Newyorkerbyheart

Gullashsuppe………..

23 november , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Supper - Tags: , ,
Billede mangler desværre

Suppen simrer……….

Billede mangler desværre

Kød og løg svitses……….

Billede mangler desværre

Aftenens tallerken………..

I dag stod menuen på gullashsuppe. Jeg synes at det smagte rigtig godt, jeg tror dog ikke at kæresten var lige så begejstret som mig, men han spiste det. Jeg vil dog fraråde persille, synes ikke at det giver en god smag. Efter min mening er den bedre uden det grønne drys. Creme fraichen gør den rigtig lækker og er helt klart prikken over i’et.

I dag er det jo Thanksgiving Day (Big turkey day) – egentlig en sød tradition, at sige tak for det man har og for de mennesker man elsker!! Så HAPPY THANKSGIVING og goble goble *S* Ih, hvor jeg dog savner en at sætte tænderne i en stor, sprød, saftig kalkun med “cranberry sauce”, ærter, kartoffelmos, “stuffing”, “sweet potatoes”og “gravy”. Til dessert: et stykke “Pumpkin pie”…………og hvis man er heldig, et stykke “Custard pie”!!!
Så skal der ses noget seriøst NFL football………..og inden man skal i seng en kalkun-sandwich af “leftovers” med “gravy” og “cranberry sauce” i (det er næsten det allerbedste!!!!). Århhh, jeg vil også have “turkey day” – nu sidder jeg jo og savler ned i tastaturet – ikke smart………

Gullashsuppe:
500 g skært oksekød i tern
25 g smør
2 hakkede løg (jeg hakkede også et par fed hvidløg)
1½ liter oksebouillon
2 spsk. paprika
1 ds. tomatpure (70 g)
salt, friskkværnet peber
600 g kartofler, skåret i tern
100 g flødeost med hvidløg
2 dl creme fraiche 38%
1½ dl hakket persille
Brun halvdelen af kødet i fedtstoffet, tag det op og brun den anden halvdel. Kom alt kødet i gryden og tilsæt hakket løg (og hvidløg hvis du vil). Krydr med salt, peber og paprika. Tilsæt bouillon og tomatpure, lad det koge op og skum af. Lig låg på og lad suppen simre i 1 time ved svag varme. Skær kartofler i små tern og tilsæt dem sammen med flødeosten. Kog i 15 minutter mere, til kartoflerne er møre. Smag til. Server med en klat creme fraiche.

Gullash soup:
500 g beef, diced
25 g butter
2 onions, chopped (I also minced a few cloves of garlic)
1½ litre beef stock
2 tbsp. paprika
1 small can koncentrated tomatopaste (70 g)
salt, pepper
600 g potatoes in small dices
100 g cream cheese with garlic
200 ml creme fraiche 38%
chopped parsley (I would leave it out, it tastes better without)
Brown half of the cubed beef. Remove from heat and brown the other half. Put all the meet back in the pot. Add onion (and garlic if you use that) and let it brown for a few minutes. Season with salt, pepper and paprika. Add beef stock and koncentrated tomatopaste. Bring it to at boil and remove the “foam” from the surface. Put a lid on, turn down the heat and let it simmer for 1 hour. Add the finely diced potatoes and cream cheese and boil for another 15 minutes, until the potatoes are done. Season to taste. Serve with a dollop of creme fraiche.

Bøger:
Ja, jeg læser altså stadig “Washington dekretet” af Jussi Adler-Olsen……..det er noget af en moppedreng. Jeg er dog stadig lige facineret af den, jeg synes at det er en aldeles fremragende bog………….og ret skræmmende!!

Print Friendly
Tilbage

Én kommentar


 1. Nov 24, 2006
  2:40 pm

  The Precious Silver Cat.

  MMMMM…det ser lækkert ud. Jeg æææælsker suppe 😉

  Men nu du snakker om thanksgiving day og kalkun med det hele USA style, så blir jeg da lige helt sulten.
  Jeg stemmer for at du lige prøver at lave det en dag og så smider opskriften på alt det lækre, så vi andre osse kan få glæde af det, for det lyder utrolig lækkert 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!