Newyorkerbyheart

Ungarnsk kartoffelsuppe og oliven-/baconfirkanter, del 1……….

Brødene inden de kommes i ovnen………….

Fyldet kommes på………….

De bagte brød………

Den første sne…………..

Dejen er færdighævet i brødmaskinen, som er min lille vidunder…………

I dag fik vi Ungarnsk kartoffelsuppe med oliven-/baconfirkanter – og det var en succes. Suppen er virkelig lækker, mild og cremet. Jeg blendede suppen, det skulle den ellers ikke ifølge opskriften, men jeg synes nu at det var lækkert. Brødene er et helt kapitel for sig selv, de smager UTROLIG godt og kan kun anbefales. De vil også være perfekte til madpakken, picnic, salater osv. Der er utrolig meget smag i dem og så lige anelsen af appelsinskal gør dem ekstra lækre og smagfulde.
Opskriften og billeder af suppen er i del 2.

Oliven-/baconfirkanter 15 stk.
3 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. reven appelsinskal
1 spsk. olivenolie
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
1 løg
100 g bacon i tern
100 g sorte oliven uden sten
1 spsk. olie
Udrør gæren i vandet og rør sukker i. Lad blandingen stå i 15 minutter. Tilsæt salt, olie, mel og appelsinskal. Ælt dejen smidig (jeg valgte at bruge min brødmaskine til at ælte og hæve). Lad dejen hæve ca. 1 time tildækket et lunt sted.
Hak løget og oliven. Svits først bacontern, til de er sprøde og gyldne. Tilsæt derefter løg og oliven og svits det med så løget ikke tager særlig farve, men stadig er blødt.
Udrul en firkant på et meldrysset bord, ca. 50 x 40 cm. Del dejen i 2 dele. Fordel dejen på den ene dejplade og læg den anden over. Tryk dejpladerne sammen om fyldet og skær dejen i 15 firkanter. Lad dem efterhæve i 10 minutter. Bag brødene i 15 minutter ved 225 grader i midten af ovnen (hvis der bruges varmluft så skru lidt ned for temperaturen, til ca. 200 grader tror jeg).

Olive-/baconsquares, makes 15.
300 ml lukewarm water
25 g yeast or ½ pck. dry yeast
1 tsb. sugar
1 tsb. salt
1 tsb. shredded orangepeel
1 tbsp. olive oil
about 500 g flour
Filling:
100 g bacon in small dices
100 g black olives
1 onion
1 tbsp. olive oil
Let the yeast dissolve in the water, add sugar at let it rest for 15 minutes. Add salt, olive oil, flour and orangepeel. Knead the dough until it’s soft and smooth (I used my breadmaschine for kneading and rising). Let the dough rest under a cloth for 1 hour.
Dice the onion and chop the olives. Put bacon on a warm pan and let them brown until they’re crispy and golden. Add the onion and olives, don’t let the onion take too much colour, just let it be soft and clear.
Roll the dough to a square, about 50 cm. x 40 cm. Cut in 2. Put the filling on one half and put the other half on top. Squeece the dough together around the filling. Let them rest for 10 minutes. Bake at 225 degrees Celsius for 15 minutes.

Som skrevet foroven kan jeg kun anbefale Jer at prøve at bage dem, de er virkelig lækre. Vi fik dem kolde til suppen og de var ligeså lækre og smagfulde, som da de var varme!!!

I går fik vi så den allerførste sne her i området. Jeg synes altid at det er lidt mærkeligt når den første sne falder, jeg er aldrig helt forberedt på at det nu er ved at være den tid på året. Jeg sagde, til kæresten at det var tideligt – men vi er jo faktisk kommet ind i november måned – så det er vel hvad der kan forventes………..

Bøger:
Ja, jeg er jo altså i gang med Stieg Larssons’s “Pigen der legede med ild” og den er helt forrygende. Det kan godt være at jeg synes at etter’en var godt (Mænd der hader kvinder), men denne her lader i hvert fald ikke etter’en noget tilbage. Man kan kun beklage at han ikke længere er her til at skrive flere bøger – æv!!! Det er svensk når det er aller, aller bedst!!!

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!