød der er skåret i terninger allerede, køber jeg nogle gode koteletter, og laver så mine egne kødterninger af dem. Og så masser af karry, hvidløg, løg, gulerødder og tomat. Serveres med ris, evt brød plus og en ordentlig klat tyk neutral yoghurt, der gør det superstærke meget lækkert.

  Jeg er ved at læse The Undomestic Goddess af Sophie Kinsella, og selvom jeg egentlig er stået af chick lit vognen for nogle år siden, så finder jeg en frem en gang imellem alligevel. Denne er velskrevet, men tåbelig. Jeg skal bare igennem den, fordi jeg er stædig, og VIL læse den færdig. Men ok, den er som sagt velskrevet, og jeg er såmænd ganske godt underholdt ;o)


 2. Oct 19, 2006
  5:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Uhmm, det lyder ellers også lækkert det i skal have….jeg elsker sådan noget “rod-sammen-noget”.
  Jeg køber (næsten) altid store stykker kød og så selv skærer det ud – det er også billigere 🙂
  Jeg er aldrig rigtig kommet i gang med “chick lit” genren. Jeg har nogle stykker stående på reolen, men har ikke rigtig fået dem læst..

  Vi skal have en lækker – håber jeg – provencalsk suppe i aften med en masse grøntsager i og dertil pistou. Der kommer selvfølgelig opskrifter og billeder senere…..


 3. Jan 23, 2012
  12:30 pm

  Rikke

  Vil rigtig gerne prøve at lave den, men jeg kan ikke se billederne. Kan du måske se hvorfor?


  • Jan 23, 2012
   12:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Rikke!

   Da min blog blev flyttet over på mit eget domæne, forsvandt der desværre en del af mine billeder i den proces. Det beklager jeg mange gange, men retten er ikke mindre god af den grund 🙂 Mit mål er dog at jeg lige så langsom får lavet retterne igen, men da det drejer sig om virkelig mange retter, så kommer det til at tage noget tid – og jeg er slet ikke startet endnu 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!