Newyorkerbyheart

Grønsagsgratin med tomat-/hvidløgssmør………..

Tomat-/hvidløgssmør………..

De kogte grønsager………

Klar til at komme i ovnen……….

Færdigbagt………..

Aftenens tallerken………….

I aften fik vi en grønsagsgratin med tomat-/hvidløgssmør og tomat-/mozzarellasalat – det er ALTID er hit her i huset. Det smager godt, er let at lave og billig 🙂
Jeg laver altid tomat-/hvidløgssmør til, noget jeg lærte af en gammel eks-kærestes mor, det giver lige det sidste til gratinen. Gratiner kan jo laves med hvad som helst, idag blev det en pose kogt blomkålsblanding fra Netto. Andre gange har jeg brugt broccoli, blomkål, torsk eller en rest grønsager, den kan varieres i det uendelige.

Gratin:
2 dl mælk
11/4 dl mel
1½ dl grønsagsbouillon (det vand grøntsagerne har kogt i)
30 g smør
4 æg, delte
salt, peber
kogte grønsager
Melet piskes ud i mælken så der ikke er nogen klumper. Tilsæt resten af væden og pisk godt under omrøring indtil det har en jævn, tyk konsistens. Kom smørret i og pisk indtil det er smeltet. Tag gryden fra varmen og pisk æggeblommer i en ad gangen, pisk godt mellem hver. Krydr med salt og peber. Pisk hviderne meget stive. Vend grønsagerne i dejen og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Hæld det hele i en ovnfast skål/fad med høje kanter. Smør skålen/fadet godt med fedtstof og drys med rasp. Hæld gratindejen i skålen/fadet, det må kun gå ca. 3/4 op ad skålen/fadet, da dejen hæver. Sæt i en 180 grader varm ovn på nederste ribbe i ca. 50-60 minutter. Server med tomat-/hvidløgssmør og evt. en form for salat.

Tomat-/hvidløgssmør:
smør
presset hvidløg efter smag
Heinz ketchup
Rør blødt smør med presset hvidløg og ketchup. Stil det køligt til det skal bruges.

Vegetable souffle with tomato-/garlic butter:
This can be made with all kinds of vegetables or even leftover meat or fish. I used a frozen vegetables, boiled them and saved the water and used it as liquid in the souffle.
200 ml milk
150 ml vegetable stock (the water from the boiled vegetables)
125 ml flour
4 eggs, seperated
salt, pepper
30 g butter
boiled vegetables
Whisk milk and flour together in a pot, until there’s no lumps. Add the rest of the liquid and bring to a boil, while stirring all the time. When it’s a thick, smooth “dough” add the butter, and stir untill it’s melted. Remove from heat and whisk in the eggs yolks, 1 at the time and stirring well in between. Season with salt and pepper. Beat the eggwhites untill they’re very stiff. Add the vegetables to the “dough” and then carefully add the eggwhites. Put in a buttered bowl or dish with high sides. Put in a 180 degrees Celsius warm oven, lowest in the oven, for about 50-60 minutes. Serve with tomato-/garlic butter.

Tomato-/garlic butter:
butter
Heinz ketchup
pressed garlic
Mix everything together and put in the fridge until serving.

Vi har lige haft ejendomsmægler på besøg i dag, for at vurdere huset. Det skal banken jo bruge så de kan fortælle hvordan økonomien kommer til at se ud. Ejendomsmægleren der var ude var fra Home, men det bliver nu ikke dem der kommer til at sælge huset – vi vælger næsten 100% sikkert Nybolig. Nybolig var tidligere på året ude og vurdere huset og vi kunne begge to meget bedre lide ejendomsmægleren fra Nybolig. Vi tæller jo stadig ned til på fredag, hvor vi skal i banken………….

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Jan 2, 2007
  9:17 pm

  Signe

  Det ser bare rigtigt lækkert ud. Bliver helt sulten, selvom jeg netop har spist 🙂 Håber det er ok, at jeg linker til din spændende blog?


 2. Jan 2, 2007
  9:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Det er i hvert fald i orden, jeg vil også linke til dig 🙂
  Jeg kan jo se, at vi har kærligheden til maden tilfælles – det er dejligt. Jeg vil helt sikkert kigge forbi dig igen, det ser rigtig godt ud…….

  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart


 3. Jan 3, 2007
  6:29 pm

  Lea

  Hej Newyorkerbyheart!
  Godt nytår til dig. Jeg glæder mig til at høre om jeres besøg i banken på fredag.
  Her i huset glæder vi os til vores ferie om en uge, turen går til Mexico, nærmere Riviera Maya. Vi skal mødes med mine forældre og min bror og hans kone. Det bliver dejligt for børnene at se mormor og morfar igen.Du spurgte hvor i Canada vi bor; vi bor 15 minutters kørsel nord for Toronto. Det er rart at være en smule uden for byen og igen så tæt på. I aften står menuen på chicken, eggplant and pasta baked in the oven. Super nemt og “very tasty” selv den yngste på 14 måneder guffer det i sig.
  Knus fra Lea(daneincanada!)


 4. Jan 3, 2007
  7:58 pm

  Newyorkerbyheart

  nHej Lea!
  Håber også at I kom godt ind i det nye år 🙂
  Ferie i Mexico, det lyder da slet ikke tosset – hyggeligt med sådan en familieferie.
  Toronto lyder som en skøn by – jeg har været inde og læse lidt om den på nettet. Min kæreste har været på en turne i Canada engang da han spillede i vores Vejen Garden. Han siger, at han synes at det er et fantastisk land som han gerne vil tilbage til engang……..
  Det med kylling og eggplant i ovnen lyder super lækkert – har du en opskrift på det? (jeg er jo altid på jagt efter nye ting at prøve).
  Ja, vi glæder os meget til på fredag. Vi har allerede inviteret kærestens søster til smørrebrød – så vi krydser vores fingre 🙂
  Mange hilsner og tak fordi du følger mig
  Birthe (Newyorkerbyheart)


 5. Jan 3, 2007
  8:43 pm

  Lea

  Hej Newyorkerbyheart!
  Opskriften sender jeg til dig i morgen. Jeg har en del gode opskrifter fra diverse amerikanske bøger, jeg skal sende nogle til dig.
  Vi “snakkes” ved!
  -Lea


 6. Jan 3, 2007
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Lea!

  Tusinde tak, det lyder perfekt 🙂

  Du er velkommen til at maile til mig på bilynggaard@hotmail.com eller newyorkerbyheart@jubii.dk det er måske letter for dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 3, 2007
  10:03 pm

  Therese

  Uhm, det ser bare lækkert ud!!
  Tak for din kommentar på min blog. Det er altid dejligt at finde nye blogs, og nu har jeg fundet din 😀


 8. Jan 4, 2007
  9:20 pm

  conny

  Enig med Therese, det ser meget lækkert ud.
  Og det er jo en forholdsvis let løsning på det daglige madproblem.

  Måske du skal på foretrukne under MAD og ikke under BLOGS 🙂


 9. Jan 4, 2007
  10:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Conny!
  Tak 🙂 Ja, gratin er altid godt og så kan den jo varieres efter lyst og smag………altid et plus.

  Håber, at du får lyst til at kigge forbi – og kommentere – en anden gang 🙂

  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!