Newyorkerbyheart

Millionbøf a la Newyorkerbyheart………

04 oktober , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags: ,

Den færdige kødsovs……….

Aftenens tallerken………..

Fars og grøntsager svitses……..

Væske og hakkede tomater hældt ved…….

I aften stod menuen på en slags millionbøf a la mig. Det er nok ikke helt som du husker fra dig barndom, men jeg synes at det er nødvendig at “peppe” den lidt op, så her er mit forslag 🙂

Millionbøf af la Newyorkerbyheart:
500 g oksefars
3 gulerødder skåret i fine små tern
1 løg, finthakket
2 hvidløgsfed, finthakket
2 snack pebre, finthakket
Maggie seasoning
salt, friskkværnet peber
sød chilisauce
1 ds. hakkede tomater
lidt flydende oksebouillon
lidt olivenolie til stegning
Fars brunes i lidt olivenolie. Løg og hvidløg kommes ved og det svitses sammen. Her hælder jeg lidt Maggie Seasoning, så kødet får lidt smag af det. Gulerødder og snack peber hældes ved og det hele svitses lidt sammen. Krydr med salt og peber. Hæld 1 ds. hakkede tomater og fyld så dåsen med vand og hæld også det ved. Kom lidt flydende bouillon ved og læg låg på. Lad småsimre mens pastaen koges.
Inden servering jævnes den og lidt kulør kommes ved. Smag til med lidt mere Maggie seasoning, sød chilisauce, salt og peber. Lad koge igennem inden det serveres.
Jeg serverede det med fuldkornspasta og grøntsager til, men der kan selvfølgelig også bruges kartofler eller kartoffelmos.

Pasta and meatsauce:
500 g minced beef
3 carrots, diced
1 onion, chopped
2 cloves garlic, minced
2 sweet peppers, diced
Maggie seasoning
salt, pepper
1 can of chopped tomatoes
sweet chilisauce
a little concentrated beefstock
a little oliveoil
Brown the minced meat in a little oliveoil. Add onion and garlic and let it simmer. Add Maggie seasoning, carrots, sweet pepper, salt and pepper. Let it simmer together for at little while. Add 1 can of chopped tomatoes and fill the can with water, add that too. Add a little concentrated beef stock. Put a lid on and let it simmer while the pasta cooks.
Before serving: Mix flour and water until it makes a thick mixture. Add to the meatsauce so that it get thick. Add a little colour until it’s brown. Put in a little more Maggie Seasoning, sweet chilisauce, salt and pepper to taste.
I served it with full grain pasta, but you can also use potatoes or mashed potatoes.

Den anden dag fortalte jeg lidt om hvordan min facination af USA startede. Jeg glemte at fortælle en lidt sjov ting: det hus som min værtsfamilie boede i, er faktisk et gammelt hotel (ie. “Hotel New Hampshire” af John Irving”). Jeg havde aldrig før set så stort et hus og det tog lidt tid at vænne sig til det……….især når jeg var alene hjemme!!! For det første fordi vi boede L – A – N – G – T ude på landet, uden naboer sådan lige ved siden af. For det andet var det et gammel hus som lavede “sjove” lyde – især når det blæste. For det tredje havde de en kat, hvis ynglingsbeskæftigelse var at liste ind på en bagfra og så hoppe op på ens skuldre!!!!!

I dag sad jeg og bladrede igennem nogle amerikanske opskrifter jeg er ved at sortere i – hvilket virkelig fik gang i mit mundvand 🙂 Jeg faldt i staver over en opskrift på “Reuben sandwich”. Var der noget jeg elskede i USA (nå, ja blandt andet!! *G*), så var det “Reuben sandwich”. De smager simpelthen SÅ godt og jeg spiste dem hver eneste gang jeg kunne slippe afsted med det. Der bruges brød med rug i. Ikke sådan rugbrød som vi kender det, men nærmest sådan en slags franskbrød, som smøres med smør på de sider der skal vende ud ad. Så lægges der pastrami på i rigelige mængder, dernæst saurkraut og til sidst “Swiss cheese” (tror det er det vi kender som Emmentaler). Så skal de grilles/steges på en pande……… Det kan godt være at I synes det lyder som en mærkelig kombination, men det smager pragtfuld. Jeg ville næsten give hvad som helst for sådan en lige nu 🙂

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Oct 5, 2006
  4:14 pm

  Birgit

  Hejsa

  Ville bare lige sige at der er en kanon god hjemmeside og synes det er en genial ide også at skrive opskriften på engelsk, så er der lige pludslig en hel verden der kan lave mad a la Newyorkerbyheart


 2. Oct 5, 2006
  4:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hejsa!

  Mange tak for dine ord, det er så skønt at I er så mange der tjekker ind på min side 🙂
  Ja, der var efterhånden flere der spurgte efter opskrifterne på engelsk, så det måtte jo komme 🙂


