Newyorkerbyheart

Chokoladekage med lime……….

Inden kagen kommer i ovnen………..

Færdigbagt………..

Aftenens dessert tallerken………

Nyeste billeder af “prinsessen”…………

Måske verden smukkeste lille “prinsesse”………..

I går aftes havde vi besøg af en af vores venner. Vi fik culottesteg, flødekartofler og grønsager. Til dessert havde jeg bagt en “chokoladekage med lime”, som vi fik sammen med frugt og vanilieis. Vi fik også en hjemmebagt fastelavnsbolle………

Chokoladeladekage med lime:
75 g mørk chokolade (jeg brugte 85%)
75 g blødt smør
100 g sukker
1 æg
4 spsk. sigtet hvedemel
2 tsk. friskrevet limeskal
2½ tsk. friskpresset limesaft
Klip et stykke bagepapir på 30 x 32 cm. Fold det til en form med dobbelte sider på 4 x 14 x 16 cm. (Jeg brugte nu bare en tærteform). Del chokoladen i mindre stykker og smelt over vandbad. Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Rør ægget i. Vend mel, limeskal, -saft og den smeltede chokolade i smørblandingen. Hæld dejen i papirformen og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Lad kagen køle lidt af på en bagerist og fjern formen. Server med frisk frugt, evt. vendt med lidt akaciehonning og en god vanilieis.

Jeg synes også lige, at I skal se de nyeste billeder af vores lille “prinsesse” – hun er jo så fotogen 🙂

Bøger:
Jeg er gået fra bogen “Stilhedens mure” af Philip Jolowicz, den kunne jeg simpelthen ikke læse. Han har en meget mærkelig skrivestil, som jeg ikke bryder mig om. Jeg er i stedet begyndt at læse “Sneet inde” af Ken Follett, den er tilgengæld rigtig god. Jeg har vist før læst “Guds næve” af ham. Jeg har en del af hans bøger stående på reolen, som jeg aldrig har fået læst. Bl. a. “Jordens søjler”, som jo skulle være en fantastisk bog, som jeg desværre aldrig er kommet i gang med………..men det kommer nok!! I hvert fald er “Sneet inde” anbefalelsesværdig……

Jeg synes at det var skandaløst at ham drag’en vandt i Melodi Grand Prix i går – intet mindre!!! Det skulle efter min – ydmyge mening – have været James Sampson (som jo da kan synge – hvilket man ikke kan beskylde vinderen for!!). Ja, selv Stig Rossen ville have været bedre……..
I aften skal vi bare have rester fra i går. I morgen skal vi have en wokret med kylling, marineret i ananassaft, chili, hvidløg, frisk ingefær m. m. – jeg håber, at det bliver godt 🙂
God søndag til Jer alle – håber ikke at I sneer inde………..

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Feb 11, 2007
  10:58 pm

  Mia

  Nu er det vist på tide jeg kommer ud af skabet og får skrevet herinde. Hold op hvor laver du bare meget lækker mad. Tak for inspirationen Har fundet linket til din blog inde på Jubii, og har flere gange tænkt at nu må jeg hellere lige kommentere et af dine indlæg – og det blev så nu.


 2. Feb 12, 2007
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Hvor er jeg glad for at høre fra dig – og at du giver dig til kende 🙂

  Det er en god motivations-faktor at vide at så mange er herinde og se hvad jeg laver…….

  Glad for at jeg har kunnet inspirere dig – og håber, at du kigger forbi ofte 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 12, 2007
  11:50 am

  Lise

  Hej du,

  nu har jeg set dine boganmeldelser et par gange :o)
  Jeg har lige læst Dorte Holms “i spænd” og “i tvivl”, de er virkelige anbefalelsesværdige – minder lidt om de der shopaholic bøger, men disse er blot skrevet af en dansk forfatter.

  Hav en god dag

  Mvh
  Lise (som også har fundet dig på jubii)


 4. Feb 12, 2007
  2:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Jeg vil huske dine anbefalinger – og jeg er ALTID glad for at få anbefalet bøger – tak 🙂

  Det er ikke så tit igen at jeg læser såkaldt “chick lit”, men når “trangen” igen kommer over mig, vil jeg huske på Dorte Holm. Jeg har allerede lagt dem ind som ønsker på antikvariat.net 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 12, 2007
  2:58 pm

  Lea

  Hejsa!

  Den ser vel nok lækker ud den chokoladekage!

  Før jeg fik børn læste jeg en del, det bliver ikke til så meget mere, men har altid læst James Patterson, Jack Higgins, Patricia Cronwell og Iris Johannsson. James Patterson har skrevet en bog der hedder Suzanne’s diary for Nicholas, den er helt fantastisk og slet ikke den genre han er kendt for, nemlig krimi.
  Ha’ en god uge og jeg glæder mig til din næste blog.
  Knus fra Lea


 6. Feb 12, 2007
  5:25 pm

  Mia

  Hej Birte.

  Jeg kan ligesom Lise anbefale du læser Dorte Holm 2 bøger (de findes i en samlet udgave under titlen Singleslinger). Dem synes jeg også var ganske gode.

  Du er i øvrigt velkommen til at tage et kig på min blog hvor jeg primært kommenterer på de forskellige bøger jeg læser – der kan du måske blive lidt inspireret hvis det er. Jeg er dog næsten først lige startet med at blogge, så der er ikke så mange indlæg endnu.


 7. Feb 12, 2007
  7:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Kagen smagte rigtig godt, især sammen med frugt og is 🙂

  Jeg har også læst en del af James Patterson (dog ikke den du anbefaler) og så ELSKER jeg jo Patricia Cornwell, som jeg synes er en helt fantastisk forfatter (sammen med Michael Connelly) som jeg er totalt “pjattet” med…….

  Mange hilsner til dig, derovre i det store land 🙂


 8. Feb 16, 2007
  7:19 pm

  Marie-Louise

  Kan lige kommentere at de 2 bøger som lise snakker om af dorte holm. De er gode, jeg fik en hvor de var sat sammen til en bog. Men hold da op. Den var slugt på 1½ dag ca 🙂

  Mvh.

  Tvill (endnu én fra jubii)


 9. Feb 16, 2007
  8:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Jeg bliver nødt til at læse de bøger nu, nu er de blevet anbefalet så mange gange – tak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!