Newyorkerbyheart

Vaniliekranse. Julebagning, del 1………..

21 november , 2006 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:
Billede mangler desværre

Færdigbagt vaniliekrans………

Billede mangler desværre

En hel plade nybagte vaniliekranse………….

Billede mangler desværre

Sådan se de ud inden de kommes i ovnen…………

Billede mangler desværre

Den færdige dej…………..

Billede mangler desværre

Sådan ser vaniliekransen ud……….

I dag gik jeg i gang med julebagningen. Der er faktisk lidt tidligere end jeg plejer, men jeg synes at det kunne være hyggeligt med lidt småkager hele december måned………

Jeg fik lavet brunkagedej, rullet til pølser og så i fryseren. Så kan jeg hele tiden bage friskbagte brunkager, det er jo det aller bedste og så får man også duften hele tiden. Så lavede jeg vaniliekranse og “Mint surprise cookies” som er nogle kager jeg fik til jul i USA og som jeg synes smager rigtig godt.
Jeg bager ALTID småkager i rigtig smør, dvs. IKKE Kærgård eller andre mærkelige efterligninger, men Lurpak, det givet altså småkagerne en MEGET bedre smag!!! Brug også vanilie fra vaniliestænger, det giver en MEGET bedre smag end vaniliesukker. Jeg har ikke sådan en dejsprøjte/gammeldags kødhakker der kan lave fine kranse, så jeg former dem i hånden. Det gør, at vaniliekransene ikke bliver så flotte som I kan se på billedet, men smagen fejler INTET og så synes jeg ikke at det gør så meget 🙂

Vaniliekranse ca. 80 stk.
250 g mel
200 g smør
½ æg (blomme og hvide pisket sammen)
150 g sukker
evt. 60 g finthakkede mandler (jeg udelader dem)
korn af ½ stang vanilie.
Melet sigtes, æltes med det kolde smør, æg, hakkede mandler (hvis de bruges), vaniliekorn og sukker. Pakkes i vokspapir og ligges i køleskab i mindst 2 timer. Det kan sagtens ligge til næste dag – eller et par dage i køleskab – uden at det gør noget. Tag kun lidt dej ud af køleskabet ad gangen. Rul til lange tynde pølser og formes til ringe. Bages ved 200 grader til de er lysebrune – i min ovn er det ca. 5-7 minutter. HOLD ØJE MED DEM!!!

Vaniliekranse (vanilla rings) ENGLISH VERSION
Makes about 80. These are traditional Danish Christmas cookies, made for generations. You get the best taste if you use real butter.
250 g flour
200 g butter
½ egg (yolk and egg white whisked together)
150 g sugar
60 g finely chopped almonds (I leave these out)
seeds from ½ vanillapod (please use vanillapods for the best taste instead of ekstract)
Sift flour. Knead butter, sugar, vanilla, egg and almonds (if you use them) into flour. Wrap in waxed paper, put in a platic bag and put in the fridge for at least 2 hours. It’s best if you leave it in the fridge for 1 day. Take out a little piece of dough at the time and roll until it’s long and thing. Shape as rings and bake in a 200 degree Celsius warm oven until they lightly browned. About 5-7 minutes. KEEP AN EYE ON THEM!!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Nov 25, 2006
  10:37 am

  Birgit

  Jubiii julebag… Lækkert, skal selv bage i weekenden, så tror da lige at dine mint-cookies skal med i årets julebag… De lyder mums!

  Knuz Birgit


 2. Nov 25, 2006
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Ja, det er skønt at komme i gang med julebageriet…… 🙂

  Hilsen
  Birthe


 3. Nov 25, 2006
  9:56 pm

  Birgit

  Så har jeg lige lagt dej til vaniliekranse… Lavede dobbelt potion da jeg ikke lige viste hvad jeg skulle bruge det ekstra ½ æg til… Så skal der bages igennem i morgen… Der skal bages: Figur-brunkager, vaniliekrandse, pebernødder, jødekager og klejner… Uhhhh hvor jeg glæder mig!


 4. Nov 25, 2006
  10:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Ja, jeg lavede også dobbeltportion, af en eller anden grunde svinder der hurtigt i dem…… 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!