 3. Oct 5, 2006
  11:20 pm

  Louise

  I dag var jeg ude og spise. Først til reception med pindemadder ;o) og dernæst på café med tunsalat-sandwich og stor caffe latte. Ganske godt, men nu er jeg på jagt her hos Newyorkerbyheart efter menu til fredag og lørdag, eller i hvert fald en af dagene! Og der er bare SÅ mange ting jeg har lyst til at prøve…så HJÆÆÆLP…. ;o)

  Fredag er det bare kæresten og jeg der skal hygge med noget lækkert hvor vi ikke skal kigge så meget på ‘fedtprocenter’ og den slags, mens jeg lørdag skal stå for en ‘dame-middag’ med veninderne. Vi skal æde en masse chokolade og Matadormix, så middagen skal helst være sådan i den lidt sunde ende…

  Nogle anbefalinger/forslag?


 4. Oct 6, 2006
  10:49 am

  Newyorkerbyheart

  Kære bogsider!

  Hmm, jeg ved ikke om I er til gorgonzola, men jeg lavede engang en opskrift med svinemørbrad i gorgonzolasauce…….det smagte helt fantastisk!!! Ellers er der jo en af pastaretterne, eller kyllingebryst med mozzarella, dijonsennep og soltørrede tomater. I kunne også prøve at lave de forårsruller som jeg lavede en dag til frokost (nr. 3 i oksekødskategorien), det er rigtig hyggeligt at sidde og lave ved bordet (min kæreste er dog nok undtagelse i at synes det *S*).

  Til lørdag kunne du måske prøve at lave salaten med varmrøget laks. Jeg ved godt at du ikke er så meget til fisk, men den smagte simpelthen SÅ godt 🙂

  Held og lykke med det og rigtig god weekend!!

  PS: Lader du mig høre hvad du vælger? – jeg er jo så nysgerrig *GG*


 5. Oct 6, 2006
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Jeg kom lige i tanke om – jeg ved godt at du fik tun i går, men i sommers lavede jeg en Salade nicoise som var rigtig, rigtig god (og indbydende at se på).
  Der er også en slags Chef salad et sted med kylling, mango osv. også rigtig god.
  Hvis I rigtig skal forkæle Jer selv i aften, skulle i købe Jer en god is til i aften og så lave den karamelsauce som er et sted……..den er fantastisk – men pas på: DEN ER VANEDANNENDE!! 🙂


 6. Oct 6, 2006
  6:51 pm

  Louise

  Tusind tak for forslagene – de er rigtig gode.

  Det endte med at kæresten ‘snød’ mig og handlede mens jeg var på arbejde, så han står for menuen i aften: lasagne.

  Til gengæld skal han IKKE med til venindehygge i morgen, så jeg vender tilbage med hvad jeg fandt på :o)


 7. Oct 6, 2006
  7:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Århh, han er da sød 🙂


 8. Oct 7, 2006
  10:02 am

  Louise

  Hahaha….ja, sådan kan der pludselig blive lavet om på planerne. Netop som jeg stod og var ved at gøre klar til at gå ud og handle, meldte et par af veninderne fra, og aftenen blev faktisk aflyst. I stedet har jeg nu inviteret min søster og min kusine, og vi skal altid spise ‘gammel dansk’ når vi er sammen ;o)

  Kæresten foreslog at lave flæskesteg, for han havde set der var steg på tilbud i SuperBest…

  Så det er det vi skal have i aften – med det hele! Og der bliver ikke noget af at eksperimentere med at skære sværen af og krydre med hvidløg eller skære stegen op og fylde den med grønt eller andet i den stil – det skal være på den gammeldags manér.

  Når det så er sagt, skal jeg huske at give dig opskriften på en fantastisk måde at lave flæskesteg på. Det er en juletradition jeg har sammen med selvsamme søster og kusine plus en fælles veninde. Vi mødes altid et par dage før jul uden mænd eller noget, og laver en lidt utraditionel julemiddag, hvor vi rent ud sagt spiser os halvt fordærvede. Opskriften må du have til gode, for det er jo ikke helt jul endnu ;o) men jeg kan røbe så meget, at vi har stjålet den fra Jamie Oliver, og lavet lidt om på den….og det involverer bl.a. masser af krydderurter, ferskner og mandariner!!!

  Hav en herlig dag!


 9. Oct 7, 2006
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Flæskesteg lyder nu altså også rigtig godt!!!
  Vi skal faktisk have en ribbensteg i morgen til frokost. Det laver vi nogle gange, og får den så lun på rugbrød med rødkål til……det smager fantastisk. Jeg gør altid det at jeg langtidssteger den, ved lav varme, det giver en MEGET bedre smage og den bliver super mør 🙂

  Jeg vil gå og glæde mig til den opskrift – måske vi skulle udveksle opskrifter op til jul? *S*. Jeg har faktisk tit haft kig på den Jamie Oliver opskrift, fordi jeg synes at det lyder så lækkert med ferskner…….men har endnu ikke fået den afprøvet, så jeg glæder mig til dit indput 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!