Newyorkerbyheart

Eksotisk mørbrad…………

Mørbraden brunes………….

Porre, champignon og snack peber svitses…………

Kokosmælk og tomatpure hældes ved……….

Efter det har været i ovnen………..

Aftenen tallerken……..

I aften fik vi “Eksotisk mørbrad” til aftensmad, en opskrift jeg har fundet inde på Jubii debatten tror jeg, men er ikke helt sikker på hvem det er fra. Anyway, det smagte super, super godt og det er i hvert fald ikke sidste gang vi laver det. Vi fik vilde ris og grønsager til.

“Eksotisk mørbrad”:
1 afpudset svinemørbrad
3 porrer i tynde ringe
1 rød peber i tern (jeg brugte snack peber)
250 g friske champignon
1 dåse kokosmælk + 1 lille dåse kokosmælk
1 lille dåse tomatpure
salt, friskkværnet peber, paprika
olivenolie
Afpuds mørbraden. Krydr den med salt, friskkværnet peber og paprika, derefter brunes den godt på alle sider i olivenolie. Tag den op og læg den i et dybt fad. Svits champignon, porrer og peber sammen et par minutter og hæld derefter kokosmælk og tomatpure ved. Smag til med salt og peber. Lad det simre et par minutter. Hæld det over mørbraden og sæt det i ovnen ved 200 grader i 30-45 minutter. Tag mørbraden op af saucen og skær den i skiver, put derefter skiverne tilbage i fadet. Server med tilbehør efter eget valg.

VM i herrehåndbold:
Efter at have set Danmarks 2 første kampe ved VM i Tyskland må jeg nok trække min spådom om at Danmarks drenge bliver de nye verdensmester tilbage………det er vist liiiige optimistisk nok, som tingene ser ud lige nu!!! Jeg forstår simpelthen ikke, at så mange stjernespillere ikke kan få det til at fungere når de er på landsholdet. Flere af dem ser helt udslukte ud når kamerater viser deres øjne, som om der ingen gnist er. Jesper Nøddesbo, Bo Spellerberg og Lasse Boesen er da helt ved siden af sig selv………det er som om de er MEGET dårlige efterligninger af deres tidligere succesrige jeg!!!! De skal i hvert fald alle sammen stramme balderne gevaldigt sammen hvis de skal hjem med noget der minder om medaljer……..

Bøger:
Jeg er stadig ved “Sort sensommer” af Inger Wolf og jeg kan ikke rose den nok. Den er virkelig spændende og utrolig godt skrevet. Den viser bare, at vi danskere – heldigvis – også kan skrive virkelig gode krimier. Skønt!!!

Efter en mail udveksling igår kom jeg til at tænke på mine venskaber – eller rettere: mangel på samme!!! Jeg har altid været et “ensomt” barn. Måske fordi jeg altid har følt mig meget anderledes – og ældre – end mine jævnaldrende. Sikkert pga. af mine “forældres” meget kraftige “indflydelse” (Jer der følger med i mine skriblerier, ved hvad jeg henviser til. Alle andre: I må bladre tilbage *S*).

Jeg har altid haft svært ved at knytte bånd/venskaber og har aldrig haft nogle nære veninder. Dels pga. jeg altid har været bange for at knytte bånd, men også fordi at det nærmest var umulig at tage nogle med hjem. Min “mor” havde “dårlige nerver” og det krævede at jeg var så stille som en mus. Mange gange har jeg siddet og knap nok turdet trække vejret – endsige gå på toilet – som var helt udelukket når hun hvilede sig. Jeg sad bare stiv som en saltstøtte og turde ikke røre på mig, førend hun var stået op igen………..ikke just befordrende miljø at tage nogle med hjem for at lege!!!

Da jeg var ældre formåede jeg heller ikke rigtig at skabe nogle varige bånd, jeg ved egentlig ikke rigtig hvorfor, men måske er det frygten for at blive “svigtet” og for at skulle give i et venskab. Jeg turde ikke at lukke nogle ind, for så ville de jo se mit “sande” jeg!!! Det er ikke fordi jeg betragter mig selv som et monster og jeg har faktisk rimelig let ved at tale med andre mennesker……….men at knytte bånd er noget helt andet. At jeg altid har tilbragt så meget tid med mig selv har gjort, at jeg aldrig keder mig i mit eget selskab. Det lyder måske lidt mærkeligt/egoistisk, men på sin vis er jeg glad for det. Jeg ser nogle omkring mig, som bliver helt ude af den hvis de skal tilbringe en aften for sig selv……….eller gru en hel dag – det må da også være forfærdelig ikke at kunne være selv. Men selvfølgelig lider jeg også “afsavn” ved ikke at have nogle veninder.

