Newyorkerbyheart

Bøfpakker med tomat, løg, bacon og smeltet ost………

Billede mangler desværre

Dagens frokost: Rugbrød med æg og rejer………..

Billede mangler desværre

Bøffen brunes og lægges på stanniol……….

Billede mangler desværre

Bacon og løg svitses – tomater kommes ved……….

Billede mangler desværre

Lægges ovenpå bøffen og så osten ovenpå……..

Billede mangler desværre

Aftenens tallerken: Bøf i folie, hasselback kartofler, grønne bønner og whiskeysauce………..

Dagens menu stod på “Bøfpakker med tomat, løg, bacon og smeltet ost. Vi fik hasselback kartofler, grønne bønner og whiskeysauce til. Det smagte godt og var dejligt nemt at lave……

Bøfpakker med tomat, løg, bacon og smeltet ost:
500 g oksefars
200 g bacon i tern
1 løg, hakket
3 bøftomater, skåret i mindre stykker
4 skiver ost
salt, friskkværnet peber
Oksekød formes til 4 bøffer og brunes kort på en pande, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg hver bøf på et stykke stanniol. Svits bacon og tilsæt løg. Tag af panden. Kom tomatstykkerne ved og vend rundt. Fordel blandingen ovenpå bøfferne. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Slut af med et stykke ost. Fold forsigtigt stanniolen rundt om bøfferne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Server med en form for kartofler, grønsager og sauce.

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse Mo Hayder’s “Tokyo” – og nu er grusomheden taget til!!! Det kommer ligesom i bider – hvor man som læser både får en fortælling i nutidens Tokyo, men også under 2. verdenskrig i form af “Slaget ved Nanking”. Sproget er egentlig meget flydende, men det er lidt forstyrrende med alle de japanske ord……..hvor det ikke altid helt fremgår hvad de betyder!! Dog er der noget facinerende at læse om den japanske kultur, som er så anderledes end vores egen. Hvis I ikke er for sarte, så synes jeg bestemt at I skal læse den………indtil videre er den dog ikke værre hvad “udpensling” angår end andre stærke krimi’er.

I dag vil jeg dele et rejse minde med Jer: I 1998 var jeg så heldig, at min au pair værtfamilie (hvor jeg jo var au pair fra 1990-1991), forærede mig et 3 ugers ophold sammen med dem. Vi var nogle dage i Maryland, hvor de har en jagtgår og hvor vi fejrede Thanksgiving. Så var vi nogle dage i Washington D. C. (som jeg jo synes er en helt fantastisk by!!) og så var vi 10 dage i Disney World i Florida – og det er de dage jeg vil koncentere mig om.

Jeg vidste egentlig ikke rigtig hvad jeg kunne forvente, for jeg havde på det tidspunkt ikke rigtig sat mig ind i det. Jeg vidste selvfølgelig at det var en forlystelsespark – som var “lidt” større end Tivoli – men det var også det hele. Jeg troede egentlig at det var mest for børnene – men jeg blev klogere!!! Vi boede på “The Polynesian Resort”, som er et fantastisk hotel. Inde i hovedbygningen var der en regnskov!!! – og vi blev modtaget af unge, veltrænede mænd kun iklædt lændeklæde!!! Værelserne lå spredt i forskellige huse rundt om hovedbygningen. Vores værelser lå lige ned til en den lille kunstige strand, ned til den store (kunstige) sø – hvor der sågår sejler en lille færge over til forlystelsesparkerne!!! Det var, nå ja, magisk!!! Hver aften var der et båd-show ude på søen, lige udenfor vores vinduer. På vores etage havde vi vores egen concierge og for enden af gangen var der en opholdssture hvor der 4 gange om dagen blev serveret mad (som var inkl. i prisen). Der var mogenmad, småkager og drikkevarer om eftermiddagen, snacks før aftensmaden (tit var det frisklavet sushi hvor kokken lavede det “on stage”) og så var der kaffe, the og godnat-drinks inden vi skulle i seng. Når vi endelig kunne gå i seng efter en dag fuld af oplevelser, var sengetæppet trukket til side, clockradioen spillede stille musik og der lå chokolade på hovedpuden………..hvad kan man mere ønske sig – det var hårdt at vende hjem igen!!!!

