Newyorkerbyheart

Tomatsuppe med bacon og Croque Monsiur………….

Løg, tomater og bacon svitses………..

Bouillon hældes ved………..

Croque Monsiur klar til at komme i ovnen…………

Så er de færdigbagt………..

Aftenens menu…………

I aften stod menu’en på tomatsuppe med bacon og Croque Monsiur. Tomatsuppen er en jeg har lavet en del gange før og den smager super skøn. Der er bacon i, som giver den en fantastisk god smag – og så er den let og hurtig at lave. Vi får tit Croque Monsiur til – og altså også i aften – fordi de smager fantatisk og så giver de noget fyld til maden.

Tomatsuppe med bacon og chili:
30 g smør
1 mellemstor hakket løg
3 skiver bacon i små stykker (jeg brugte nu 6 skiver)
6 små tomater skåret i stykker (jeg brugte lidt flere cherrytomater)
7½ dl kyllingebouillon
2 spsk. koncentreret tomatpure
chilipulver efter smag
salt, friskkværnet peber
Opvarm smørret og tilsæt løg og bacon, lad det svitse under omrøring, indtil løget er blødt. Tilsæt tomater, bouillon, tomatpure, chili, salt og peber. Læg låg på og lad den simrei 20 minutter.

Croque Monsiur:
brød af en art
osteskiver
hamburgerryg
sennep
smør
Smør brødet og læg det med smør siden nedad på en bageplade med bagepapir. Læg en skive ost på og smør det med sennep. Læg så en skive (eller 2) hamburgerryg på og tilsidst endnu en skive smurt brød med smørsiden opad. Sæt i ovnen ved 250 grader til osten er smeltet og den er sprød og gylden udenpå.

Tomato soup with bacon and chili:
30 g butter
1 medium onion, chopped
3 slices of bacon cut in small pieces (I used 6 slices)
6 small tomatoes, chopped (I used cocktail tomatoes and more of them)
750 ml chicken stock
2 tbsp. tomatopaste
chili powder to taste
salt, pepper
Melt the butter in a medium pot and add onion and bacon. Let it brown, until the onion is soft. Add tomatoes, stock, tomatopaste, chili, salt and pepper. Put a lid on and let i simmer for 20 minutes. Server with bread og try the Croque Monsiur as described below.

Croque Monsiur:
slices of bread
sliced cheese
smoked ham
mustard
butter
Butter the bread and put the bread on a bakingsheet with the butter facing down. Put one slice of cheese on the bread, spread mustard and then 1-2 slices of ham. Butter another piece of bread and lay on top with the butter facing up. Put in the oven at 250 degrees Celsius until the cheese is meltet and the bread is crisp and golden.

FANTASTISKE NYHEDER: Min “mor” (altså min værtsmor fra min au pair tid i USA”) og “mine” 2 børn Emma og Tristan kommer til Danmark i Marts 2007!!!! Jeg glæder mig helt vildt og kan slet ikke vente til jeg skal se dem igen. Det er første gang de kommer til Danmark, så det er fantastisk!!! Tristan og Joyce (moderen) skal fægte i København og de bliver det meste af en uges tid, så nu skal der planlægges. Tristan er en ret habil fægter – og måske kommer han til OL på et tidspunkt!!! Jeg kan slet ikke få armene ned igen, så nu skal julen og nytåret bare overståes…………

Og så til noget helt andet: Jeg kan slet ikke forstå at hende moderen fra Tønder kan leve med sig selv og at hun trods alt har fået så mild en straf. Jeg er så rasende så jeg dirrer!!!! Helt ærligt, så synes jeg at vi burde genindføre dødsstraf og hun burde dømmes til døden. Det hun har gjort mod sine døtre er så forfærdelig, og så kan de komme med nok så mange undskyldninger for hvorfor hun har gjort det, i mine øjne findes der INGEN formildende omstændigheder – lige meget hvad!!!!

