Newyorkerbyheart

Nytårsmenu, del 1…………..

Tun, creme fraiche, salt og peber blendes……….

Tun moussen stilles på køl………..

Hjertebrød stegt i smør……………..

Forretten så således ud………….

Marinaden til culottestegen………

Jeg håber, at I alle kom rigtig godt ind i det nye år og havde en god/hyggelig/festlig nytårsaften – og ikke alt for mange tømmermænd i dag 🙂

Dette er så den første post i det nye år og den vil selvfølgelig omhandle vores nytårsmenu. Vi sad selv i år, kæresten og jeg, men havde en virkelig hyggelig aften og fik noget godt mad. Vi snakkede næsten udelukkende om vores nye hus: indretning, møbler, budget osv. Jeg behøver vist ikke at skrive, at vi glæder os helt usigeligt – og familien glæder sig på vores vegne.
Lige før midnat kom vores tidligere nabokone forbi og det var så hyggeligt – det er ALT for lang tid siden vi har snakket med hende. Det må være mit nytårsforsæt: at have mere kontakt med hende. Skønt at hun blev og snakkede lidt. Vi gik i seng kl. 03.00, så jeg synes egentlig at vi holdt meget godt ud………..

Nå, men forretten var altså tunmousse med smørstegt hjertebrød til. Det var første gang jeg skulle prøve at lave tunmousse, men det var jo let – og så smagte det rigtig godt.

Tunmousse:
1 ds. tun i vand
11/4 dl creme fraiche 18%
½ løg
2 blade husblads
saft af ½ citron
3/4 dl piskefløde
Hæld vandet fra tunen og kom tun i en blender. Tilsæt creme fraiche, salt og friskkværnet peber og blend det sammen. Hæld lidt af massen op i en skål og blend resten med løget, kom derefter det hele i skålen og bland det sammen. Læg husblads i blød i 5 minutter i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt husbladsen i citronsaften over svag varme. Rør husblads og citronsaft i tunmassen. Stil det i køleskab i 30 minutter, til det begynder at tykne. Rør fløden pisket til skum i. Kom det i en form og stil i køleskab i mindst 4 timer (jeg lavede det dagen før). Vend det ud på et fad – eller gør som mig: jeg skrabte det med en ske (ligesom is), så det ligesom blev til kugler.

Dressing:
creme fraiche
salt
friskkværnet peber
dild
citronsaft
lidt sukker
Det hele røres sammen. Server evt. med lidt hældt over og server resten til.
Tryk evt. hjerter ud i toastbrød, eller bare skær det i trekanter. Smelt lidt Lurpak smør på panden og rist det gyldent og sprødt ved svag varme. Læg på køkkenrulle, så fedtstoffet kan blive suget op. Server til.

Der er noget fantastisk spændende ved starten til sådan et nyt år. Man ved ikke helt hvad året vil bringe, man ved bare at det helt sikkert vil bringe både glæde og sorger. Gode dage og dårlige dage. Regnvejr og solskin. Varme og kulde. Kærlighed og skænderier – og forhåbentlig MASSER af god mad……

Jeg laver som sådan aldrig et nytårsforsæt – andet end da jeg stoppede med at ryge (og holdt det!!) – men I år vil jeg som før skrevet sætte mig for at se vores tidligere nabo oftere. Jeg har simpelthen været for dårlig til at tage mig sammen til at få lettet numsen og få hende besøgt…..

Bøger:
Jeg er startet på “Tankados kode” af Dan Brown, som jo faktisk er den første bog han skrev (altså før Da Vinci mysteriet). Jeg synes at den er ret god – men også lidt indviklet af og til – men det synes jeg nu også at Da Vinci mysteriet var. Kæresten har læst Camilla Läckbergs: Isprinsessen og lader ikke til at være synderlig imponeret af den. Jeg har ellers haft store forventninger til den, men nu ved jeg ikke rigtig. Han synes at der var for meget “pige-fnidder” i den (børn der hentes fra børnehave osv.), det er han ikke så vild med i bøger – i det hele taget har han det lidt svært med kvindelige forfattere………………

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 10, 2007
  11:59 pm

  Louise

  -lige en hurtig kommentar til kærestens læsning af Isprinsessen:

  Jeg læste den for et halvt års tid siden, og er tilbøjelig til at være enig med din kæreste. Den er en smule ‘tung’ at danse med, men når det så er sagt, var jeg altså ganske godt underholdt. Det, der skinner igennem er, at det er Camilla Läckbergs debut-krimi. Og det lider den under. Men allerede nummer to, Prædikanten, syntes jeg var meget bedre. Så gå du trygt i gang med Isprinsessen. Den er hurtigt læst, du er fint underholdt, men du skal ikke forvente noget så godt som fx Mænd de hader kvinder…..jeg fik i øvrigt Piger der leger med ild i julegave, men er ikke begyndt på den endnu :o)


 2. Jan 11, 2007
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Jeg er netop startet på “Isprinsessen”, men har endnu ikke læst så meget at jeg helt kan danne mig et indtryk……
  Kan du så komme i gang med “pigen der legede med ild” *S* Hvis du synes at “Mænd der hader kvinder” var god (syntes du forøvrigt det??), så bliver du ihvert fald IKKE skuffet……..den er helt utrolig godt!!! Jeg GLÆDER mig til den næste (og desværre sidste) bog udkommer……..


 3. Dec 24, 2010
  8:00 am

  Everton7

  11/4 dl creme fraiche 18%

  er det 1/4 dl creme fraiche der er tale om? 🙂

  Og til hvor mange personer er opskriften beregnet til?

  Glæder mig til at smage den, den ser super lækker ud!

  Dan


 4. Dec 25, 2010
  10:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Everton7!

  der stå 1 1/4 – altså en-enkvart – creme fraiche.
  Vi var kun 2 og jeg kan ikke huske om der var rester, men nok 2-3 pers. vil jeg tro. Jeg er ikke så god til det med angivelser af mængder og antal personer – jeg laver bare den mængde jeg mener passer 🙂

  Held og lykke med det….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!