Joyce (min værtsmor) havde lagt en slagplan, så vi havde nogenlunde lige mange dage i alle 4 temaparker. Jeg ELSKEDE Epcot hvor det var meget teknologisk. Vi prøvede mange ting, så de forskellige lande der var udstillet. Jeg mener, at der er 12 lande udstillet og det er ikke bare sådan at der er et hus fra hver land. Næh, det er hele gader med indbyggere, butikker, restauranter og det hele – det var SÅ facinerende, jeg har aldrig set noget lignende. Vi var inde til en stor julekoncert en aften, hvor vi først spiste på en japanske restaurant hvor kokkken stod og hakkede og stegte lige ved bordet!!!! Koncerten var helt i Disney’s ånd og musikken var vidunderlig………..og vi sad der i 20 graders varme 🙂

Magic Kingdom var også facinerende – men mere for børn (- og barnlige sjæle *S*). Vi var inde i Mickey Mouse’s hus, hvor ALT havde ører, selv tomaterne ude i haven. Vi nåede ikke ind i Minnies hus, fordi køen simpelthen var for lang. Magic Kingdom er der hvor Tornerose slottet er og stedet hvor man finder “Main Street USA” – hvor de havde det største juletræ jeg nogensinde har set!!!! Selvom det var mere for børn, så var det en fantastisk oplevelse. Vi så også et par parader – og hvis det er noget de kan i Disney World, så er det at stille en parade på benene. Vi så en Mulan-parade et par gange og den sidste aften vi var der var vi til “Mickey’s Very Merry Christmas Show”, som sluttede af med en kæmpe parade, som bare var så betagende. På et tidspunkt kom Chip og Chap (Chip & Dale) forbi på en vogn, hvor de stod og bagte og pludselig bredte der sig den mest vidunderlige duft af kanel og nelliker………..stadig i 20 graders varme 🙂
Mickey’s juleshow var et festfyrværkeri af lysshow og optræden af alle de kendte figurer……..det var ligesom at være barn igen!!!!

Den tema park som jeg synes mindst om var nok Disney-MGM Studios, hvor vi heller ikke brugte så meget tid. Der var dog “The twillight zone tower of terror” som vi var oppe i………og det var ret skræmmende. Man kører 13 etager op med en gammel “elevator” og så er der ellers frit fald…………..
Den sidste park er “Disney Animal Kingdom” som også var et yderst facinerende sted. Bl. a. var vi på safari og vi så det fantastisk “Tree of life” hvor – hvis man kigger godt efter – der er udhugget alverdens dyr.

Vi prøvede selvfølgelig en masse ting som jeg ikke har beskrevet, bl. a. spiste vi morgenmad med Mickey Mouse, Minnie og Fedtmule – efter min mening var kl. 07.30 dog lige tidlig nok til at have alle de “dyr” til at springe rundt om mig………..og de var temmelig nærgående og så “frygtelig” glade og friske 🙂 Vi fik vafler formet som Mickey Mouse – ja selv smørret var som Mickey……..
Vi gik fra tidlig morgen til sent aften i alle de 10 dage vi var der…………….og vi så kun en brøkdel. De 4 parker + “Down Town Disney” (som kun består af butikker, restauranter, diskoteker osv.) er så stort så det er svært at fatte. Faktisk er de på størrelse med Jylland og Fyn tilsammen……….og det er umulig at dække på 10 dage til fods. Vi gik ufattelig mange kilometer og det var på sin vis godt, for vi fik 3 retter mad både til frokost og til aften!!! Det var et herligt minde og noget jeg aldrig vil glemme……………og jeg håber, at jeg engang kan komme tilbage. Jeg vil nok ikke være i stand til at bo – eller leve – som jeg gjorde med dem (så skal jeg ihvert fald vinde “jackpot” i Lotto – og det kræver vist at man spiller *S*). Men bare at se det igen vil være en oplevelse 🙂
Det er i sandhed et magisk sted at være…………

Håber I alle har haft en god weekend 🙂

Print Friendly
Tilbage

Én kommentar


  1. Dec 7, 2012
    8:12 pm

    Ole Laursen

    To tips angående bøfpakkerne: porrer i stedet for løg smager supergodt. 2 mellem størrelse porrer passer nogenlunde til portionen. Og bagepapir i stedet for staniol er en fordel da osten har en tendens til at klistre sig uhjælpeligt fast på indersiden af staniolen. Det er i øvrigt også lidt mere miljøvenligt. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!