Newyorkerbyheart

Tomatsuppe med basilikum olie og croutoner…………

Billede mangler desværre

Aftenens tallerken………..

Billede mangler desværre

De færdigstegte croutoner………..

Tomatsuppen inden den skal simre………

Billede mangler desværre

Den færdige suppe………

Billede mangler desværre

Basilikum olie…………..

I aften fik vi tomatsuppe med basilikum olie og croutoner – og det var en succes. Det smagte super godt og var meget mættende.
Basilikum olie:
god olivenolie
1 potte frisk basilikum
Hak basilikum fint og bland det med olivenolie. Lad det stå og trække et stykke tid, for at få smagen til at brede sig til olien.

Basil oil:
1 bunch fresh basil
olive oil
Chop basil very fine. Pour some olive oil over at put it aside for a while, untill the basil releases some taste to the oil.

Croutoner:
ciabatta flutes
olivenolie
Maldon salt
hvidløg
Varm noget olivenolie op på en pande og kom hele, pillede hvidløgsfed i. Skru ned for varmen, så de ligger lige så stille og steger uden at blive for brune. Skær ciabattaflute i små tern. Når hvidløgsfeddene har stegt et stykke tid og afgivet smag til olien, tages de op. Hæld brødternene på panden og vend godt rundt på olivenolie bliver fordel på brødternene. Lad dem stege til de blive brune og sprøde. Drys med Maldon salt. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Croutons:
Ciabatta bread
oliveoil
salt
garlic
Pour some olive oil on a pan. Peel some cloves of garlic at put them in the oil. Turn the heat down so the garlic releases taste, without getting too brown. Remove the garlic from the oil. Cut the bread in dices and add them to the oil. Turn so the olive oil covers the bread. Sprinkle with salt. When the bread is golden and crisp, turn out on papertowel.

Tomatsuppe:
1 stort løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket (eller efter smag)
1 rød peberfrugt i små tern
1 ds. hakkede tomater
tørret timian
tørret oregano
tørret basilikum
½ liter bouillon
creme fraiche 6%
salt, friskkværnet peber
olivenolie
lidt sukker
fuldkorns pastaskruer
Svits løg, hvidløg og peberfrugt i olivenolie. Når det afgiver en dejligt duft, så hæld tomaterne ved og lad det svitse videre. Kom de tørrede krydderurter, sukker, salt og peber ved. Hæld bouillon ved og lad det simre under låg i 30 minutter. Blend det til ønsket konsistens og kom det tilbage i gryden. Kom lidt creme fraiche 6% i, så det får en lækker cremet smag og konsistens.
Kog pasta efter anvisning og kom de varme skruer i suppen. Server med basilikum olie og croutoner.

Tomato soup:
1 large onion, chopped
3 cloves of garlic, minces
1 red bell pepper
1 can of chopped tomatoes
500 ml stock
salt, pepper
dried thyme
dried basil
dried oregano
sour cream or cream fraiche
olive oil
pinch of sugar
Put some olive oil in a pot and add onion, garlic and bell pepper. Let brown a little. Add the canned tomatoes, dried spices, salt, pepper and a pinch of sugar. Let it brown a little more. Add the stock and put a lid on. Let it boil about 30 minutes. Put the soup in a blender at blend until it’s smooth. Pour back in the pot and add som boiled whole wheat pasta and sourc cream/creme fraiche. Serve with basil oil and croutons.

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse Stig Larssons “Pigen der legede med ild” og den er stadig lige god. Det er sådan en ambivalent følelse at læse den, for på den ene side vil jeg gerne læse den hurtigt, men på den anden side vil jeg gerne strække den længst muligt 🙂 Den er virkelig fantastisk og meget, meget spændende.

Film:
I søndags så vi “Star wars 3” og endelig blev ringen sluttet. Vi har ikke fået den set før nu, selvom vi havde lovet hinanden at vi skulle se den i biografen……….men det nåede vi ikke. Jeg synes at den var god, måske den fik det hele til at gå op i en højere enhed. I det hele taget kan jeg godt lidt Star Wars filmene.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!