Newyorkerbyheart

Blomkålssuppe med ristet blomkål…………

15 november , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Supper - Tags: , ,

Aftenens tallerken…………

Den færdige suppe……….

Ristede blomkålsbuketter………..

Blomkål og løg svitses…………..

Mælken hældes ved………..

I aften fik vi så blomkålssuppe med ristede blomkålsbuketter og croutoner (se opskrift på croutoner i indlægget før denne). Det er en opskrift fra Tina Nordström – hende svenskeren fra Tinas mad. Den blev faktisk ret god, lækker i smagen og fin med tilsætninge af croutoner og ristede blomkålsbuketter. Croutonerne giver en rigtig god smag til suppen, idet de er ristet med hvidløg og frisk ingefær.

Blomkålssuppe med ristet blomkål:
1 blomkålshoved
½ porre (det havde jeg glemt at købe, så jeg brugte 1 løg i stedet for)
1 liter mælk (jeg brugte sødmælk)
3/4 spsk. flydende grøntsagsbouillon
salt, friskkværnet peber
100 g Philadelphia flødeost
Skær 1/4 af blomkålshovedet i bitte små buketter og rist dem i lidt smør og olivenolie til de tager lidt farve, de skal stadig have bid. Krydr med lidt salt og peber.
Skær resten af blomkålen i mindre stykker. Hak porren fint og brun halvdelen af den sammen med blomkålen i lidt olie. Gem resten af porren til garnering.
Hæld mælk og grøntsagsbouillon ved og lad det koge, til blomkålen er blød. Tilsæt Philadelphia-osten. Blend suppen og smag til med salt og peber.
Server suppen med brødcroutoner, ristet blomkålsbuketter og finthakket porre. Dryp evt. med ganske lidt olivenolie……..det ser så godt ud.

Cauliflower soup with roastet cauliflower:
1 cauliflower
½ leek (I forgot to buy leeks, so I use 1 chopped onion)
1 litre milk
3/4 tbsp. koncentrated vegetable stock
salt, pepper
100 g Philadelphia cream cheese
½ baguette
1 clove of garlic
20 g ginger
Maldon salt
Cut 1/4 of the cauliflower in small pieces. Roast them in a mixture of oliveoil and butter, until they’re browned. Seasaon with a little salt and pepper.
Dice the baguette. Shred the garlic and ginger. Toast the diced baguette in butter and olive oil. Add garlic and ginger, when the bread takes a little colour. Put on papertowel to drain off the oil.
Cut the rest of the cauliflower in big chunks. Chop the leek very fine and put half of it in a pot with some oil, together with the cauliflower. Save the rest of the leek for garnish.
Pour in the milk and koncentrated vegetable stock and let i boil, until the cauliflower is soft. Add the cream cheese. Pour the soup in a blender. Season with salt and pepper.
Serve the soup with the toasted cauliflower, croutons and chopped leek.

Vi har lige bestilt togbilletter i dag. Den 1.-3. december tager vi en weekend til storbyen – Købehavn, hvis nogen skulle tvivl. Vi glæder os meget. Jeg er ved at planlægge hvad vi skal rundt og se. Det er ved at være et nogle år efterhånden siden vi har været derovre. Faktisk tror jeg at det er over 12 år siden jeg sådan rigtig har slendret rundt i Københavns gader……..det er faktisk for dårligt når man tænker på hvor tæt på det faktisk ligger!!!
Anyway, jeg vil så gerne ind og se Tycho Brahe Planetariet. Jeg tror også, at vi skal ind og se “Guiness World of record” og “Belive it or not”. Desuden bliver det nok til Rosenborg Slot og helt sikkert Tivoli’s julemarked.
Jeg regner bestemt også med, at vi skal ud og spise en MASSE lækker mad. Har I nogle forslag til lækker – gerne asiatisk (kinesisk, japansk, vietnamesisk) mad – så sig endelig til. Det må også MEGET gerne være ikke ryger, da jeg ikke tåler røg særlig godt………

Print Friendly
Tilbage

3 kommentarer


 1. Nov 19, 2006
  6:49 pm

  Louise

  Jeg elsker blomkålssuppe. Vi laver det faktisk tit herhjemme, mindst en gang hver anden måned tror jeg. Det er kæresten der står for den (han har sådan en repetoire af retter han gider at lave) og jeg er ikke helt sikker på hvor han har opskriften fra, men det er ikke fra den svenske Tina.

  Nu har jeg jo mailet dig nogle restaurantforslag, og et af dem, Restaurant Luns (der altså ikke er asiatisk på nogen måde) er i hvert fald en ikke-ryger restaurant, altså det er ikke bare med en ikke-ryger afdeling, det er hele restauranten der er ikke-ryger. Med de andre er jeg ikke sikker. Hvis jeg kommer forbi skal jeg gerne tjekke!
  Det lyder som nogle gode ting I skal se når I kommer til Kbh. Jeg har aldrig selv været på Believe it or not-museet, men de andre steder har jeg været. Der er jo også juleåbent i Tivoli, så det kunne da være I også havde lyst til det?


 2. Nov 19, 2006
  6:50 pm

  Louise

  -og du har jo selvfølgelig allerede skrevet julemarkedet på din liste ser jeg nu….måske jeg skulle se at huske lidt bedre ;o)


 3. Nov 19, 2006
  8:16 pm

  Newyorkerbyheart

  hey!

  Lørdag aften har vi bestemt os for Yans Wok, som skulle være ret god……..og ikke ryger restaurant 🙂
  Fredag aften skal vi i Tivoli og jeg vil gerne på Wagamama…….men nu må vi se. Har du været der? Hvis ja, kan de anbefales? 🙂
  Fredag er der museer og Rosenborg på programmet..
  Lørdag eftermiddag skal vi på Tycho Brahe og søndag slutter vi af med Brunch sammen med vores venner. Det er hvad der er planlagt indtil nu.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!