Newyorkerbyheart

Løgsuppe med krydrede kødboller………..


De krydrede kødboller…………

Løgene svitses…………..

Bouillon/fond hældes ved…………

Aftenens tallerken……….

I aften blev det til “Løgsuppe med krydrede kødboller”, en opskrift fra Fakta reklamen for nogle uger siden. Jeg kan lige så godt sige det som det er, kæresten var ikke vild med det!!!! Han synes at der var alt for meget løg i, jeg vil til dels give ham ret, men jeg synes ellers at smagen var rigtig god – især af kødbollerne.

Løgsuppe med krydrede kødboller:
4 løg, skåret i halve og derefter i meget tynde skiver
4 fed hvidløg, finthakket
50 g smør
½ bagekartoffel
2 tsk. paprika
cayennepeber/chili efter smag
4 spsk. soya
1,2 liter lys hønsebouillon/-fond
2 spsk. hakket krydderi, f. eks. salvie, purløg eller bredbladet persille

Krydrede kødboller:
200 g hakket oksefars
4 spsk. mel
1 dl sødmælk
1 æg
1 revet løg
2 fed presset hvidløg
2 spsk soya
3 knsp. cayennepeber eller chili
salt, peber
Suppe:
Smelt smørret i en stor gryde og kom løg og hvidløg i. Steg ved mellemvarme i 4-5 minutter under jævnlig omrøring, til de er klare. Kartoflen skrælles, rives fint og tilsættes sammen med paprika, cayenne/chilipulver, soya og hønsebouillon. Lad suppen simre under låg i 18-20 minutter. Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Krydrede kødboller:
Det hakkede kød røres sammen med de andre ingredienser til en sej fars. Lad farsen hvile i 10 minutter. Form ca. 20 små kødboller, der steges let sprøde på en pande i olivenolie.
Anretning:
Lige inden servering hakkes den/de valgte krydderurter og tilsættes den varme løgsuppe sammen med kødboller. Giv noget godt brød til.

Onionsoup with spicy meatballs:
4 onions, cut in half and sliced very thin
4 cloves garlic
50 g butter
½ big potato (baking potato)
2 tsp. paprika
4 tbsp. soy sauce
1,2 litre chicken stock
2 tbsp. chopped fresh sage, chives or flatleaved parsley
Spicy meatballs:
200 g minced beef
4 tbsp. flour
100 ml milk
1 egg
1 shredded onion
2 gloves garlic, minced
2 tbsp. soy sauce
1½ tsp. chili powder or cayennepepper
salt, pepper
Soup:
Melt the butter in a big pot. Add the onions and the garlic at let them simmer at medium temperature for 4-5 minutes, until they’re soft and clear. Stir often.
Shred the potato and add it with paprika, soy sauce, chili powder/cayenne pepper and chicken stock. Put a lid on and let it simmer for about 18-20 minutes. Add salt, pepper and cayenne/chili to taste.
Meatballs:
Stir the minced meat with all the ingredients. Let it ret for about 10 minutes. Make 20 small meatballs and fry them on a pan in oliveoil, until they’re crisp on the outside.
Serving:
Chop the herbs right before serving and add with the meatballs. Serve with some bread.

Det lader til, at årets første efterårsstorm fejer hen over landet i disse timer. Det er nu ikke så slemt her hvor jeg bor, kun lidt hyggeligt at høre susen i træerne og regnens trommen. Vi har tændt masser af stearinlys og fået varmen foran den tændte brændeovn og over den gode suppe.

Dagen super nyhed er jo at Danmark jo snart bliver beriget med endnu en lille prins/prinsesse – lilleprinsen (Christian) skal jo være storebror. Faktisk lidt sjovt, for da jeg så billeder af Mary i går til gallafesten, tænkte jeg godt nok på om ikke hun så lidt gravid ud…….jeg må jo være synsk *GG*
Bøger:Jeg er jo i gang med Arne Dahls bog “Mørketal”, den er en del i serien om A-gruppen. Den er helt fantasisk god og meget, meget spændende. Jeg var lidt skuffet over den sidste “En skærsommernatsdrøm” – ikke over skrivestilen, der som sædvanlig var upåklagelig – men om “plottet”. “Mørketal” mangler dog intet: den er velskrevet, spændende og persongalleriet er godt. Lige en bog efter min smag og den har indtil videre forkortet min nattesøvn BETYDELIGT!!!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 31, 2006
  4:45 pm

  Louise

  Jeg synes det ser ret godt ud. Især kødbollerne. Uhhmmm. Løgsuppe er ligeledes noget jeg holder rigtig meget af, men jeg plejer at lave en ‘hvid’ løgsuppe og ikke en ‘klar’ som denne. Det kan være kæresten bedre kan lide den ‘hvide’ løgsuppe? Eller han er måske slet ikke så meget for løg i det hele taget?


 2. Oct 31, 2006
  6:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Han var bare ikke så meget for løgene i det hele taget. Men hvis du har en opskrift på “hvid” løgsuppe, vil jeg MEGET gerne prøve den 🙂


 3. Jan 16, 2012
  10:19 pm

  Dorthe

  Løgsuppen er min yndlings og jeg putter gerne lidt ekstra løg i …. og kødbollerne er absolut fantastiske 🙂


  • Jan 16, 2012
   10:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dorthe!

   Min kæreste har fået trauma over persille, siden denne suppe – men jeg syntes også at den var god 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!