Newyorkerbyheart

Mørbradgryde med rodfrugtmos……..

Aftenens tallerken……

Den færdige “gryderet”……..

Rodfrugtmosen………..

Mørbradstykkerne steges………

Cocktailpølser, champignon og løg svitses………

Igår – og idag – har vi fået “Mørbradgryde med rodfrugtmost”, og det smagte herligt. Det er ikke nogen egentlig opskrift, bare noget jeg sådan mikser sammen på “gefühl”. Til rodfrugtmosen brunede jeg nogle hvidløgsfed, som jeg pressede ned i, det gav en fantastisk god smag. Ikke stærk, som hvis der blev brugt rå hvidløg………

Mørbradgryde:
svinemørbrad
1 pk. cocktailpølser
1 pk. bacon i skiver
2 løg i ringe
1 glas champignon (friske er bedre, men jeg havde ikke nogle)
paprika
mel
salt, friskkværnet peber
dijonsennep
madlavningsfløde
Afpuds mørbraden og skær i stykker, ca. 3-4 cm. tykke, bank dem flade. Bland mel med salt, friskkværnet peber og paprika. Vend kødstykkerne i blandingen inden de brunes i en gryde/pande i margarine. Tag dem af varmen og kom bacon strimlerne på, steg dem sprøde. Læg bacon på fedtsugende papir. Kom løg, champignon og cocktailpølser på panden/gryden og svits det sammen med lidt ekstra fedtstof, hvis det behøves. Tag blandingen af varmen.
Hæld madlavningsfløde i og lad det koge op. Jævn med lidt maizena. Smag saucen til med salt, peber, dijonsennep og lidt grøntsagsbouillon. Kom det hele alle tingene tilbage i gryden – undtagen de sprøde bacon strimler og lad det simre sammen, indtil kødet er gennemstegt og det hele varmet igennem. Det tager ca. 10-15 minutter.
Server med kartoffelmos, rodfrugtmos, almindelig kogte kartofler eller en form for ovnkartofler.

Rodfrugtmos:
pastinakker
persillerødder
gulerødder
kartofler
“rigtig” smør
Maldon salt, friskkværnet peber
mælk
hvidløg
olivenolie
Skræl alle grøntsagerne og skær dem i grove tern. Kog dem godt møre – UDEN salt!!! – og mos dem.
Imens pilles nogle hele fed hvidløg og de kommes på en pande med olivenolie. Steg ved medium varme, så de langsomt bliver brune, men de må IKKE blive “brankede”. Gem olien de har stegt i.
Rør smør, lidt mælk, Maldon salt, friskkværnet peber, presset ristet hvidløg og “hvidløgs” olien i mosen og rør det hele sammen. Smag til. Hvis der helt vil undgåes kulhydrater, kan kartoflerne selvfølgelig udelades 🙂

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse Andy McNabs “Bravo to nul”, som er en fantastisk fortælling. Han beretter indgående om hans mission i Irak under Golfkrigen, hvordan han blev taget til fange og de forfærdelige pinsler han var udsat for. En meget stærk bog, som bestemt er anbefalelses værdig!!! Eneste “ulempe”: den holder mig oppe ALT for længe om natten, fordi jeg ikke kan ligge den fra mig…………

Tja, så var der jo endnu en skuffelse i fodbold i aften – hvor mange af dem har der ikke været de sidste mange år. Det er efterhånden ved at være en deprimerende oplevelse at se landsholdet spille fodbold. Det er som om det er tandløst hold, et holdt totalt uden karisma eller udstråling!!! Jeg ved godt, at jeg ikke bør sammenligne hold – men det var altså noget andet i de glade 80’er dage – hvis I altså kan huske det??? Dengang hvor Arnesen, Lerby, Elkjær, Olsen (både Morten og Jesper), Berggreen osv. spillede – ja og så ikke mindst min STORE helt: MICHAEL LAUDRUP!! Det kan man da tale om et hold der udstrålede noget og som havde nogle profiler på holdet. Idag er det et stort misk-mask, hvor man næsten ikke kan kende den ene fra den anden, fordi de alle er totalt intet sigende. De lyder ens når de udtaler sig, pæne og polerede!! Det er da kedeligt, vi mangler bestemt nogen med noget spræl i. Mon ikke poderne fra 80’er drengene snart er klar til at overtage arenaen, så vi kan stå med en ny generation af Lerby, Elkjær, Busk, LAUDRUP, osv……… Det kunne da være fedt, men desværre er det nok kun ønske tænkning!!!

Jeg fik også set KIF herrene banke deres polske modspillere i den grad ud af banen. Hvor er det et fantastisk hold de kan mønstre i år!!! Hvis de kan holde sig bare nogenlunde skadesfri, hvem ved så hvad det kan ende med for dem i år. Det ser ud som om Lasse Boesen bare er vendt tilbage og er faldet tilbage ind på holdet, uden problemer overhovedet!!! Jeg glæder mig til herre VM i Tyskland til januar, jeg tror at det bliver stort for Danmarks hold denne gang!!!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 8, 2006
  6:39 pm

  Louise

  Uhm! Jeg elsker rodfrugtmos. Det er bare så godt, og netop nu er det jo ved at være årstiden for alle de herlige rodfrugter. Mørbrad er naturligvis heller ikke så dårligt ;o)


 2. Oct 8, 2006
  8:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Jeg ELSKER rodfrugter…..især pastinakker er jeg blevet helt pjattet med. Jeg bager dem tit, så får de jo den helt fantastiske smag, som jeg er så vild med 🙂


 3. Oct 9, 2006
  4:29 am

  Laura Hernandez

  This looks soooo delicious. I know have 3 more friends keeping up with you on all your delicious recipes. Thanks again!


 4. Oct 9, 2006
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Laura,

  thank you so much for your kind words 🙂
  A translation follows a little later on the post.

  Thanks again for looking at my blog 🙂

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!