Jeg ved lidt hvad jeg taler om. Nu hvor jeg alligevel har kommet med så mange indrømmelser og afsløret hemmeligheder for Jer, så kommer her endnu en. Jeg er selv et “misbrugs” barn – og min “mor” svigtede på det groveste. Hun kunne ligge med ryggen til, mens jeg – hendes “datter” – blev misbrugt af ham der kaldte sig min “far”. Det han gjorde ved mig var slemt, forfærdeligt og kan ikke beskrives med ord, men det hun gjorde var værre!!!! Hun havde magten til at stoppe det, hun var en voksen som lod mig (et lille barn) “udføre” hendes pligt. Jeg har aldrig og vil ALDRIG nogensinde tilgive hende, jeg hadede hende mere end jeg hadede min såkaldte “far”. Misbruget stod på fra jeg var 2-3 år og jeg blev voldtaget sidste gang af min såkaldte “far” da jeg var 21. Derfor bliver jeg frygtelig vred når jeg ser de MEGET milde domme som pædofile/børnemisbrugere får.
Gad vide om de tænker på, at offeret ALDRIG slipper for deres “dom”, men at dem der begår forbrydelsen de slippe med nogle få år!!!!! Jeg synes helt ærligt at pædofile/børnemisbrugere skulle sættes ind til rockere o. lign., for så kunne de prøve hvordan det er at blive krænket og at skulle gøre ting mod ens vilje. Jeg tror, at de ville have godt at at prøve det!!!!
Ja – du har I jo så fået endnu en hemmelighed om mig. Jeg håber ikke at I tror, at jeg skriver de ting jeg gør for at I skal få ondt af mig eller have medlidenhed med mig – det gør jeg IKKE!!!! Jeg er rimelig velfungerende idag og har været igennem megen terapi og behandling for at blive “menneske” igen. Det er selvfølgelig altid sår der vil sidde på sjælen og jeg vil nok aldrig få det helt bearbejdet, men jeg prøver og gør mit bedste for at få et godt liv!!!!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 14, 2006
  8:54 am

  Janne

  Hej,
  Vil blot sende dig en kærlig tanke og fortælle dig at jeg nyder at kigge forbi her og blive inspireret af dine lækre opskrifter mm. Heldige asen, ham der nyder godt at din kogekunst 🙂
  Glæder mig at høre at det er lykkedes dig at komme videre trods den grusomme barndom du har haft. Og du har ret, ingen straf er hård nok for dem der gør børn fortræd og ingen undskyldning er god nok.
  Kærlig hilsen
  Janne

  PS: Tomatsuppe er også et hit her i huset. Prøv at give den et orientalsk touch med spidskommen og kanel – smager forrygende. Jeg ved dog ikke om det duer med bacon så.


 2. Dec 14, 2006
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!
  Tusinde tak for dine ord…..det varmer – tak 🙂
  Spidskommen og kanel lyder super lækkert, bare et problem: kæresten HADER kanel 🙁 Jeg tror faktisk ikke altid at han synes at han er heldig, nogle gange ville han ønske at han ikke altid skulle være “prøveklud” 🙂
  Det er skønt at du kommer med forslag til ændringer, det er der ikke så mange der gør – tak 🙂

  God jul 🙂
  Mange varme hilsner
  Newyorkerbyheart


 3. Dec 18, 2008
  12:18 pm

  Hanne's verden

  Hej igen

  Barsk at læse om din barndom.
  Det gør mig ondt. Godt at høre, at du har været igennem terapi og behandling med gode resultater.

  Jeg bliver også så frygtelig harm, når jeg hører om misbrug af børn. Så forfærdeligt – og samtidigt fuldstændigt uforståeligt…

  Jeg læste her i sommer bogen Glaspigen. Forfærdelig barsk læsning, men også en solstrålehistorie… forstået på den måde, at hun (forfatteren Karin Dyhr) efter misbruget, borderlinediagnose, psykoser og andet forfærdeligt, via terapi og støtte fra nogle kernepersoner, får bearbejdet de forfærdelige oplevelser og bliver et helt menneske.

  Ønsker dig alt godt!
  Hanne


 4. Dec 18, 2008
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Jeg tror nu aldrig at jeg kommer helt over det og bliver et “helt” menneske. Det vil altid sidde dybt i mig og være en del af mig, men jeg er kommet videre og det er det vigtigste for mig……..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!