Newyorkerbyheart

Mexicansk grønsags-/bønnesuppe med majsmuffins………

Dejen til majsmuffins………….

Suppen simrer………..

De færdigbagte majsmuffins…………

Spinaten kommes i suppen………

Aftenens anretning……….

Dagens menu stod på mexicanske grønsags-/bønnesuppe og dertil majsmuffins, det smagte rigtig godt. Suppen havde en god smag (uden at være stærk) og var meget mættende. Majsmuffins’ene blev rigtig lækre og er super lette at lave. Jeg tror at de ville blive pænere hvis de blev lavet i lidt mindre forme. De smager himmelsk med kold smør på……

Mexicansk grønsags-/bønnesuppe:
1 spsk. vegetabilsk olie
1 mellemstort løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket (I kender mig jo, så jeg brugte 3)
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. sød paprika
1 tsk. stødt koriander
1 ds. kikærter, skyllet godt
1 ds. kidneybønner, skyllet godt (jeg havde kun nogen i chilisauce)
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 stængel bladselleri, skåret fint
1 gulerod, skåret i fine små tern
7½ dl kyllingefond (jeg brugte grønsagsfond)
125 g spinat skåret i mindre stykker (jeg brugte babyspinat)
salt, friskkværnet peber
Opvarm olien og svits løg, hvidløg og krydderierne i ca. 5 minutter, til løgene bliver bløde. Rør kikærterne i sammen med kidneybønner, hakkede tomater med væde, tomatpure, bladselleri, grøntsagsbouillon og gulerod – lad det simre under låg i 30 minutter. Tilsæt spinat og lad det simre uden låg, indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber. Server suppen med majsmuffins.

Majsmuffins:
150 g mel
1/4 tsk. bagepulver
25 g polenta (majsmel)
55 g sukker
2 friske, røde chili – finthakkede
3 letpiskede æg
60 g smeltet smør
2½ dl kærnemælk
Smør en muffinsform med 12 huller – eller brug papirsforme. Kom alle ingredienserne i en skål og rør til det er godt blandet, men rør ikke for længe. Kom blandingen i muffinsformene, drys med lidt ekstra polenta. Sæt formen i ovnen ved 180-190 grader i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne. De kan fryses.

Mexican vegetable-/bean soup:
1 tbsp. vegetable oil
1 medium onion, chopped fine
1 clove garlic, minced (I used 3)
1 tbsp. cumin
2 tsp. sweet paprika
1 tsp. ground cilantro
1 can chickpeas, rinsed well
1 can kidney beans, rinsed well (I used kidney beans in chilisauce, so I didn’t rinse)
1 can crushed tomatoes
1 tbsp. tomatopaste
1 celery, chopped fine
1 carrot, chopped fine
750 ml chicken stock (I used vegetable stock)
125 g fresh spinach
Heat oil in a pot and add onion, garlic and spices. Let it brown for about 5 minutes, until the onions is soft. Add chickpeas, kidney beans, crused tomato in their juice, tomatopaste, celery, carrot and stock. Put a lid on and let it simmer for about 30 minutes. Add the spinach and let it simmer without the lid for about 5 minutes. Season to taste with salt and pepper. Serve with corn muffins.

Corn muffins:
150 flour
1/4 tsp. baking powder
25 g polenta (cornflour)
55 g sugar
2 red, fresh chilies, chopped fine
3 eggs, lightly beaten together
60 g meltet butter
250 ml buttermilk
Butter a muffin pan wiht 12 holes. Put all the ingredients in a bowl and mix well, but don’t stir too long. Put the mixture in the muffin pan and sprinkle with a little polenta. Put in the oven at 180-190 degrees Celsius for 30 minutes. Freezes well.

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse “Dagen efter i morgen” af Allan Folson og den er super spændende. Han skriver, så historien fænger, person galleriet er godt og plottet ikke helt til at gennemskue.

Træning:
Jeg har lige fået første dvd i Iform’s dvd træningsserie, en mave og ryg træningsdvd. Jeg afprøvede den straks og var glad. Den er god og let at følge. Der er 2 niveau’er og hvert niveau har 2 træningsprogrammer af forskellig længde. Jeg glæder mig allerede til næste dvd, som er “Effektiv fedtforbrænding”.

Det er altså svært at komme i jule-humør når regnen står ned i lårtykke stråler og det blæser en “halv pelikan”. December måned er så meget rarere når der er sne, frost-hvide træer og frost-blå himmel, det her vejr er sådan noget “man” har i oktober. Det bliver vist heller ikke i år at vi får hvid jul, så hvad er mere rigtig end Bing Crosby der synger:”I’m dreaming of a white Christmas”???

Nå, men i morgen står den på rester af suppen og majsmuffins. På lørdag skal jeg prøve at lave Sushi!!!! – det bliver lidt spændende (jeg må hellere have en back-up plan). Søndag skal vi have en langtidsstegt ribbenssteg med brunede kartofler – måske også en enkelt hvid – rødkål og brun sovs!!!

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!