Newyorkerbyheart

Paella, del 2………..

Det færdige resultat……….

Aftenens tallerken……..

I aften fik vi så Paella. Jeg har aldrig fået det før – endsige lavet det – så det var lidt spændende!! Jeg synes at det smagte rigtig godt – og det syntes kæresten også 🙂 Lækker sammensætning og god smag. Vi udelod de traditionelle blåmuslinger, da vi ikke er vilde med den slags delikatesser, men det kan man jo gøre som man vil…………

Jeg har jo ikke en rigtig Paella pande, så det blev lavet i en almindelig gryde. Jeg pyntede heller ikke med de syltede røde pebre og store tigerrejer, som opskriften foreslog. Jeg stegte kyllingestykkerne noget længere tid end der stod, da jeg ikke var sikker på at de ellers ville være gennemstegte……

Paella:
1 hel kylling
2 peberfrugter, 1 rød og 1 grøn
1 stort løg
1 stor tomat
2 fed hvidløg
ca. 3 spsk. olivenolie
4 dl parboiled ris
8 dl bouillon
salt, friskkværnet peber
1 g safran
ca. 500 g rejer
1 kg. friske blåmuslinger
400 g grønne ærter, frosne
Pynt:
Kæmperejer og syltet peberfrugt i strimler
Tilbehør:
citron skåret i både og flute
Parter kyllingen i mindre stykker. Hak løget. Skær peberfrugt i strimler. Skær tomat i tern (jeg brugte små cocktailtomater, da jeg synes der er mere smag i). Hak hvidløgsfed fint (jeg brugte lidt mere hvidløg).
Steg kyllingestykkerne i olie på en stor, hed pande – eller i en tykbundet gryde – i 10 minutter (jeg stegte dem i ca. 15 minutter). Krydr med salt og peber. Tag kyllingestykkerne op.
Hæld den rå ris i panden sammen med safran og hvidløg, rist den kort. Tilsæt tomat, løg og peberfrugt, rist også dette kort. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden/panden. Hæld bouillon over og lad det simre i 10 minutter (jeg lod det småsimre i 20 minutter).
Tilsæt rejer, rensede blåmuslinger og ærter og lad simre under låg i yderligere 10 minutter. Skær evt. muslingerne fri af skallen. (Jeg gav ikke rejerne helt så lang tid, fordi de bliver så hårde og kedelige. Jeg lod dem kun lige blive varme – og kom dem i, i frossen tilstand).
Tænd for ovnens grill – eller tænd ovnen på 250 grader. Anret Paella’en i et stor ovnfast fad og pynt med kæmperejer og syltet peberfrugt. Grill retten i nogle minutter, indtil rejerne er varme (jeg sprang denne proces over). Server med citron og flute.

Paella:
1 whole chicken
1 onion
1 tomato
2 bell peppers, 1 red and 1 green
2 cloves of garlic
about 3 tbsp. olive oil
400 ml parboiled rice
800 ml stock
salt, pepper
1 g saffron
500 g shrimp
1 kg. mussels
400 g peas, frozen
Decoration:
Large shrimps and pimento
Serving:
Lemon wedges and bread
Cut the chicken in smaller pieces. Chop the onion. Cut the bell pepper in slices. Dice the tomato and mince the garlic.
Fry the chicken pieces in olive oil in a big pan or a pot, about 10 minutes (I recommend a little longer). Season with salt and pepper. Remove the chicken pieces.
Add the uncoocked rice, garlic and saffron and brown shortly. Add the bell pepper, tomato and onion. Brown shortly again. Put the chicken pieces back and add the stock. Let it simmer about 10 minutes (again I recommend a little longer). Add frozen shrimp, mussels and peas, let simmer for another 10 minutes.
Turn on the broiler. Put the whole mixture in a big dish. Decorate with large shrimps and pimento and put under the broiler until it’s warmed through. Serve with lemon wedges and bread.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med Arne Dahl’s “Mørketal” og jeg kan kun anbefale den. Jeg synes ikke engang at man behøver at have læse de andre, for at kunne læse den. Den var virkelig god – måske den bedste i serien til dato!! Den har uhyggelig, skræmmende og meget velskrevet. Nu skal jeg igang med “Pigen der legede med ild” af Stieg Larsson og jeg GLÆDER mig!!! Jeg har ikke læst et eneste bogstav i den endnu, men jeg er bange for at nattesøvnen er i fare i de næste nætter…………
Træning:
Jeg lavede “Windsor pilates” i dag. Jeg købte dem for efterhånden et par år siden fra TV3 og har været glad for dem. Nu er de rykket lidt om bag i rækken, fordi jeg har fået så mange andre nye – men i dag satte jeg den på igen – og det var HÅRDT!!!

Film:
I weekenden så vi “Meet the Fockers” – som godt nok er ved at være en gammel film – men den var hylende morsom. Det er længe siden jeg har set så morsom en film!!! Filmen er efterfølgeren til “Meet the Parents”. Hvis I ikke har set den og trænger til et godt grin, så kan jeg kun anbefale den – ja dem begge to for dem sags skyld 🙂

Sikke mørkt det er blevet om aftenen siden vi har stillet klokken 1 time tilbage i weekenden, rigtig efterår/vinter – og nu siger de gudhjælpemig også at vi skal have sne……….. Jeg kan slet ikke forholde mig til, at vi er kommet så langt hen på året at vi skal til at tale om sne og frost!!

Print Friendly
Tilbage

3 kommentarer


 1. Nov 1, 2006
  10:29 pm

  x07Wave

  Hi!
  just a question, is this intended to be the tipical Paella from Valencia(Spain)


 2. Jul 13, 2008
  6:48 pm

  Anonymous

  Super god blog!! Men uha din paella mangler i den grad noget chorizopølse, svits det blot sammen med løgene. Det er guf!!


 3. Jul 13, 2008
  6:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Mange tak for rosen 🙂

  Jeg vil huske det emd chorizopølsen til næste gang – tak.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!