Newyorkerbyheart

Roastbeef med rå, marineret rodfrugtsalat………..

De færdig ristede brødcroutoner……..

Dressingen til rodfrugterne……………

Så er rodfrugtsalaten mixet sammen og mangler kun croutoner………..

Roastbeefen brunet og klar til at komme i ovnen………

Den helt færdige salat…………

I går aftes havde vi besøg af en gæst og fik derfor lidt lækker mad. Det var en af kærestens tidligere arbejdskollegaer og vi har altid nogle utrolig hyggelige aftner når vi er sammen. Vi får god mad og hyggesnakker til langt ud på natten. I går gik jeg i seng kl. 03.30, da kunne jeg ikke holde øjnene åbne længere. D’herrer sad oppe til kl. 05.30, snakkede og drak rødvin…….

I går aftes lavede jeg roastbeef og en rå, marineret rodfrugtsalat – en opskrift jeg fandt i Superbrugsens reklame i sidste uge. Det smagte vildt godt – selvom jeg nok vil udelade croutonerne næste gang. Det var meningen at der kun skulle salat til, men jeg ovnstegte nogle kartofler fordi jeg vidste at “drengene” ville sætte pris på det. Jeg bagte nogle super lækre kuvertbrød (horn), en opskrift jeg har fået fra kærestens søster (tak Dora!! *S*) og så fik vi whiskeysauce til. Hornene gik “som varmt brød”, så at sige, de var et hit – varme, lækre og nybagte!!

Roastbeef med rå, marineret rodfrugtsalat:
1 roastbeef
800 g knoldselleri, gulerod, persillerod, pastinak og jordskokker
100 g sorte, spanske oliven med sten
75 g mandler (jeg smuttede dem)
75 g soltørrede tomater
1 bdt. grofthakket bredbladet persille
1 dl dressing af olie, eddike (jeg brugte balsamico), 3 forårsløg og 1 bdt. purløg. (3 dele olie til 1 del eddike)
1 godt brød
Kød:
Brun den klargjorte roastbeef på alle sider ca. 5-10 minutter (jeg brunede den i en blanding af smør og olivenolie). Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg den på en rist i ovnen i 20 minutter (jeg gav den 30 minutter – og den var perfekt) ved 180 grader. Lad den hvile i 15 minutter inden den skæres i MEGET tynde skiver og serveres.

Rå, marineret rodfrugtsalat:
Et godt brød skæres i tern (1 x 1 cm.) og ristes gyldne i oven (uden fedtstof). Udblød de soltørrede tomater i kogende vand i 5 minutter. Vask, skrab og skræl rodfrugterne og skær dem i MEGET tynde strimler. Skær de soltørrede tomater i tynde strimler eller små tern. Tag sten ud af olivenene og skær dem i skiver. Hak den bredbladede persille groft. Rist mandlerne lysebrune på en tør pande. Vend det hele sammen med dressingen – undtagen brødcroutonerne – og lad salaten trække i mindst 15 minutter (den kan godt laves nogle timer før). Vend croutonerne i lige inden servering.

Note 1:
Jeg brunede roastbeefen af om eftermiddagen, på den måde undgik jeg stegeos om aftenen. Jeg satte den bare i køleskab efter jeg havde brunet den godt og så var den klar, til at komme i ovnen og stege færdig. Den blev perfekt!!!

Opskrift på kuvertbrødene (horn) kommer i den næste tråd, hvor det færdige resultat også kan ses…..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!