Newyorkerbyheart

Hoki filet med rød pesto……..

Taglagte kartoffelskiver, klar til at komme i ovnen………

Hoki fileterne med pesto, inden “låget” kommes på…….

De færdige Hoki fileter inden de kommes i ovnen……..

Aftenens tallerken………

I aften stod menuen på Hoki filet (en form for fisk, der minder om torsk), ovnstegte kartoffelskiver, Hollandaise sauce og grønsager, en super lækker middag. Det var første gang vi fik Hoki filet, som de havde på tilbud i Netto i denne uge og den var rigtig lækker. Konsistensen minder meget om torsk: hvid og flaget – uden alt for meget fiskesmag……

De ovnstegte kartoffelskiver er et hit hver gang, de er næsten ligesom chips og smager godt til ALT. Jeg må jo atter engang indrømme Hollandaisesaucen IKKE er hjemmelavet, men en Knorr sauce. Jeg lover dog, at jeg på et eller andet tidspunkt vil prøve at lave Hollandaisesauce fra bunden af, måske en dag hvor jeg skal lave “Eggs Benedict” som jeg ELSKER!!!!

Jeg skar bare Hoki fileterne ud i stykker, penslede dem med olivenolie og krydrede godt med Maldon salt og friskkværnet peber. Lagde halvdelen i et ovnfast fad (med bagepapir), med olie- og krydderi siden opad. Smurte et lag rød pesto på og krydrede igen med Maldon salt og friskkværnet peber. Lagde et stykke fisk ovenpå igen, penslede med lidt olivenolie og krydrede med salt og friskkværnet peber. Ind i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Kartoflerne skal bare skrælles og skære i tynde skiver – men ikke for tynde. Lægges taglagt, krydres med groft salt, friskkværnet peber og en form for krydderi (jeg brugte tørret rosmarin). Dryppes med ganske lidt olivenolie og bages ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. De skal være brune og sprøde.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Tankados kode” af Dan Brown og den var egentlig meget god…..selvom jeg måske synes at slutningen haltede lidt. Meget underholdene, men når ikke op i nærheden af “Da Vinci mysteriet” eller “Engle og dæmoner”. Jeg ved ikke helt pt. hvad min næste bog bliver, men det skal jeg nok fortælle næste gang jeg blogger.

I morgen er så den store dag (her taler jeg om vores – forhåbentlig – nye hus. Vi fik tallene fra den ejendomsmægler der var ude den anden dag og det var ikke så tosset, så vi ser fortrøstningsfuldt på fremtiden. Jeg ved ikke om jeg får blogget i morgen – vi har jo inviteret kærestens søster til smørrebrød og champagne – men jeg skal nok holde Jer up-to-date!!!!

Jeg har forresten sat mit eget manager hold til VM i herre håndbold her i januar, så jeg er lidt spændt på hvordan jeg vil klare mig. Desværre kunne jeg ikke får Ulrik Wilbek som træner, da jeg havde brugt for mange penge på spillerne. Jeg måttet også gå lidt ned i standard på venstre back pladsen, så nu må vi se. Af danskere har jeg på højre fløj: Lasse Boesen og på stregspiller pladsen: Jesper Nøddesbo.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 5, 2007
  10:40 am

  Lea

  Hejsa!
  Ville lige ønske jer held og lykke i banken i dag. Jeg glæder mig til at høre, hvordan det er gået.
  Vil prøve at bage din citronmåne til weekenden, men er ikke sikker på, at jeg kan finde flydende oliemargarine i det lokale supermarked, tror du, at jeg kan bruge vegetable oil?
  Good luck! Lea


 2. Jan 5, 2007
  2:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Mange tak 🙂

  Jeg ved ikke med vegetableoil, men prøv det……..det kan jo kun gå galt *S*

  Mange hilsner og god weekend
  Birthe


 3. Jan 5, 2007
  4:17 pm

  Brazilian Linda

  hej! vilken trevlig blogg! Jag letade efter danska matbloggar att lägga ut som länk på min blogg.
  Kommer tillbaka! 🙂


 4. Jan 5, 2007
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hejsa!
  Skønt at høre fra en svensker 🙂 Mange tak for dine ord og jeg håber da, at du vil komme tilbage ofte – og også skrive et par ord nu og da i gæstebogen……..
  Har du nogle lækre opskrifter du synes jeg skal prøve, er du meget velkommen til at maile til mig på newyorkerbyheart@jubii.dk jeg er altid på udkig efter nye ting at afprøve.
  Jeg og kæresten er jo stor fan af Sverige og har i de sidste mange år holdt ferie (semester) i Sverige – og vi ELSKER det!!

  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart


 5. Jan 7, 2007
  9:55 am

  Ole Laursen

  Spændende opskrifter!

  Jeg har bemærket at du et par gange nu har skrevet det med at undgå fiskesmag. Min far kommer fra Skagen, så jeg har spist en del frisk fisk derhjemme.

  Måske kan dit problem med fiskesmag skyldes at fisken ikke er tilstrækkelig frisk. Der skal næsten ingenting til før fisk tager afsmag. Og så er det næsten uspiseligt, synes jeg i hvert fald. Jeg forstår ikke hvordan folk kan få de panerede fileter i kølediskene ned, puha.

  Jeg købte på et tidspunkt noget Alaska-sej i Føtex, og det er i hvert fald sidste gang jeg gør det.

  Prøv at købe noget fisk fra en fiskehandler, helst i en havneby, og se om det ikke smager anderledes. Hvis der er lidt ben i, så kan de fjernes på 10 minutter ved at føle sig frem med fingrene og bruge en ganske almindelig tang.


 6. Jan 7, 2007
  12:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hejsa Ole!

  Jeg er sikker på at du har helt ret mht. fisk…….desværre for jeg alt for sjældent taget sammen til at købe fisk hos fiskehandleren (måske fordi der er meget langt til en). Jeg har også haft dårlige oplevelse med fisk på restaurant. Et sted fik jeg laks, som smagte MEGET af fisk og slet ikke var lækkert!! Et andet sted fik jeg rødspætte, som heller ikke var nogen oplevelse – men heldigvis er jeg blevet bedre til fisk. Især er jeg vild med torsk, da jeg synes at det er utrolig lækkert. Men der er heller ikke sidste gang vi spiser Hoki filet (selv om det ikke er købt frisk) – eller pangasius filet for den sags skyld, de er godt 🙂
  Tak fordi du læser min blog – og for din kommentar – det er værdsat og jeg håber, at du bliver ved i det nye år 🙂

  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!