Newyorkerbyheart

Æggekage…………..

Sprødstegt bacon………..

Stegte cherry tomater……………

Æggemassen hældes på………

Æggekagen stivner langsomt……….

Aftenens tallerken……….

Så er vi hjemme igen, efter en fantastisk weekend i København. Vi havde ikke lyst til det helt store, så det blev bare til en æggekage med bacon, tomater og purløg. Jeg tror, at alle kan lave en æggekage, så det vil jeg ikke plage Jer med………..
Der kommer billeder fra Københavner-turen senere, vi har lidt internet problemer – igen. Billederne ligger på min bærbare og lige nu er jeg tvunget til at bruge kærestens computer, men de kommer………

Vi ankom fredag – efter en uge hvor vi lå mere eller mindre underdrejet af sygdom. Vi fik læsset bagagen af og så begav vi os med metroen ind til Kogens Nytorv. Vi gik en tur på Nyhavn og så op gennem strøget. Vi gik kom også forbi Vor Frue Kirke – hvor Kronprins Frederik blev gift med Kronprinsesse Mary – hvor er det en fantastisk kirke!!!! Den er SÅ smuk og virkelig et besøg værd hvis I kommer forbi. Jeg går aldrig i kirke og betragter egentlig ikke mig selv som en kristen person, men jeg tror på, at det er noget højere end os, der ligesom “styrer” det hele. Det er dog sådan, at når jeg kommer ind i en kirke så falder der ligesom en skøn ro over mig. En fantastisk følelse der ligesom breder sig indefra – især i en så smuk kirke som Vor Frue Kirke. Jeg kunne godt finde på at gå ind og finde “sjælefred” engang imellem, hvis jeg boede tæt på den…………….

Vores tur faldt også forbi Rosenborg Slot, hvor vi så de kongelige juveler og slottet. Vi stod også lidt og så på at Livgarden lavede eksersits, de bor jo lige ved siden af på kasernen i Gothersgade. Så var det tid til lidt afslapning inden vi skulle i Tivoli om aftenen. Vi tog “hjem” til vores lånte lejlighed på Frederiksberg og bestilte mad udefra. Vi bestilte fra nogen der hedder Asian Mix – eller noget i den retning – og det var IKKE noget at prale af. For at sige det som det er, så var maden elendig!!!
Efter maden gik turen i Tivoli og hvor var der smukt. Vi nød en skøn aften derinde, gik rundt og så på de smukke lys og udsmykninger. Fik “spanske rør” med soft ice og senere en kop varm kakao. Skøn aften – omend noget kold…..

Lørdag formiddag gik vi en tur på Strøget og gaderne omkring, vi nød bare at daske rundt og se på livet og menneskerne. Vi mødtes med vores venner på “Hard Rock Cafe” til frokost. Jeg fik “Pulled pork BBQ sandwich” og en “Caesar Salad”, maden smagte godt men det var dyrt og det tog LANG tid, så vi mistede en masse “dyrebar” tid, på at sidde og vente.
Efter frokost gik turen til Tycho Brahe Planetariet, hvor vi så filmen “Den blå planet”. Det var en fantastisk fornemmelse at sidde/ligge i stolene og se op på lærredet og filmen var super god – og fantastisk filmet – dog en noget dyr oplevelse synes jeg 🙂
Vi skiltes for at slappe lidt af og så mødtes vi igen til aftensmad, hvor vi skulle spise på Yans Wok inde på Bagerstræde. Hvis I ikke har prøvet den, så skulle I prøve det. Maden var helt fantastisk, restauranten er 100% røgfri og stemningen er dejlig. De har ikke proppet lokalet fuldt af borde, så man næsten sidder ovenpå hinanden – hvilket er skønt. Vi fik en 5-retters menu med forårsruller, sprød and med pandekager (som er den ret de er kendt for), tigerrejer i sur-sød sauce, oksekød i pepersauce og “black/white” dessert (som er sorte ris, kokosmælk og en kugle vanilieis). Desserten lyder måske nok underlig, men som resten af maden så smagte det aldeles FANTASTISK!!!!! Betjeningen var venlig og effektiv – så altså alt i alt kan jeg kun anbefale den på det varmeste!!!!
Vi gik en tur på “Citroen” (en cafe) og fik drinks. Derefter var vi på en irsk pub og så var det hjem i seng……..

Søndag spiste vi en fantastisk brunch på “Cafe Bizzaro” på Holmbladsgade 15, Amager – og sikke et skønt sted. Maden var SUPER lækker og der var masser af vælge imellem. Chilipølserne var et af de ting jeg syntes bedst om, sammen med de tykke skiver bacon, de lækre croissants, lækre kartofler, frugt og kaffen. Det kan kun anbefales at prøve den!!! Efter brunch var det tid til at tage afsked og så gik turen atter hjem til Jylland med DSB. Vi var godt trætte og mættet af indtryk, men alt i alt en super hyggelig weekend – omend MEGET dyr!!!!
Jeg vender tilbage senere med mad og opskrifter som sædvanlig 🙂

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!