Jeg har ikke nogle jeg kan betro mig til, udveksle meninger med, have det sjovt med, indforståetheder og dele den intimitet som jeg kan ses tætte veninder har – det kan jeg godt savne!!!! Jeg betragter dog ikke mig selv som værende underlig/sær, selvom jeg ingen venner har. Jeg har en kæreste, som er min ven (tæller det?) og så har jeg hans venner og familie. Jeg tror dog ikke, at andre synes jeg er underlig at være sammen. Jeg betragter mig selv som rimelig velfungerende, rimelig intelligent og i bund og grund et ok menneske………….det håber jeg også at andre ser 🙂

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Jan 22, 2007
  12:35 am

  Lea

  Hej Newyorkerbyheart!
  Jeg glæder mig hver dag til at læse din Blog. Du har altid et eller andet spændende emne at tale om. Jeg har mange gode veninder, men de bor desværre i Danmark og jeg i Canada. Det har ofte været svært at flytte sådan omkring, men en oplevelse på samme tid. I wouldn’t change it for the world! Jeg savner mine gode veninder i Danmark meget, men heldigvis kan vi “snakke” online og ringe til hinanden. Hvis du skulle få lyst til at “snakke” så er jeg på MSN dagligt: kauffmannfamily@hotmail.comKnus fra Lea


 2. Jan 22, 2007
  10:47 am

  Janne

  Kære Newyorkerbyheart,
  Jeg sku lige forbi for at fortælle dig at jeg har lavet din pirog (OK, med modifikationer sådan efter hvad der var i huset *S*). Du har ret, den er bare så god – og skal helt sikkert laves igen, blot vil jeg forsøge at lave en mindre fed dej, tror jeg.
  Anyways, så sidder jeg nu med tårer i øjnene og det skærer mig i hjertet at læse om hvad du har måttet slås med i barndommen.
  Du virker bare så harmonisk og sød og rar – du må være noget helt særligt, at du trods alt har klaret dig igennem alt det.
  Jeg nyder hver gang at komme forbi din blog og se hvad du nu har bedrevet 🙂
  Kærlig hilsen
  Janne


 3. Jan 22, 2007
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!
  Tusinde tak – du kan være sikker på, at jeg prøver at fange dig en dag 🙂 Jeg tilføjer dig på min msn – tak 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 22, 2007
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!
  Glæder mig at du kunne lide pirog’en – og modifikationer er jo altid det bedste, for så bliver det som man kan lide 🙂 Det er rigtigt at dejen er lidt fed, men personligt synes jeg nu ikke at det gør så meget, for resten er jo ret mager. Men heldigvis er smag og behag forskellig – du er velkommen til at lade mig vide hvis du finder en fedtfattig løsning på dejen…….
  Mange hilsner og tak fordi du ofte kigger forbi – det varmer mit hjerte 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 22, 2007
  11:03 am

  Lisen

  Faldt over dit hjertesuk omkring det med veninderne. Jeg tror faktisk vi er rigtig mange som har det som dig – spørgsmålet er så bare om man gør noget ved det, om man har lyst til at gøre noget, eller blot har det godt som man nu har det.
  Jeg har det dejligt som jeg har det, har lært at “leve” med at min mand er min nærmeste ven, og veninderne kan tælles på 2 fingre.

  Pas på dig selv.
  Kærligst Lisen


 6. Jan 22, 2007
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!
  Det tror jeg at du har helt ret i. Jeg synes også at jeg har affundet mig med det og føler mig som et helt mennesker – selvom der vel er visse ting jeg går glip af ved den form for tæthed med et andet menneske 🙂
  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart


 7. Jan 22, 2007
  11:37 am

  Lisen

  Kære NBH,

  du har jo en nærhed/tæthed med din kæreste, og så har du på en eller anden måde formået at få rigtig mange mennesker i hele Danmark til følge dig og dine lækre opskrifter. Det ved jeg ihvertfald fra mig selv, jeg tjekker gerne din blog en gang om dagen.

  Kærligst
  Lise


 8. May 21, 2010
  9:52 am

  Konsinski

  Hej Birthe,

  I går lavede jeg denne lækre ret, da jeg lige søgte på din hjemmeside efter en ret med mørbrad. Den er jo FANTASTISK! 😉

  Hilsen Lisbeth


 9. May 21, 2010
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Det er så fedt jeg bliver mindet om retter jeg har lavet, som var så gode 🙂
  Ulempen ved at afprøve så mange opskrifter som jeg gør, er at jeg glemmer…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!