Newyorkerbyheart

Hakkebøf med bløde løg og stegte champignon………..

12 november , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags: ,

Hakkebøfferne steges………..

Så er de bløde løg og de ristede champignon kommet på………

Aftenens tallerken………..

I går aftes fik vi hakkebøffer med bløde løg og ristede champignon. Dertil sauce og rødkålssalat (den fra Mortens Aften). Jeg synes at salaten var så god, så jeg gentog succes’en og der smagte faktisk vældig godt til bøffern.
Jeg rister næsten altid champignon med når jeg laver bøffer med bløde løg, jeg ved egentlig ikke hvorfor. Men jeg kan godt lide champignon og så synes jeg at det smager godt sammen med løgene.
Saucen var pandesovs – ikke så sundt – men det smagte godt 🙂

Hakkebøffer med bløde løg:
oksefars – jeg synes ikke at det skal være alt for magert, men det er jo en smagssag
salt, friskkværnet peber
Smør
løg i tynde skiver
champignon fra glas – eller endnu bedre: friske hvis du har det.
Kom lidt smør på panden og steg løgene. Lad dem tage lidt farve og blive brune. Jeg giver dem lige et lille drys sukker, det gør dem ekstra gode synes jeg 🙂 Kom champignon ved til sidst og lad dem svitse med.
Form farsen til fine bøffer og hak dem lidt i overfladen. Varm smør op på panden og drys godt med groft salt og friskkværnet peber på den ene side. Læg den krydrede side nedad i panden først og steg dem 6-7 minutter. Krydr igen med salt og friskkværnet peber og vend bøfferne. Steg i yderligere 6-7 minutter.
Læg løg-/champignonblandingen ovenpå bøfferne og server.

Bøger:
Jeg er nu næsten færdig med Stieg Larssons “Pigen der legede med ild” – jeg tror at jeg bliver færdig i aften – og jeg kan kun gentage mig selv. Skynd Jer ned i boghandleren og køb den!!!! Hvis I ikke har læst den første: “Mænd der hader kvinder”, så tag dem med hjem også……….I vil ikke fortryde det. Det er simpelthen sådan en fantastisk bog/bøger. Spændingen varer ved helt til slut. Det eneste negative: at han kun nåede at lave 3 bøger inden han døde…….
I den kommende uge stå menuen bl. a. på: Fisk Florentine, kyllingelår med chili og nudelsalat, blomkålssuppe (hvis jeg kan få blomkål) og hvidkålsgryde med svinekød………….hvis jeg ikke ændrer planer i sidste minut 🙂 Om ikke andet, finder I jo ud af det når I kigger forbi………
God søndag aften til Jer alle 🙂

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 12, 2010
  7:37 pm

  Nadya

  Efter at have læst denne opskrift har jeg også fået til vane at servere bløde løg sammen med champignon, det smager virkelig godt sammen 😉


 2. Aug 12, 2010
  7:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nuggeline!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg synes også at det er en skøn blanding, det er faktisk noget jeg altid har gjort, ved ikke helt hvor jeg har det fra…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!