Newyorkerbyheart

Kyllingelår med sød chili og nudelsalat………..

19 november , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , ,
Billede mangler desværre

Nudelsalat med forårsløg og cashewnødder………….

Billede mangler desværre

De færdigstegte kyllingelår……..

Billede mangler desværre

Ingredienserne til nudelsalaten……..

Billede mangler desværre

Lårene inden de kommes i ovnen……….

Billede mangler desværre

Aftenens tallerken……..

I aften fik vi kyllingelår stegt med sød chili og en nudelsalat. Det smagte rigtig, rigtig godt!!! Kyllingelårene havde en virkelig lækker smag, nudelsalaten var måske nok en lille bitte smule “tør” men med lidt ekstra sød chilisauce, så gik det ;o)

Kyllingelår med sød chilisauce:
10-12 kyllingelår
4 spsk. sød chili sauce
2 spsk. flydende honning
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg (jeg brugte nu 4 ialt)
Nudelsalat:
1 bdt. forårsløg
200-250 g nudler
salt
2 spsk. sesamolie
2 spsk. grofthakkede cashewnødder
(jeg lavede en dressing af de 2 spsk. sesamolie, 2 spsk. fish sauce og saft fra ½ lime)
Opvarm ovnen til 220 grader.
Rør chilisauce, honning og olie sammen. Før fingrene forsigtigt ind under skindet på kyllingelårene og kom hakket hvidløg ind under skindet. Læg kyllingelårene i et fad og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld halvdelen af chili-blandingen over og sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud, vend lårene, krydr igen med salt og peber og hæld resten af chili-blandingen over. Steg videre i endu 20-25 minutter.
Snit forårsløgene fint. Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen og lad dem dryppe godt af. Vend dem med sesam-blandingen, forårsløg og strø nødderne over.

Chicken drumsticks with sweet chilisauce and noodle salad:
10-12 drumsticks
4 tbsp. sweet chili sauce
2 tbsp. honey
2 tbsp. oil
1 cloves minced garlic (I used 4)
salt, pepper
Noodle salad:
4-5 spring onions (green onions)
200-250 g noodles
salt
2 tbsp. sesame oil (I mixed sesame oil with 2 tbsp. fish sauce and juice from ½ lime)
2 tbsp. chopped cashew nuts
Set the oven at 220 degrees Celcius.
Mix sweet chili sauce, oil and honey. Loosen the skin on the drumsticks and put the minced garlic under the skin. Put the drumsticks in a dish. Season with salt and pepper and pour ½ of the chili mixture over the drumsticks. Put in the oven for 20 minutes. Take the dish out of the oven, turn the drumsticks. Season with salt and pepper and pour the rest of the chili mixture over the drumsticks. Put back in the oven for another 20-25 minutes.
Chop the springonion fine. Prepare the noodles according to the package. Drain well. Mix noodles with spring onion, dressing and chopped cashew nuts.

For første gang har jeg oplevet at have MEGET overskud af energi fordi jeg ikke har trænet. Det er en meget mærkelig følelse, som om at kroppen ikke rigtig ved hvad den skal stille op med sig selv!!!! Så jeg glæder mig faktisk til at jeg skal træne i morgen……jeg må hellere træne hårdt 🙂

I morgen skal vi om til kærestens mor og spise, det er dejligt ikke at skulle tænke på mad. Jeg ved ikke rigtig hvad ugen ellers bringer af mad. Kunne forstille mig, at jeg vil prøve at lave en gullashsuppe. Ellers tror jeg, at vi igen skal have en gang stegt flæsk med persillesovs (det har jeg lige lyst til), så har jeg kig på en kyllingesalat og i weekenden tror jeg at den står på kalkunbryst med bagte rodfrugte og waldorfsalat. Jeg ved ikke hvorfor, men af en eller anden grund har jeg fået helt vild lyst til waldorfsalat!!

Jeg har faktisk også lidt planer om at skal i gang med julesmåkagerne. Det er måske nok lidt tidligt, men på den anden side er det også skønt at have dem til at gå og spise af her op til jul 🙂 Jeg har planer om at skulle bage brunekager (jeg fandt en fabelagtig opskrift sidste år), vaniliekranse, jødekager og nogle amerikanske: mint surprice cookies.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!